بورسبورس اوراق

بیمه سهام گامی موثر برای رضایت مالی سهامداران

محمدرضا اعلمی گفت: اقدام اخیر دولت در مصوبه‌ی ۱۰ بندی حمایت از بورس می‌تواند گامی موثر در جهت ایجاد حس آرامش در بین سرمایه‌گذاران بازار سرمایه باشد. یکی از مسائل مهم روانشناختی در بورس، رضایت مالی سرمایه‌گذاران است، پس شناخت سوگیری‌های روانی تاثیرگذار بر رضایت مالی آن‌ها و استفاده‌ مناسب از ابزارهای مالی برای ایجاد حس آرامش در بین فعالان بازار سرمایه می‌تواند کمک شایانی به منطقی‌تر شدن رفتار کلی بازار بورس کند.

محمدرضا اعلمی

محمدرضا اعلمی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، گفت: در حالی شاهد افت شاخص کل بورس در هفته‌های گذشته بودیم که قیمت سهام بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی ارزنده هستند و عملکرد آنها به لحاظ صورت‌های مالی در شرایط مطلوبی قرار دارد. عدم اقبال عمومی جهت ورود پول به بازار سرمایه و نهایتا خروج پول در هفته‌های گذشته می‌تواند بیانگر ریسک سیستماتیکی مبنی بر مسائل روانشناختی سرمایه‌گذاران به صورت فردی و گروهی باشد . در حال حاضر با توجه به ارزنده بودن قیمت سهام بسیاری از نمادها، سرمایه‌گذاری به لحاظ تئوری‌های اقتصاد کلاسیک منطقی به نظر می‌رسد ولی بر اساس رفتارشناسی معامله‌گران و ترس‌های پیش‌رو از منظر غالب شدن احساسات بر منطق آن‌ها، سبب کاهش شاخص کل بازار در هفته‌های گذشته بوده است.

وی بیان کرد: با توجه به تذکرهای صاحب‌نظران در ماه‌های گذشته مبنی بر لزوم توجه به رفتار سرمایه‌گذاران و ایجاد احساس آرامش در بین آن‌ها، اقدام اخیر دولت در مصوبه‌ی ۱۰ بندی حمایت از بورس می‌تواند گامی موثر در جهت ایجاد حس آرامش در بین سرمایه‌گذاران بازار سرمایه باشد. یکی از مسائل مهم روانشناختی در بازار سرمایه، رضایت مالی سرمایه‌گذاران است، پس شناخت سوگیری‌های روانی تاثیرگذار بر رضایت مالی آن‌ها و استفاده‌ مناسب از ابزارهای مالی برای ایجاد حس آرامش در بین فعالان بازار سرمایه می‌تواند کمک شایانی به منطقی‌تر شدن رفتار کلی بازار بورس کند.

اعلمی با بیان اینکه یکی از مسائل روانشناختی سرمایه‌گذاران در بازارهای دارای ریسک، ترس از دست دادن سرمایه است، گفت: شناخت صحیح تصمیم‌سازان در دولت مبنی بر بیمه کردن سرمایه‌ سرمایه‌گذاران خرد در بازار و برطرف نمودن نیاز روانی آنها، می‌تواند یک تصمیم‌گیری مناسب و به هنگام باشد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر در صورت کاهش سود بانکی به عنوان تصمیم بر آمده از همکاری مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در جهت مدیریت نرخ سود می‌تواند به جذاب‌تر شدن بورس جهت سرمایه‌گذاری کمک کند و از طرفی بیمه نمودن سهام سرمایه‌گذاران سبب ایجاد حس امنیت در بین آنها خواهد شد. بنابراین تصمیمات، دولت در مصوبه‌ حمایتی اخیر می‌تواند مانع خروج پول از بازار سرمایه و عدم ورود آن به بازارهای مالی رقیب شود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه به عنوان تامین‌کننده‌ سرمایه‌ی بنگاه‌های تولیدی می‌تواند موتور محرک اقتصادی کشور نیز باشد، گفت: شناخت بازار سرمایه به عنوان بازاری دارای ریسک در کنار بهره‌گیری از ابزارهای مالی به منطقی‌تر شدن تصمیمات سرمایه‌گذاری معامله‌گران کمک کرده است و سبب کاهش التهابات ایجاد شده در بازار بورس می‌شود، رفتاری که مبتنی بر احساسات معامله‌گران است و به کلیت بازار ضربه می‌زند زیرا یکی از پارامترهای مهم در تصمیمات سرمایه‌گذاری، شناخت جهت بازار (Market Direction) است. وقتی ریزش بازار شروع می‌شود، دامن‌گیر همه می‌شود. پس از این‌رو شناخت رفتار گروهی سرمایه‌گذاران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آموزش درست سرمایه‌گذاری در کنار بهره‌گیری از ابزارهای مالی و تصحیح ساختارها و ریزساختارهای بازار سرمایه مثل ایجاد فروش اسقراضی و دو طرفه کردن بازار می‌تواند به رونق بورس کمک نماید.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا