اقتصاد کلان

مصلحت عامه در بهره‌برداری از منابع عمومی کشور در نظر گرفته نشده است

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: در بهره‌برداری از منابع عمومی مصلحت عامه در نظر گرفته نشده و از ظرفیت‌هایی که باید بر اساس آمایش سرزمین استفاده شود، استفاده نشده است.

هادی قوامی صبح امروز، ۲۲ اردیبهشت ماه، در اولین همایش مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی با موضوع میز تخصصی بررسی برنامه تحول دولت از منظر مردمی‌سازی اقتصاد که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۲ چالش در کشور وجود دارد؛ اول اینکه بین تغییر شخصی و منافع کشور هم‌راستایی وجود ندارد و مساله دوم این است که در مسائل مربوط به انتقال بین نسلی بین ملاحضات بلندمدت و کوتاه‌مدت هم راستایی وجود ندارد.

همچنین بخوانید

وی افزود: این مسائل در رفتارمان در توزیع مصرف و… خود را نشان می‌دهد. از همین رو است که از سال ۹۹ در حال روبه‌رو شدن با کاهش ذخایر و منابع هستیم. 

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان کرد: اگر ساختار درستی ایجاد کرده بودیم، آن زمان منابع را به نیازهای کشور گره نمی‌زدیم، از سایر منابع تجدیدپذیر استفاده و با انرژی‌های نو نیاز مردم را در مدت طولانی تامین می‌کردیم. برای مثال ایران معدن دارد اما آیا از این منابع به درستی استفاده شده است؟ نمونه دیگر این است که دوسوم کالاها کشور در بخش‌هایی جابه‌جا می‌شود که در مجاورت آن خط آهن قرار دارد اما از راه‌آهن استفاده نمی‌شود. در واقع ما نتوانسته‌ایم از منابع عمومی به خوبی بهره ببریم. 

قوامی تصریح کرد: شرایطی که ذکر آن رفت، ما را از مسیر آمایش خارج کرده و موجب بروز همین گرفتاری‌ها برای ایران شده است. در حال حاضر برای برون‌رفت از این شرایط در تدوین سند تحول دولت تعریف برنامه موضوعات مختلف با تیم‌های نخبگانی و افراد باتجربه بوده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون دولت سیزدهم در همان سال اول فعالیت خود نیز دارای خط مشی بوده و به یکی از اصول قانون اساسی توجه نشان داده است. ارگان گفتمانی دولت مردمی سیزدهم بر پایه عدالت‌محوری و فسادستیزی است که جوهره حرکتی آن برای آینده به حساب می‌آید. میدان‌داری مردم با پیشتازی جوانان به مثابه الگوی راهبری تحول، دانش‌بنیانی، خانواده‌مداری و اقتدا به خانواده‌محوری از دیگر رویکردهای حرکت دولت سیزدهم است. توجه دولت به خانواده به این دلیل است که خانواده می‌تواند فرزند را مسئولیت‌پذیر و ریسک‌پذیر کرده و نقش مهمی در تربیت نسل آینده دارد.

بی‌برنامگی‌ مهمترین چالش مردمی‌سازی اقتصاد است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در مردمی‌سازی اقتصاد نه به لحاظ مبانی دینی و نه نوع نگاه رهبران انقلاب اسلامی مشکلی با مردمی‌سازی اقتصاد نداشته و نداریم. به نظر من مهمترین چالشی که مسیر مردمی‌سازی اقتصاد را دشوار کرده ،بی‌برنامگی‌، غیرمحتاطانه‌ عمل کردن و پرغلط بودن است.

حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: طی این سال‌ها رویکرد برعکسی شکل گرفته و منابع ملی هدر رفته است. در واقع به بهانه خصوصی‌سازی اختصاصی‌سازی کرده‌ایم و دارایی‌های ملی را به غارت برده‌ایم. همچنین یکی از تجربه‌های ناموفق از موارد عملیاتی کردن ابلاغیه‌های رهبری موضوع خصوصی‌سازی در ایران است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در حال حاضر رویکرد دولت جدید، وزیر اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی بازگشت به متن قانون اساسی و اولویت پیش گرفتن روش پیمان مدیریت است.

انتهای پیام 

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا