برج حاشیه باغ گیاهشناسی ایران با ورود رییسجمهوری کوتاه آمد
در نشست شورای پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور که با حضور معاون اجرایی رئیسجمهور تشکیل شد، پروژه بلندمرتبهسازی در حاشیه باغ گیاهشناسی ملی ایران تا سقف ۵ طبقه محدود شد.
به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، باغ گیاه شناسی ملی ایران یکی از ۱۰ باغ گیاهی برتر جهان بوده که در خاورمیانه بزرگترین باغ گیاه شناسی شناخته میشود. این ثروت ملی در منطقه ۲۲ شهر تهران قرار دارد که مدتی است به دلیل ساخت و سازهای اطراف آن خبرساز شده است. این مساله محدود به باغ گیاه شناسی تهران نبوده و سایر باغهای گیاه شناسی کشور را نیز تهدید میکند.
سید مجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری که در پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد در پاسخ به چرایی تخریب باغ گیاهشناسی نوشهر توضیح داد، تفاهم نامهای با شهرداری نوشهر منعقد شده بود که متأسفانه به آن عمل نکردند و ما نیز از آنها شکایت کردیم. دستور توقف تخریب داده شد، اما مجدداً این تخریب از سر گرفته شد. موضوع به وزارت کشور و نهادهای مربوطه اعلام شد و از شهرداری شهر مذکور نیز درخواست کردیم به تعهدات خود عمل کند.
به گفته این مسؤول دولتی متأسفانه برخی شهرستانها و استانها بدون توجه به مسائل کلان کشور اقدامات مرتبط با خود را انجام میدهند و دست به تخریب میزنند. پیگیر این موضوع هستیم زیرا معتقدیم باغهای گیاه شناسی ذخایر ارزشمندی در کشور هستند و باید از آنها حفاظت کرد.
در ادامه با اشاره به باغ گیاه شناسی ملی نیز عنوان شد، پیگیری از طریق رئیس جمهوری انجام شد و با حضور ابراهیم رئیسی در باغ گیاه شناسی ایران و به شهردار و رئیس شورای شهر دستور توقف داده شد.
در ادامه هم، روز گذشته در نشست شورای پژوهشی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور که با حضور معاون اجرایی رئیسجمهور تشکیل شد، پروژه بلندمرتبهسازی در حاشیه باغ گیاهشناسی ملی ایران تا سقف ۵ طبقه محدود شد. علی علیزاده، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به پیگیریهای بیوقفه در ماههای اخیر در حوزه ساخت و سازهای اطراف باغ گیاه شناسی ایران گفت: با پیگیریهای انجام شده قرار شد پروژه مذکور در این عرصه ۲۲ هکتاری تا سقف ۵ طبقه محدود شود و باقیمانده آن به مکانهای دیگر انتقال یابد.
وی عنوان کرد: گرچه ساخت همین ۵ طبقه نیز تبعات زیانبار و غیرقابل جبرانی برای باغ در پی خواهد داشت؛ به همین دلیل خواسته به حق این مؤسسه، توقف پروژه و انتقال کامل آن به محل دیگری است.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور افزود: با توجه به لزوم رعایت حقوق مکتسبه باغ و نیز ذینفعان ارتشی در این پروژه، مقرر شد نهادهای مسؤول مانند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و نیز سایر بخشهای وزارت جهاد کشاورزی، همچنین ارتش جمهوری اسلامی ایران و شهرداری تهران، در خصوص وجود و امکان ارائه زمینهای جایگزین به بتاجا، اقدام کنند.