امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

ضرورت اصلاح ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی

تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بر ضرورت اصلاح ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی و بروکراسی اداری حاکم بر آن تاکید کرد.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی، اکبر فتحی عصر امروز دوشنبه در جلسه بررسی عملکرد و چالش‌های پیشروی بخش کشاورزی که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد گفت: در برنامه ریزی برای بخش کشاورزی باید استعدادهای استان در زیربخش های کشاورزی مدنظر قرار گیرد و بخش عمده توان و انرژی در این بخش‌ها متمرکز گردد.

وی از این برنامه‌ها تحت عنوان پروژه‌های شاخص یاد کرد که علاوه بر فعالیت‌های روتین کشاورزی در هر شهرستان نسبت به استعدادها، پتانسیل‌ها و فرصت‌ها و تهدیدهای آن شهرستان تعریف شده است.

وی در مورد دلایل عدم موفقیت و عملی نشدن برخی پروژه‌ها، در وهله اول به ساختار نامناسب حاکم بر بخش کشاورزی و بروکراسی اداری اشاره نمود و تمامی چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی را ناشی از دو علت عمده عدم وجود نظام بهره برداری متناسب با شرایط استان و در مقیاس بزرگ‌تر در کل کشور و ناکارآمدی بازرگانی محصولات کشاورزی دانست.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به لزوم اصلاح این ساختار نامناسب، اظهار داشت: عملی شدن و به نتیجه رسیدن استراتژی‌های مدنظر در ادارات تابعه سازمان جهادکشاورزی نیازمند تغییراتی در ساختار تصمیم گیری این سازمان‌ها و نقش رئیس سازمان جهادکشاورزی در این تصمیم گیری ها است.

فتحی ضمن اشاره به هماهنگی‌های لازم در حوزه آب و خاک گفت: فعالیت‌های بخش کشاورزی تابعی از فعالیت‌های بخش آب و خاک است لذا هماهنگی با شرکت آب منطقه‌ای باید بسیار نزدیک تر و عمیق‌تر باشد، سازمان آب به اجرایی نمودن شبکه اصلی آب در یک پروژه اقدام می‌نماید و سازمان جهاد کشاورزی نیز به اجرای شبکه فرعی پروژه دیگری می‌پردازد که به دلیل محدودیت اعتبارات هر دو پروژه نیمه کاره باقی می‌ماند این امر نیز ضرورت اصلاح ساختارها را نشان می‌دهد.

وی در ادامه عنوان نمود: علیرغم حاکم بودن شرایط خشکسالی و کم آبی، در مزارع شاخص طرح جهش تولید تا ۳ تن در هکتار محصول برداشت شده است.

وی در این راستا به شناسایی ارقام سازگار با شرایط دیم که بتواند با یک بار آبیاری عملکرد بالایی داشته باشد اشاره نمود که قابل جایگزین کردن ارقام آبی در حوزه دریاچه ارومیه است.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا