امور زیربناییتعاون و اشتغال

۲۶ درصد جمعیت کشور ساکن روستاها هستند

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: ۲۶ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کنند.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، محمد امید در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر روستایی و تقریباً یک میلیون نفر عشایر در کشور که چیزی حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

او ادامه داد: ۲۶ درصد از جمعیت کشور در ۶۲ هزار آبادی و روستا ساکن هستند که ۳۹ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و ۲۳ هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از ۲۰ خانوار است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این آمار می‌توان گفت تقریباً کمتر از ۲.۶ درصد از جمعیت روستایی در مناطق کمتر از ۲۰ خانوار ساکن هستند و ۹۷.۴ درصد از جمعیت روستایی در آبادی‌های دارای بالای ۲۰ خانوار زندگی می‌کنند.

امید با بیان اینکه جمعیت روستایی کشور در سال ۹۸ کاهشی نبود افزود: از سال ۶۵ الی ۹۵ حدود ۱۳ هزار روستای کشور، خالی از جمعیت شده اند، اما بر اساس آمار ثبت شده از سال ۹۶ تاکنون با رشد جمعیت جوان در روستاها مواجه بوده ایم.

وی از اتصال روزانه ۱۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات در دولت فعلی خبر داد و افزود: در حال حاضر به صورت هفتگی ۴۱ روستا به شبکه گاز روستایی متصل می‌شوند به گونه‌ای که تا این لحظه ۹۰ درصد از روستاهای کشور از خدمات گاز رسانی برخوردارند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در خصوص شبکه آبرسانی هم به صورت هفتگی ۳۰ روستا به شبکه آبرسانی روستایی و آب آشامیدنی کشور متصل می‌شوند.

وی آمار زیرساخت‌های توسعه روستایی کشور را به طور میانگین ۹۳ درصد عنوان کرد و گفت: در بحث سال جهش تولید در دوره دوم دولت تدبیر و امید حدود یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار مجموعه روستایی قرار گرفته که تاکنون بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ به هدف نشسته به طوری که تاکنون ۲۰۰ هزار موقعیت شغلی در روستاها ایجاد شده در سال جدید هم پیش بینی می‌شود با تدوین طرح‌های جدید روستایی حدود پنج هزار میلیارد تومان برای توسعه روستایی صرف و هزینه گردد.

معاون توسعه روستایی و منطق محروم کشور گفت: دیر به فکر موضوع اشتغال روستایی افتاده ایم.

امید همچنین افزود: در حال حاضر با طرح ایجاد اشتغال روستایی دو هدف اشتغال و واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستان‌های مطبوع را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: در طرح اشتغال روستایی، بخشی به واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستان‌ها اشاره دارد که طبق آن، ادارات ذیربط در شهرستان‌ها می‌توانند پس از تصویب طرح مورد نظر آن طرح را از بودجه تحت اختیارشان بهرمند گردانند در حقیقت تخصیص‌های مالی هر طرح در شهرستان‌ها بر عهده کمیته تشخیص مستقر در هر شهرستان است.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا