اقتصاد کلان

تلفیق صنعت، فرهنگ و فناوری یک اتفاق بزرگ برای کشور رقم می‌زند

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت گفت: تلفیق صنعت، فرهنگ و فناوری یک اتفاق بزرگ برای کشور رقم می‌زند که لرستان نیز با ظرفیت خوبی که دارد به زودی متولی و توسعه دهنده مبانی فرهنگ‌سازی و فناوری می‌شود.

امیرحسین اسدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه توسعه فناوری و کسب و کار بدون شکل‌دهی زیست‌بوم و اکوسیستم امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: برخی اندیشمندان زیست بوم را هشت وجه می‌گویند و یکی از ابعاد اصلی آن فرهنگ‌سازی است و ابعاد دیگر آن آیین‌نامه‌ها، مشارکت همه‌جانبه، زیرساخت، ساختار، تأمین زیرساخت و سرمایه، بازار، دانشگاه‌ها و آموزش این هشت وجه هستند.

این مسئول ادامه داد: صنعت کسب و کار در کشور رشد نمی‌کند مگر اینکه هشت وجه را با یکدیگر داشته باشد که همه آن‌ها در اختیار وزارت صمت نیست، برخی در اختیار آموزش و پرورش، آموزش در اختیار وزارت علوم، توانمندسازی در اختیار سازمان فنی و حرفه‌ای، منابع مالی ذیل وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و برخی در حیطه معاونت علمی ریاست‌جمهوری، فرهنگ‌سازی در اختیار صدا و سیما و وزارت ارشاد است که اگر همه این‌ها با یکدیگر شکل نگیرد ما موفق نمی‌شویم و اقتصاد ما شکست می‌خورد.

اسدی افزود: وزارت صمت یکی از اولویت‌های خود را در بحث شبکه‌سازی جلب مشارکت همه جانبه گذاشته است، لذا قرار شده در همه استان‌ها در اداره‌کل صمت واحد فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت راه بیفتد که یک پاشنه آشیل است و می‌تواند تمام اعضای این اکوسیستم را دور هم جمع کند.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت بیان کرد: موضوع دوم این است که اگر فناوری توسعه پیدا نکند صنعت در نهایت شکست می‌خورد.

وی افزود: برای بهره‌ور و فن‌آور کردن صنعت باید آن را به دانشگاه‌ها وصل کنیم، درست نه این مدل که سالهاست می‌گوییم، مرکز فناوری، نوآوری، شتاب دهنده، پارک باید در دل صنعت ایجاد شود وگرنه در دانشگاه‌ها پایان نامه، فناوری و استارتاپ تولید و در کتابخانه‌ها انبار می‌شود.

اسدی تصریح کرد: یکی از برنامه‌ها این است که پردیس‌ها و مراکز فناوری و نوآوری را در دل خود صنعت ایجاد کنیم، پس وزارت علوم باید به طرف صنعت آمده و آن اماکنی که در وزارت تشکیل شده‌اند در خود صنعت تشکیل شود.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت معدن و تجارت گفت: یکی از وظایف که استان‌ها دارند شکل‌دهی شرکت‌ها و مؤسساتی است که خدمات فناوری و هوشمندسازی را ارائه می‌دهند که خیلی سخت است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم اتفاقی بیفتد می‌گوییم تغییر آگاهی، نگرش و رفتار، تغییر آگاهی همین سخنرانی و صحبت‌هاست، تغییر نگرش چند ماه طول می‌کشد و به تکرار نیاز دارد، تغییر رفتار ممکن است چند سال طول بکشد ولی برنامه‌ریزی می‌کنیم در سه سال آینده هر صنعتی بخواهد راه بیفتد اولویت اول آن باید توسعه استارت‌آپ‌ها و کسب و کارها باشد، اگر اتفاق بیفتد صنعت ما دانش‌بنیان و بهره‌ور می‌شود.

اسدی ادامه داد: در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه قرار بود که ۳۰ درصد از رشد اقتصادی کشور از طریق بهره‌وری انجام شود که متأسفانه آمار ما منفی است، ما بنا بوده از بهره‌وری به رشد اقتصادی برسیم، گاز صنعت خوابیده و از طرف دیگر می‌گوییم مصرف گشود هشت برابر میانگین مصرف جهانی است به این دلیل است که بهره‌وری نداریم.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت ادامه داد: تلفیق بین صنعت، فرهنگ و فناوری یک اتفاق بزرگ برای کشور رقم می‌زند که لرستان نیز با ظرفیت خوبی که دارد به زودی متولی و توسعه دهنده مبانی فرهنگ‌سازی و فناوری می‌شود.

وی بیان کرد: همه چیز در سامانه جامع صدور مجوزها تعبیه شده و تا ۴۸ ساعت صادر می‌شود، درد کشور ما فرآیند و اکوسیستم است، آیا کسی می‌خواهد مجوز بگیرد در کارش حرفه‌ای است.

اسدی بیان کرد: درد کشور ما فرآیندی و فناور نبودن، بهره‌وری نداشتن، آموزش نداشتن و حرفه‌ای نبودن است.

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت تصریح کرد: لرستان یک پتانسیل بزرگ به نام عزم و اراده دارد که اگر در کنار ظرفیت‌های بزرگ منطقه مانند گردشگری، طب سنتی و گیاهان دارویی قرار بگیرد استان را متحول می‌کند.

وی ادامه داد: صنایع خلاق ۲۲۰۰ میلیارد دلار ارزش دنیاست که شامل صنایع خلاق یعنی گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی شما می‌شود.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا