ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

بهشت جدید تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی

تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی تایوانی نظیر فاکسکان و پگاترون در میان شرکتهای آسیایی هستند که در واکنش به جنگ تجاری آمریکا و چین به دنبال جابجایی زنجیره تامین از چین و ساخت کارخانه های جدید در مکزیک هستند.

به گزارش آرمان اقتصادی، چنین طرحهایی به منزله میلیاردها دلار سرمایه گذاری جدید در چند سال آینده در مکزیک است که در پی شیوع ویروس کرونا با بدترین رکود اقتصادی خود از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ تاکنون روبرو شده است.

شرکتهای فاکسکان و پگاترون، پیمانکاران چندین سازنده تلفن همراه از جمله اپل هستند. البته هنوز معلوم نیست این شرکتها با کدام شرکتها در مکزیک همکاری خواهند کرد.

همچنین بخوانید

دو منبع آگاه به رویترز گفتند: فاکسکان قصد دارد از این کارخانه برای ساخت گوشیهای آیفون استفاده کند. با این حال یکی از این منابع آگاه گفت هیچ نشانه ای از مشارکت مستقیم اپل در طرح مذکور وجود ندارد.

به گفته منابع آگاه، فاکسکان احتمال تصمیم نهایی درباره کارخانه جدید را اواخر امسال می گیرد و کار ساخت پس از آن آغاز خواهد شد اما هنوز هیچ قطعیتی درباره انجام چنین طرحی وجود ندارد.

پگاترون هم سرگرم مذاکرات اولیه با وام دهندگان درباره تاسیسات تولیدی جدید در مکزیک برای مونتاژ تراشه ها و سایر قطعات الکترونیکی است.

فاکسکان پنج کارخانه در مکزیک دارد که عمدتا تلویزیون و سرور تولید می کنند و توسعه فعالیتش در این کشور به منزله تغییر جهت تدریجی و گسترده زنجیره تامین جهانی از چین در بحبوحه جنگ تجاری پکن و واشنگتن و بحران ویروس کرونا است.

دولت ترامپ در حال بررسی مشوقهای مالی برای تشویق شرکتها برای خارج کردن تاسیسات تولیدشان از آسیا به ایالات متحده، آمریکای جنوبی و کارائیب است.

مکزیک که توافق تجارت آزاد جدیدی با آمریکا امضا کرده است، از مزایای دیگری مانند نزدیکی به بزرگترین بازار مصرفی جهان و دستمزدهای اندک برخوردار است. با وجود رکود جهانی و نگرانیها نسبت به فضای کسب و کار در دولت اندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییس جمهور مکزیک، آمارها نشان داده که سرمایه گذاری خارجی در این کشور امسال تا حدود زیادی ثابت مانده است.

یک منبع آگاه سوم دیگری به رویترز گفت: فاکسکان با دولت مکزیک تماس گرفته و مذاکرات در مراحل اولیه قرار دارد با این حال افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در مکزیک مایه نگرانی اصلی برای سرمایه گذاری احتمالی است.

فاکسکان که رسما “هون های پرسیژن اینداستری” نام دارد، در بیانیه ای اعلام کرد اگرچه به توسعه فعالیتهای جهانی خود ادامه می دهد و یک سرمایه گذار فعال در مکزیک است اما فعلا برنامه ای برای افزایش این سرمایه گذاریها ندارد.

رویترز در ژوییه گزارش کرده بود فاکسکان قصد دارد حداکثر یک میلیارد دلار برای توسعه کارخانه ای در هند برای مونتاژ گوشیهای اپل سرمایه گذاری کند.

بر اساس گزارش رویترز، لی یانگ وی، رییس هیات مدیره فاکسکان ۱۲ اوت در کنفرانسی با سرمایه گذاران گفته بود دنیا پس از تنشهای چین و آمریکا به دو گروه تقسیم شده و شرکتش در تلاش برای فراهم کردن دو مجموعه زنجیره تامین برای خدمات رسانی به این دو بازار است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا