صنعت، معدن، تجارت

ظرفیت برخی صنایع غیرفعال است/رتبه جهانی کسب وکار ایران مناسب نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌های بانک مرکزی وضعیت صنعت بهتر شده است، گفت: در حال حاضر ظرفیت برخی صنایع غیرفعال است.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از خانه ملت، رضا رحمانی پس از نشست بررسی عملکرد وزارتخانه‌های مختلف برای رونق تولید اظهار داشت: اگرچه رشد بخش صنعت در سال گذشته منفی بود اما در سال جاری مثبت شد و روند رو به رشدی در پیش گرفت، در واقع عدد آن در سه ماهه چهارم سال ۹۷ منفی ۹ بود که حال به عددی مثبت تبدیل شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت مثبت شدن رشد اقتصادی کشور را ناشی از مثبت شدن رشد صنعت و معدن دانست و افزود: در ۹ ماهه ابتدای سال جاری تولید بیش از دوسوم محصولات صنعتی منتخب افزایشی بوده است.

وی اظهار کرد: صادرات در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته ۸۷ میلیون تن بود که امسال این عدد به ۱۰۳ میلیون تن افزایش یافت. در واقع بر اساس آمار و علیرغم تمام مشکلات به همت تولیدکنندگان، روند تولیدات صنعتی رو به رشد است.

عضو کابینه دولت دوازدهم اضافه کرد: از آنجایی که سال جاری به نام رونق تولید نامگذاری شده و مقام معظم رهبری تأکیدات بسیاری برای تحقق این شعار داشتند وضعیت تولید بهبود یافته و بر اساس پیش‌بینی‌های بانک مرکزی وضعیت صنعت بهتر شده و این روند در سال ۹۹ نیز ادامه خواهد داشت که این موضوع را مراجع بین‌المللی نیز تصدیق می‌کنند.

رحمانی با بیان اینکه تولید در بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی بخش عمده‌ای از رونق تولید را تشکیل می‌دهد، ادامه داد: در جلسه امروز بیشتر مباحث بررسی شده مربوط به صنعت و معدن بود، وزارت صمت برنامه‌هایی برای رونق تولید از ابتدای سال اجرایی کرده و در تلاش است سایر سیاست‌ها را نیز عملی کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در نشست امروز میزان پیشرفت برنامه‌ها و وضعیت تولید همچنین اقدامات انجام گرفته برای رفع چالش‌ها و موانع مورد بررسی قرار گرفت.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه فضای کسب و کار ایران رتبه مناسبی در دنیا ندارد، تصریح کرد: این موضوع بر میزان تولید تأثیر منفی دارد، برای رفع آن باید بروکراسی‌های موجود رفع شده و فضای کسب و کار تسهیل شود.

رحمانی تأمین مالی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی را مشکل اصلی رونق تولید خواند و بیان کرد: عدم تحقق بودجه یکی دیگر از مشکلات واحدهای صنعتی است، برخی از کسب و کارها در کشور پیشران هستند و در صورت فعال شدن، زنجیره‌ای از مشاغل را برای کشور به ارمغان می‌آورند. از سوی دیگر فعال شدن ظرفیت برخی صنایع موجب ایجاد ارزش افزوده برای کشور می‌شود.

وی گفت: رونق تولید باید محور سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد چرا که در صورت تحقق این امر مشکلاتی مانند بیکاری، تورم، وابستگی ارزی و … حل می‌شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه همکاری بین دستگاهی برای رونق تولید یکی از الزامات محسوب می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت برخی صنایع غیرفعال است و در صورت تأمین سرمایه در گردش به دلیل وجود بازارهای داخلی و خارجی می‌توان به درستی از آن استفاده کرد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا