اقتصاد کلان

درباره آمار و ارقام ترخیص‌کاران کالا بخوانید

طبق آخرین آمار رسمی از وضعیت فعالیت موسسه‌های ترخیص کالا در ایران، در سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۰۰۰ موسسه در این زمینه فعالیت داشته‌اند که ارزش افزوده آنها نسبت به قبل با افزایش ۲.۱ برابری همراه بوده است.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی، مرکز آمار ایران برای اولین بار  نتایج طرح آمارگیری از موسسات ترخیص کالا را منتشر کرده که آن را در سال گذشته اجرا کرده بود.

فعالیت ۱۰۴۲ موسسه ترخیص کالا در ایران

بر اساس این گزارش، ‌در سال ١٣٩٨ تعداد ١٠۴٢ موسسه‌ ترخیص کالا در کل کشور به فعالیت اشتغال داشته‌اند.

متوسط حقوق کارکنان؛ ۲.۸ میلیون تومان

تعداد کارکنان این کارگاه‌ها (موسسات ترخیص کالا)، ۴۶٧٣ نفر بوده است که نشان می‌دهد به‌طور متوسط در هر کارگاه، حدود  چهار نفر مشغول به‌کار بوده‌اند. از این تعداد کارکن، ۷۵.۲ درصد کارکن مزد و حقوق بگیر و ٢۴.٨ درصد کارکن بدون مزد و حقوق بوده‌اند.

در دوره‌ مورد بررسی، جبران خدمات کارکنان موسسات ترخیص کالا ۱۱۸.۷ میلیارد تومان است که  نشان می‌دهد، پرداختی ماهانه به هر کارکن مزد و حقوق‌بگیر این کارگاه‌ها به طور متوسط، ۲.۸ میلیون تومان  بوده است.

مصارف ترخیص کاران چقدر است؟

اما ارزش مصارف واسطه‌ سال ١٣٩٨ موسسات ترخیص کالا، ۷۱.۹ میلیارد تومان بوده است. از این رقم ۴۱.۲ درصد بابت پرداختی به گمرک، ٧.٩ درصد پرداختی بابت بازرسی کالا، ١.٩ درصد پرداختی بابت نوشت افزار، کاغذ و فرم‌های چاپی، روزنامه، نشریات و مطبوعات و لوازم بسته‌بندی، ۶.٣ درصد پرداختی بابت آب، برق، گاز طبیعی و سایر سوخت‌ها، ۶.١ درصد پرداختی بابت هزینه‌های حمل‌ونقل و ارتباطات، ١.٧ درصد پرداختی بابت بیمه‌های تجاری (سرقت و آتش‌سوزی و…)، ٢٢.٩ درصد پرداختی بابت اجاره ساختمان، ٢.٢ درصد پرداختی بابت تعمیرات جزیی اموال سرمایه‌ای و ٩.٨ درصد مربوط به سایر مصارف واسطه  بوده ‌است. براین‌اساس به‌طور متوسط‌ ارزش مصارف واسطه‌ هر یک از این کارگاه‌ها، بالغ ‌بر ۶۹ میلیون تومان بوده ‌است.

میانگین دریافتی؛ ۲۹۲ میلیارد تومان

ارزش ستانده‌های سال ١٣٩٨ موسسات ترخیص کالا، بیش از ۲۹۲.۱ میلیارد تومان بوده است. از این رقم، ۷۳.۸ درصد “کارمزد دریافتی بابت ترخیص کالا”، ۹ درصد دریافتی بابت “انبارداری، بارشماری و سنجش بار، بازرسی و بست‌بندی کالا”، ١۵.١ درصد دریافتی بابت “حمل‌ونقل” و ٢.١ درصد مربوط به سایر ستانده‌ها بوده ‌است. بر ‌این ‌اساس به‌طور متوسط‌ ارزش ستانده‌های هر یک از این کارگاه‌ها، حدود ۲۸۰.۴ میلیون تومان بوده ‌است.

ارزش افزوده ترخیص‌کاران؛ ۲۲۰ میلیارد تومان

بر پایه‌ اطلاعات حاصل از اجرای این طرح در دوره‌ی مورد بررسی، ارزش افزوده‌ موسسات ترخیص کالا، ۲۲۰.۲ میلیارد تومان بوده که نشان می‌دهد ارزش افزوده‌ هریک از این کارگاه‌ها، ۲۱۱.۴ میلیارد تومان  بوده که نسبت به نتایج اجرای دوره‌ی قبل (سال ١٣٩۴)، ۲.۱ برابر شده است.

مرکز آمار ایران در آبان‌ماه سال ١٣٩٩، «طرح آمارگیری از موسسات ترخیص کالا» از مجموعه «طرح‌های آمارگیری از کارگاه‌های حمل‌ونقل کشور» را با هدف تامین داده‌های مورد نیاز تهیه‌حساب ‌های ملی و منطقه‌ای سال ١٣٩٨ بخش حمل و نقل در فعالیت مربوط به این کارگاه‌ها به اجرا در آورد. پیش از این نیز، در سال‌های ١٣٨٣، ١٣٨٧، ١٣٩١ و ١٣٩۴ طرح آمارگیری از موسسات ترخیص کالا را اجرا کرده بود.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا