بانک و بیمهطلا و ارز

تغییر روش نوسانگیران دلار برای کسب سود

قیمت دلار تا حد زیادی در بازار ارز مدیریت شد و از محدوده خطر ۳۹۵۰ تومان که می توانست به جو روانی برای عبور از ۴۰۰۰ تومان دامن بزند، دور شد. با این حال قیمت دلار همچنان در مقابل افت به زیر ۳۹۱۰ تومان مقاومت کرد. این وضعیت باعث شد تا معامله گران استراتژی خود در بازار ارز را عوض کنند.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی ، روز دوشنبه، قیمت دلار تا محدوده ۳ هزار و۹۱۰ تومان پایین رفت، ولی در نهایت با قیمت ۳هزار و ۹۳۵ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۵ تومان کمتر از روز یکشنبه بود نشان می دهد که انتظار افزایش قیمت دلار تا حد زیادی تعدیل شده و از میزان کسانی که آینده نزدیک دلار را افزایشی می بینند کاسته شده است.

در این شرایط که وضعیت بازار به سود افزایش قیمت دلار نیست ، نوسانگیران بازار ارز استراتژی جدیدی اتخاذ کردند تا همچنان کسب سود کنند. در این شرایط، معامله‌گران بیشتر ترجیح می‌دهند که در یک دامنه نوسانی کوتاه خرید و فروش کنند و کمتر تمایل به نگهداری ارز خریداری شده دارند. به گفته فعالان، علت این استراتژی عرضه بازیگران بازارساز بوده که احتیاط معامله‌گران را بالا برده است. در سومین روز هفته، معامله‌گرانی که در نقطه ۳هزار و ۹۳۰ تومان اقدام به خرید دلار کردند، هنگامی که قیمت این ارز به محدوده ۳ هزار و ۹۴۰ تومان نزدیک شد، اقدام به فروش کردند. در این شرایط، معامله‌گران یاد شده در انتظار رشد بیشتر قیمت‌ها نماندند و با اتخاذ احتیاط ترجیح دادند که ارز خود را به فروش برسانند. در واقع، در بازار سومین روز هفته، تعدادی زیادی از معامله‌گران ترجیح دادند که استراتژی خود را تغییر دهند و به جای نوسان‌های سنگین به نوسان‌های کوتاه و روزمره اکتفا کنند. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، معامله‌گران ارزی تلاش می‌کنند ارز خریداری شده خود را با حاشیه سود کم ولی مطمئن به فروش برسانند. آنها پس از فروش ارز خود از بازار کنار می‌روند و سعی می‌کنند با مشاهده روند قیمت‌ها نقاط کف و سقف احتمالی بعدی را حدس بزنند و براساس نقاط تعیین شده استراتژی خرید یا فروش جدید خود را تعیین کنند. البته پیش از این تعداد زیادی از معامله‌گران براساس نقاط احتمالی سقف و کف قیمت اقدام به معامله دلار می‌کردند، ولی در شرایط کنونی از یک سو میزان افرادی که این تاکتیک را به کار می‌برند افزایش یافته و از سوی دیگر به‌نظر می‌رسد کمتر معامله‌گری تمایلی دارد که برای مقاصد بلندمدت و سفته‌بازی اقدام به خرید و فروش کند. این در حالی است که در روزهای پیشین جو افزایشی زیادی در بازار وجود داشت که معامله‌گران را ترغیب می‌کرد به امید سود در بازه زمانی طولانی مدت‌تری اقدام به خرید ارز کنند.

به گفته فعالان، در ساعات ابتدایی روز شدت انتظارات کاهشی به اندازه‌ای بالا بود که فشار فروش در بازار ارز را بالا برده بود. عرضه ارز ازسوی بازارساز و کاهش نوسانات نرخ حواله درهم در ابتدای روز از عواملی بودند که انتظارات کاهشی را بالا بردند. تحت‌تاثیر چنین عواملی قیمت دلار تا ۳ هزار و ۹۱۵ تومان پایین رفت، ولی پس از رسیدن دلار به نقطه یاد شده، میزان خریدهای ارزی در بازار بالا رفت و قیمت این ارز به سرعت از کف ابتدای روز بالا آمد.

 

 

منبع: اقتصاد.نیوز

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا