صنعت، معدن، تجارت

جزئیاتی از خلع ید زمین های راکد و غیرفعال در شهرک های صنعتی

رئیس سازمان صنایع کوچک گفت: سال گذشته حداقل ۹۰۰ هکتار زمین در دو روش، استفاده از محاکم قضائی و تفاهم نامه به دولت، برگشت داده شد و در نیمه نخست امسال نیز ۲۲۵ هکتار خلع ید شد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از صدا و سیما، علی رسولیان اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های وزارت صمت به ویژه توازن بخشی صنعتی در سطح کشور امسال رویکرد متفاوتی اتخاد کردیم که یکی از آن در واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی است؛ بر این اساس زمین در شهرک‌های تقاضا محور به افرادی که اهلیت دارند واگذار می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال‌های گذشته تنها مسیر واگذاری زمین، داشتن مجوز تأسیس بود یعنی هر کسی که مجوز تأسیس داشت می‌توانست در شهرک‌ها، زمین را در اختیار بگیرد، اما امسال در شهرک‌هایی که تقاضا محور است ارزیابی کیفی مبتنی بر شاخص‌های قابل اندازه گیری وجود دارد یعنی اراضی عملاً به فعالان اقتصادی موجود که توان کار اقتصادی دارند تحویل می‌شود. البته در چارچوب سامانه الکترونیکی شفاف؛ نحوه واگذاری، قیمت‌ها، محل‌ها، همچنین نحوه پرداخت اقساط همه مشخص است و فعال اقتصادی هم می‌تواند با استفاده از سامانه، زمین را در اختیار بگیرد این کار خیلی کمک می‌کرد تا کسانی که زمین در اختیار می‌گیرند افراد اقتصادی، توانمند و عملاً کسانی باشند که بتوانند تولید را رقم زنند.

رسولیان گفت:، اما در خصوص اراضی که در سال‌های گذشته واگذار شده، هم اکنون مسیر جدی خلع ید را پیش می‌بریم. زمین‌هایی که زمان زیادی از واگذاری آن‌ها گذشته و همچنان راکد و غیر فعال هستند برای آن‌ها تقسیم بندی مناسبی انجام شده است.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی افزود: سال گذشته بیش از هزار و ۸۰۰ پرونده به مراجع قضائی ارجاع شد و حداقل ۹۰۰ هکتار زمین در دو روش، استفاده از محاکم قضائی و تفاهم نامه به دولت، برگشت داده شد.

رسولیان با اشاره به اینکه در شش ماه نخست امسال، تقریباً ۲۲۵ هکتار زمین را در دادگاه خلع ید کردیم، گفت: در یک اتفاق بسیار خوب، بیشتر فعالان اقتصادی که زمین گرفتند مقدمات اجرایی کار را فراهم کردند یعنی مسیر ایجاد واحد تولیدی و تکمیل طرح‌ها را پیگیری می‌کنند ما هم در این زمینه به جد پیگیر هستیم البته کسانی که به هر دلیلی طرح را به بهره برداری نرسانند خلع ید می‌شوند.

وی در مورد زیر ساخت‌های شهرک‌های صنعتی هم افزود: دو زیر ساخت بسیار مهم در شهرک‌ها مد نظر است؛ نخست اینکه در طول یک سال گذشته با تاکید وزیر صمت برای تأمین زیر ساخت‌های برق، برای ساخت بیش از ۹۳ پست برق مشارکت کردیم که بخشی از آن مصوبات دولت است که امیدواریم تا ۲ سال آینده زیرساخت تأمین برق در شهرک‌ها را کامل کنیم.

رسولیان ادامه داد: اقدام دوم را در زمینه آب به صورت جدی پیش می‌بریم، بازچرخانی آب صنعت را هم در حوزه صنعت و هم در حوزه آب شرب در پیش گرفتیم که امیدواریم بتوانیم از مسیر تحویل تسویه پساب‌های شهری، آب دراز مدت و مفید را برای صنایع تأمین کنیم.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد آب مورد نیاز صنعت از این طریق تأمین می‌شود، گفت: با توجه به برآوردهایی که انجام شده حدود یک میلیارد متر مکعب پساب شهری در سطح کشور وجود دارد که نسبت به میزان آبی که هم اکنون در صنایع استفاده می‌شود حجم بسیار خوبی است و امیدواریم بتوانیم حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب از این میزان را استفاده کنیم.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا