طلا و ارز

۳ عامل سرپیچی قیمت دلار از عرضه بازارساز

در حالی که از صبح دوشنبه انتظارات کاهشی در بازار ارز افزایش یافته و همین مساله بسیاری را در موقعیت فروش قرار داده و زمینه کاهش قیمت دلار را فراهم کرده بود، ناگهان ورق برگشت و جهت قیمت دلار افزایشی شد. افزایش معاملات از بعد از ظهر موجب شد تا دلار بار دیگر به کانال ۳۹۰۰ تومان بازگشته و با قیمت ۳۹۲۵ تومان به کار خود پایان دهد.

همچنین بخوانید

به گزارش اقتصادنیوز ، حدود ساعت ۳ بعدازظهر دوشنبه ، نوسان‌گیران ارزی به سرعت وارد بازار شدند و دامنه تغییرات قیمت را بالا بردند. قیمت دلار که در ساعات انتهایی روز در ابتدای محدوده ۳ هزار و ۹۰۰ تومان قرار گرفته بود، به یکباره تحت‌تاثیر افزایش تحرکات معامله‌گران ارزی تا قیمت ۳ هزار و ۹۳۰ تومان بالا رفت.

به گفته فعالان، انتظارات افزایشی شماری از بازیگران غیررسمی و تحرکات بازیگران خالی‌فروش در معاملات فردایی در کنار بالا رفتن ارزش دلار در مناطق سلیمانیه عراق و هرات افغانستان از جمله عوامل افزایش‌دهنده دامنه نوسان بودند. به گفته فعالان، برخی بازیگران غیررسمی انتظار دارند با بازگشایی بازارهای جهانی، قیمت دلار در بازار داخلی نیز در مسیر افزایشی قرار بگیرد. در کنار این، شماری از کارشناسان اعتقاد دارند، تمایل بازارساز به افت قیمت ممکن است در افزایش نوسان آخر وقت دلار موثر بوده باشد.

 به گفته این دسته، معامله‌گران فردایی از آنجا که از تمایل کاهشی بازارساز اطلاع دارند، سعی می‌کنند قیمت دلار را بالا بیاورند و در مرحله دوم با پایین آمدن دوباره قیمت اقدام به خرید کنند. در واقع آنها سعی دارند یک کف و سقف مشخص تعریف کنند که در آن اقدام به نوسان‌گیری کنند. این عده در چنین شرایطی با توجه به اختلاف قیمت بازار داخلی با کشورهای همسایه، با کاهشی شدن بیشتر شاخص ارزی انگیزه بیشتری برای نوسان‌گیری پیدا می‌کنند. در این شرایط، به‌نظر می‌رسد که بازارساز ارزی بهتر است به جای کنترل قیمت، مدیریت نوسان را در اولویت قرار دهد.

به گفته فعالان بازار، انتظارات افزایشی شماری از معامله‌گران، بالا بودن ارزش دلار در مناطق مرزی و تحرکات معامله‌گران فردایی و خالی‌فروش سه مانعی هستند که زمینه‌ساز افزایش دامنه نوسانات بازار شده‌اند. به اعتقاد آنها، برخی معامله‌گران انتظار دارند پس از بازگشایی بازارهای جهانی و تقویت احتمالی شاخص دلار، بهای این ارز در بازار داخلی با افزایش رو برو شود. به گفته این معامله‌گران، بازارساز در روزهایی که بازارهای جهانی تعطیل بود، با عرضه ارز توانست قیمت را در مسیر کاهشی قرار دهد، ولی با باز شدن بازارها و از سرگیری معاملات حواله‌ای قیمت توان بالا رفتن را خواهد داشت. این عده تحت‌تاثیر این انتظار بیشتر تمایل دارند که در موقعیت خرید قرار بگیرند. در کنار این، معامله‌گران یاد شده پس از اینکه قیمت دلار وارد کانال ۳ هزار و ۹۰۰ تومان شد، خریدهای ارزی خود را در ساعات انتهایی روز انجام دادند که صرافی‌های رسمی رو به تعطیلی دارند. در این شرایط، برخی صرافی‌های بانکی برای دلار نرخ‌های فروشی در کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان ارائه کردند. با این حال، برخی معامله‌گران بازار عنوان می‌کردند که در این قیمت‌ها عرضه‌ای صورت نگرفته است و این صرافی‌ها در ساعات انتهایی روز تمایل چندانی به عرضه ندارند.

روز گذشته ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق و هرات افغانستان نیز بالا بود و همین موضوع نیز انتظارات معامله‌گران بازار ارز داخلی را تحت‌تاثیر قرار می‌داد. زمانی که ارزش دلار در این مناطق جغرافیایی بالا می‌رود، این انتظار در بازار داخلی برجسته می‌شود که حجم ارز نقدی از پاساژ افشار جمع و به این مناطق فرستاده می‌شود. در این شرایط، حجم ارز در بازار داخلی کم می‌شود و معامله‌گر از تفاوت قیمت دو بازار کسب سود می‌کند.

منبع: اقتصاد.نیوز

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا