ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

دولت به جام وام، بیمه کسب‌وکارها را پرداخت کند

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای پیشنهاد داد برای عبور کسب‌وکارهای فناوری از بحران کرونا، دولت به جای پرداخت وام می‌تواند در تعامل با سازمان تامین اجتماعی، بیمه این کسب‌وکارها را پرداخت کند.

به گزارش آرمان اقتصادی، نشست خبری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با موضوع «تبعات شیوع ویروس کرونا بر کسب‌وکارهای فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران» به‌صورت آنلاین و با حضور محمدباقر اثنی‌عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، علی آذرکار، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و پرشاد صفایی فراهانی، عضو هیات‌مدیره و رئیس کمیسیون فضای کسب‌وکار سازمان نصر تهران برگزار شد.

در این نشست محمدباقر اثنی‌عشری – رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای- با اشاره به مشکلات کسب‌وکارهای فاوا اظهار کرد: بیشترین مشکل این کسب‌وکارها، کاهش تقاضا بوده و پس از آن، چالش در پرداخت حقوق و دستمزد نیروی انسانی، چالش دسترسی به سرمایه، چالش‌های لجستیکی و حمل‌و نقل و نهایتا ازهم‌گسیختگی زنجیره  تامین از موارد و مشکلات این کسب‌وکارها بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه ۲۲ کمیسیون در سازمان نصر وجود دارد که اثرات کرونا بر آنها یکسان نبوده، گفت: سعی کردیم برای هر گروه از کسب‌وکارها اثرات کرونا ار ببینیم که بر مبنای خوشه‌های مختلف اثرات از بسیار منفی تا کمی مثبت بوده است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با اشاره به عمده مشکلات کسب‌وکارها در حوزه بیمه تامین اجتماعی اظهار کرد: در این مدت کسب‌وکارها مجبور بودند ۳۰ درصد حقوق را به تامین اجتماعی بپردازند و این در شرایطی است که پروژه‌ها خوابیده و کارفرماها نمی‌توانند کار تحویل بگیرند و در مواردی حتی مشاهده شده که اقدام به ضبط ضمانت‌نامه‌ها کردند.

شرکت‌ها نمی‌توانند به‌صورت عادی مالیات پرداخت کنند

اثنی‌عشری ادامه داد: در این مدت ناهماهنگی‌هایی بین وزارتخانه‌های صمت و بانک مرکزی وجود داشته و مشکلاتی در حوزه واردات کالا بوده است و بعضا به‌دلیل کج‌رفتاری سازمان‌های دولتی، کسب‌وکارها وارد بحران شدند. بیشترین نرخ نارضایتی کسب‌وکارهار از سازمان تامین اجتماعی و اداره مالیات بوده و به نظر می‌رسد اداره مالیات آگاهی ندارد که شرکت‌ها در این شرایط نمی‌توانند به‌صورت عادی مالیات پرداخت کنند و این موضوع کسب‌وکارهای بی‌رمق را به مرز ورشکستی می‌رساند.

وی خاطرنشان کرد:‌ سازمان درمورد نیروی انسانی پیشنهاد داد که دولت به جای اینکه به شرکت‌ها وامی بدهد که بالاخره بازپرداخت‌های سنگینی دارد، با سازمان تامین اجتماعی وارد مذاکره شده که پرداخت بیمه را عقب بیندازد یا اینکه بیمه شرکت‌ها را پرداخت کند. همه جای دنیا دستگاه‌های حاکمیتی وارد مشکل کمبود تقاضا می‌شوند و به جای اینکه وام بدهند، از شرکت‌ها کار می‌خواهند، زیرا محول کردن پروژه به شرکت‌ها، می‌تواند مشکل نیروی انسانی و درآمد شرکت‌ها را حل کند.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با بیان اینکه مقامات ارشد نظام با فرصتی که آی‌تی می‌تواند برای عبور از بحران ایجاد کند، آشنا هستند، اظهار کرد: وزارت آی‌سی‌تی، بانک‌ها و سازمان‌های دولتی با تحریک تقاضا و تعریف پروژه، کاری کنند که بتوانیم با بهره‌گیری از فرصت‌هایی که فناوری اطلاعات ایجاد می‌کند، از این بحران عبور کنیم.

خوشه‌بندی حوزه‌های فاوا و اولویت‌بندی بر اساس میزان تبعات

در این نشست همچنین علی آذرکار – دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران- اظهار کرد: در سازمان نظام صنفی، گزارش‌های خارجی مرتبط با کرونا و آی‌تی را بررسی و آمار و ارقام را مطالعه کردیم و همچنین با بررسی گزارش‌های داخلی ازجمله سازمان فناوری اطلاعات و مرکز آمار، تلاش کردیم چارچوبی را برای بررسی تبعات ناشی از کرونا پیدا کنیم. بر اساس خوشه‌بندی حوزه‌های فاوا و براساس مدل یونیدو اثرات را بررسی کردیم تا یک اولویت‌بندی از میزان تبعات ارائه دهیم و همچنین راهکارهایی را به دولت پیشنهاد دهیم که به فراخور توانایی‌هایش به شرکت‌ها کمک کند.

وی با اشاره به نقش فناوری اطلاعات در کرونا بیان کرد: فناوری اطلاعات از دو جهت قابل بررسی است، اول اینکه نقش سازنده فاوا در مهار و مدیریت کرونا برای اینکه فعالیت‌های اجتماعی روند مستمر داشته باشند و جامعه از خدمات آی‌تی بهره ببرد و فضا برای کسب‌وکارهای آی‌تی در کشور فراهم شود و دیگر اینکه خود فاوا به‌عنوان یک صنعت مستقل با شیوع کرونا مشکلات خود را دارد. بررسی و تحلیل منابع و مصاحبه با صاحب‌نظران نیز در گزارش تحلیلی سازمان نصر آمده است.

ادامه دارد

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا