بورسبورس اوراق

کاهش سهم پروژه‌های عمرانی از بودجه سالانه با توسعه صندوق‌های عام پروژه

مرتضی علی اکبری گفت: شرکت پروژه‌ها به سبب حرکت مستقیم نقدینگی به سمت تولید موجب کاهش تورم، تسریع در روند تحقق پروژه‌ها، کاهش نقدینگی سرگردان در جامعه و کاهش سهم پروژه‌های عمرانی دولت در بودجه‌های سالانه و …. خواهد شد.


مرتضی علی‌اکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در رابطه با ماهیت شرکت پروژه‌ها، اظهار کرد: شرکت‌های سهامی عام به دو دسته نخست هلدینگ‌های پروژه محور دوم شرکت پروژه، تقسیم می‌شوند که هلدینگ‌های پروژه محور می‌توانند در چند پروژه در قالب تعدادی شرکت سرمایه‌گذاری کنند و با درصدهای متفاوت تا میزان ١٠٠ درصد سهام یک شرکت را سهامداری کرده، در عملیات و هدایت آنان نقش مستقیم داشته باشند و برای تأمین مالی آنان نیز نقش اساسی ایفاد کند.

او افزود: شرکت پروژه یک یا چند پروژه را مستقیماً در دست می‌گیرد. در این نوع شرکت‌ها تنوع و تعداد پروژه بسیار محدود بوده و بعضاً امکان جابه‌جایی منابع وجود ندارد، شرکت‌های پروژه در تابلوهای بورسی دسته‌بندی جداگانه‌ای ندارند و بسته به نوع و ماهیت پروژه در دسته‌بندی‌های موجود درج می‌شوند.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات بیان کرد: روش معمول تامین مالی برای پروژه شرکت‌ها تاکنون به واسطه انتشار اوراق در بورس و یا دریافت تسهیلات از بانک‌ها و آورده سهامداران صورت می‌گرفت.

علی اکبری گفت: اکنون شرکت پروژه‌ها برای تامین مالی می‌بایست به مرور بخش مهمی از منابع خود را از طریق سهامداران جذب کنند، در همین راستا پروژه‌های انتخابی آنان می‌بایست دارای توجیه اقتصادی و از بازار مناسب برخوردار باشند.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در خصوص مزایای تامین مالی از طریق شرکت پروژه‌ها، گفت: شرکت پروژه‌ها به سبب حرکت مستقیم نقدینگی به سمت تولید موجب کاهش تورم، تسریع در روند تحقق پروژه‌ها، کاهش نقدینگی سرگردان در جامعه و کاهش سهم پروژه‌های عمرانی دولت در بودجه‌های سالانه و …. خواهد شد.

علی اکبری در رابطه با تجارب تامین مالی پروژه‌های عمرانی در سایر کشورها، گفت: صندوق پروژه‌ها یکی از ابزارهای مهم در بحث تامین مالی پروژه‌ها در سایر کشورها است که از ریسک‌های بالایی برخوردار هستند. این صندوق‌ها می‌توانند حتی به واسطه یک ایده، منابع سرمایه‌گذاران را جذب کنند، در حالی که در ایران صندوق‌ها برای جذب منابع پروژه‌هایشان باید ٢٠ درصد پیشرفت داشته باشند.

او تصریح کرد: یکی از تفاوت‌های اصلی صندوق پروژه‌ها با شرکت‌های سهامی عام پروژه در این که در صندوق پروژه انعطاف منابع وجود ندارد، اما در شرکت سهامی عام پروژه باتوجه به پیشرفت فیزیکی و اولویت‌ها در جذب منابع این مسئله به خوبی محسوس است.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در پایان اظهارکرد: منابع مالی صندوق پروژه‌ها روی یک پروژه سرمایه‌گذاری می‌شود، در حالی که در شرکت‌های سهامی عام پروژه محدود به سرمایه‌گذاری روی یک پروژه نیستید.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا