ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

ایجاد خدمات آنی ارتباطی برای کاربران از سوی کنسرسیوم خصوصی فضایی

عکس تزیینی است
رئیس کنسرسیوم شرکت‌های فعال در حوزه فضایی با اشاره به کاربردهای منظومه ماهواره‌های مخابراتی، گفت: بر اساس طرحی که در این زمینه تدوین شده است، ۳۰۰ ماهواره کوچک در مدار قرار می‌گیرد و هر کدام از این ماهواره‌ها پوشش ۲۰۰۰ کیلومتری را ایجاد می‌کند تا بتوان خدمات آنی به کاربران ارائه داد.

به گزارش آرمان اقتصادی، حسین شهرابی در نشست دورهمی فضایی، ایجاد اقتصاد پویا در حوزه فضایی را منوط به اعتماد به نیروهای جوان و خلاق دانست و افزود: ما در این دورهمی گزارش‌هایی از آخرین فعالیت‌های انجام شده در کنسرسیوم منظومه ماهواره‌ای ارائه خواهیم داد تا بر اساس زیست‌بوم فناورانه منظومه‌های ماهواره‌ای شکل بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه در این کنسرسیوم چهار شرکت بخش خصوصی حوزه فضایی مشارکت دارند، ابراز امیدواری کرد که این حلقه بزرگتر شود و شرکت‌های دیگری نیز به آن وارد شوند.

همچنین بخوانید

شهرابی با تاکید بر اینکه امروزه منظومه ماهواره‌ها در دنیا رشد زیادی یافته است، گفت: محور توسعه فعالیت‌های آنها قیمت‌گذاری شده است و با رقابت‌های ایجادشده تلاش می‌شود تا قیمت‌های خدمات این منظومه‌ها کاهش یابد.

رئیس کنسرسیوم بخش خصوصی منظومه‌های ماهواره‌ای با تاکید بر اینکه فناوری‌های فضایی انقلاب صنعتی چهارم را رقم زده است، خاطرنشان کرد: محور این انقلاب نرم‌افزارها، هوش مصنوعی و داده‌های ماهواره‌ای است و با توسعه این محورها شاهد مهاجرت اقتصادی از یک اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد خصوصی هستیم.

وی کاربرد منظومه ماهواره‌ها را در حوزه‌های اینترنت پرسرعت، ایجاد شهرهای هوشمند، گردشگری، کشاورزی هوشمند، مدیریت بحران، ماشین‌های متصل و اینترنت باند پهن ذکر کرد.

وی همچنین به ویژگی‌های ماهواره‌های استفاده شده در منظومه ماهواره‌ها پرداخت و گفت: وزن این ماهواره‌ها کمتر از ۳۰ کیلوگرم و عمر مداری آن پنج سال است.

به گفته وی، در فاز اول منظومه ماهواره‌های این کنسرسیوم، قرار گرفتن ۳۰۰ ماهواره کوچک در مدت پنج تا هفت سال در مدار مد نظر است.

شهرابی با تاکید بر اینکه عمر این ماهواره‌ها پنج ساله است، گفت: در فاز اول خدمات این ماهواره‌ها، اینترنت اشیاء و در فاز بعد دستیابی به اینترنت باند پهن است.

وی اضافه کرد: ماهواره‌هایی که در این منظومه قرار می‌گیرند، هر کدام پوشش ۲۰۰۰ کیلومتری دارند تا از این طریق زنجیره‌ای از پوشش‌های ارتباطی ایجاد شود که خدمات آنی را برای کاربران ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا