بین الملل

اقتصاد مقاومتی در آمریکا/ حمایت از تولید، سیاستی همیشگی

مقامات آمریکا حتی در زمان تجارت آزاد هر کجا لازم بوده با استفاده از ابزار تعرفه و سایر ابزارها به حمایت از تولیدات داخلی شان پرداخته اند.

دریافت ۲۰ MB

به گزارش آرمان اقتصادی، در بخش اول فیلم «اقتصاد مقاومتی در آمریکا» به اقتصاد این کشور از ابتدای مهاجرت به این سرزمین تا زمان انقلاب آمریکا و سلطه بریتانیا بر اقتصاد این کشور و همچنین وضع قوانین محدودکننده برای استثمار مردم آمریکا پرداختیم.

در بخش دوم، روایتی از مقاومت مردم آمریکا و حمایت آنها از تولیدات داخلی که در نهایت منجر به استقلال آنها از بریتانیا شد، ارائه گردید.

در بخش سوم به بررسی نظریه تجارت آزاد و تقابل آن با حمایت از تولید داخلی می‌پردازیم.

در بخش چهارم که پیش روی شماست به سیاست دولتمردان آمریکا در قبال تولیدات داخلی حتی در زمان مذاکرات تجارت آزاد پرداخته شده است.

بعد از جنگ جهانی دوم و بعد از ۱۵۰ سال حمایت از تولید داخلی در آمریکا و استفاده از تعرفه‌های سنگین گمرکی برای جلوگیری از واردات، از سال ۱۹۴۵ میلادی و درست در زمانی که آمریکا محصولات خود را در حد لازم به کیفیت و قیمت رقابتی رسانه بود، سیاست جدید تجارت آزاد را اتخاذ کرد. این سیاست با انعقاد موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت معروف به گاد در سال ۱۹۴۸ آغاز شد و بعدها در سال ۱۹۹۵ میلادی به تأسیس سازمان جهانی تجارت منجر گردید. این سازمان با وضع قوانین جانبدارانه خود، نقش تعیین کننده ای در ترغیب و وادار کردن کشورهای در حال توسعه برای باز کردن بازارهای خود به روی محصولات کشورهای صنعتی داشت.

آمریکا پس از تصویب این قوانین، تعرفه‌های گمرکی را کاهش داد. اما در همین دوره، هر جا لازم بود با استفاده از سایر ابزارها به حمایت از تولیدات داخلی پرداخت. حمایت از تولید داخلی، خط قرمز مسئولان آمریکایی است؛ حتی در زمان تجارت آزاد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا