اقتصاد کلان

مروری بر اقدامات سومین روز سفر طیب‌نیا به کنیا

به گزارش پایگاه خبری توسعه اقتصادی، وزیر امور اقتصاد و دارایی امروز (۳۱ تیر) در اختتامیه اجلاس جهانی سرمایه‌گذاری (آنکتاد) که در نایروبی پایتخت کنیا برگزار شد، با اشاره به وجود الگوی اقتصاد مقاومتی در ایران ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی را برشمرد و اظهار کرد: این برنامه به مثابه یک الگوی جدید اقتصاد است. اقتصاد ایران متکی بر منابع و توانمندی‌های داخلی ما و تعامل سازنده با اقتصاد سایر کشورهاست و درون‌زایی و برونگرایی دو موضوع برنامه اقتصاد مقاومتی به شمار می‌آیند.

او همچنین به عزم دولت یازدهم در حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی اشاره و اقدامات دولت در برنامه‌ریزی و زمینه‌سازی‌های لازم در حوزه اقتصادی کشور را تشریح کرد.

طیب‌نیا همچنین در حاشیه اجلاس وزرای اقتصاد آنکتاد با موخیسا کیتویی، دبیرکل آنکتاد ملاقات و در زمینه همکاری‌های آتی با این کارگزاری مهم و سازمان ملل گفت‌وگو کرد. طیب‌نیا در این دیدار دستاوردهای اقتصادی کشور را در دوران تحریم و برنامه‌های تنظیم شده در پساتحریم را برشمرد و اظهار کرد: دولت یازدهم برای حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و همچنین رفع موانع عزم جدی‌ای دارد و در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده‌اند. وزیر امور اقتصاد و دارایی همچنین درباره بهبود رتبه اعتباری ایران اظهاراتی ارائه کرد و گفت، رتبه فضای کسب و کار در ایران نیز بهبود یافته است. او موفقیت‌های به دست آمده در دولت یازدهم را زمینه‌ساز رشد سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی کشور دانست.

همچنین بخوانید

عضو کابینه دولت یازدهم اقدامات انجام شده در زمینه برقراری پنجره واحد در حوزه گمرک و اقدامات در دست انجام در بخش سرمایه‌گذاری اشاره کرد و خواستار استفاده تجربیات آنکتاد در این حوزه و سایر حوزه‌های مربوطه از قبیل نظام‌مندی فنی و اجرایی شد.

دبیرکل آنکتاد ضمن تقدیر از موفقیت‌های ایران در حوزه کاهش تورم و ایجاد ثبات اقتصادی آمادگی آنکتاد را برای همکاری در ایران اعلام و همچنین از تلاش‌های به عمل آمده برای ایجاد ثبات در منطقه و تعامل بین‌المللی توسط جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد. او همچنین در پاسخ به دعوت طیب‌نیا برای سفر به ایران ضمن استقبال از آن آمادگی خود را برای تقویت همکاری‌ها اعلام کرد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در دیدار دیگری در حاشیه اجلاس آنکتاد با هنریر زکیچ وزیر خزانه‌داری ملی کنیا در مورد راه‌های توسعه و روابط اقتصادی دو جانبه کشور گفت و گو و رایزنی کرد. طیب‌نیا در این ملاقات که سفیر ایران و رئیس کل سرمایه‌گذاری وی را همراهی می‌کردند با توجه به سابقه‌ دیرینه روابط سیاسی بین ایران و کنیا به سطح پایین روابط اقتصادی دو کشور در شرایط کنونی اشاره و اظهار کرد: متأسفانه علی‌رغم تمایل دو کشور در ایجاد روابط گسترده‌تر حجم روابط دو کشور حدود ۵۷ میلیون دلار در سال است.

وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کنیا به ویژه در بخش کشاورزی و تولید محصولاتی مانند چای و غیره و همچنین نیازهای کنیا به اجرای پروژه‌های زیرساختی به ویژه در بخش‌هایی مانند انرژی، نفت و گاز و پالایشگاه به توانمندی‌های ایران در این بحث‌ها به ویژه در حوزه پالایشگاهی، ساخت نیروگاه‌ها و سد و کشاورزی اشاره و توضیحات لازم را درباره نحوه همکاری با کنیا و استفاده از این توانایی‌ها را ارائه کرد.

وی گسترش روابط اقتصادی را به نفع دو کشور و به ویژه کنیا ارزیابی کرد.

در این دیدار وزیر دارایی کنیا نیز ضمن استقبال از پیشنهادهای مطرح شده توسط طیب‌نیا و اعلام آمادگی کشورش برای بهره‌برداری از توانایی‌های ایران در حوزه‌های اعلام شده به اکتشافات اخیر در حوزه ذخایر نفت در کنیا اشاره کرد و گفت: با توجه به مهارت‌هایی که ایران در حوزه‌های اکتشاف و ساخت پالایشگاه دارد همکاری با ایران برای کنیا بسیار مهم است.

او همچنین موافقت خود را با پیشنهاد طیب‌نیا برای سفر هیاتی از کنیا متشکل از بخش خصوصی و دولتی آن کشور به ویژه بخش بانکی برای تقویت همکاری‌های بانکی میان دو کشور اعلام کرد.

به گفته مقامات کنیایی تولید برق آن کشور سالانه در حدود ۳هزار مگاوات است که حاکی از کمبود برق در کنیاست و آنها انتظار دارند که جمهوری اسلامی ایران با بیش از ۷۵هزار مگاوات برق تولیدی و توانمندی‌های بالا در این حوزه بتواند به آن کشور کمک کند.

به گزارش ایسنا وزیر اقتصاد و داریی فردا نایروبی را ترک کرده و به تهران بازمی‌گردد.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا