راه و ساختمانکسب و کار

کشورهای تولید کننده هواپیمای مسافربری جهان و بررسی جایگاه ایران

صنعت هواپیماسازی یکی از صنایع مهم دنیا است که نقش موثری در اقتصاد جهان دارد. این صنعت همیشه در حال تکامل بوده است و شرکت‌های مختلفی در زمینه ساخت هواپیما فعالیت می‌کنند. در این میان برخی از شرکت‌ها و کشورها نقش پررنگ‌تری در تولید و فروش هواپیما داشته و نسبت به دیگران برتری دارند.

با شناخت این شرکت‌ها می‌توانید اطلاعات عمومی خود را بالاتر برده و در رزرو بلیت هواپیما بهتر عمل کنید. به همین منظور در این مقاله کشورهای برتر تولید کننده هواپیمای مسافربری جهان را به شما معرفی می‌کنیم. همچنین وضعیت کشور ایران در صنعت هوایی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اهمیت صنعت هواپیمایی در اقتصاد جهانی

صنعت هواپیمایی یکی از مهم‌ترین صنایع دنیا است که نقش مهمی در اقتصاد کشورها و راحتی مردم دارد. امروزه مردم می‌توانند با رزرو بلیت هواپیما و با سفر هوایی در کمترین زمان ممکن به مقصد دلخواه خود سفر کنند. این تنها یک طرف قضیه است چرا که مهم‌ترین مزیت استفاده از صنعت هواپیمایی کمک به اقتصاد دنیا است. مهم‌ترین تاثیرات این حوزه بر روی اقتصاد جهان عبارت اند از:

  • اشتغال زایی: برای به گردش درآوردن صنعت هواپیمایی در یک کشور به منابع انسانی زیادی نیاز است. بنابراین صنعت حمل و نقل هوایی در کنار کمک به اشتغال زایی باعث می‌شود که اقتصاد کشور نیز بهبود پیدا کند.

  • توسعه گردشگری: سفر هوایی به مسافران این امکان را می‌دهد که در مدت زمان کوتاه و به‌راحتی به مقاصد دلخواه خود سفر کرده و از گردش کردن لذت ببرند.

  • آسان‌تر کردن فرآیند تجارت: از هواپیماها برای ارسال سریع کالا به سراسر دنیا نیز استفاده می‌شود. این موضوع برای صادرات و واردات منابع مختلف کمک می‌کند و تجارت بین کشورها را آسان‌تر می‌کند.

عوامل موثر در تولید هواپیمای مسافربری

عوامل موثر در تولید هواپیمای مسافربری

تولید هواپیمای مسافربری یک فرآیند سخت و پیچیده است که نیاز به نیروی متخصص دارد. علاوه بر این، عوامل زیادی در تولید هواپیمای مسافربری موثر هستند. با در نظر گرفتن این عوامل و تهیه مواد لازم، مهندسان یک کشور می‌توانند در تولید هواپیمای مسافربری موفق عمل کنند. در حالت کلی عوامل موثر در تولید هواپیمای مسافربری عبارت اند از:

  • کیفیت قطعات: هواپیما یک وسیله غول پیکر است که از اجزای مختلفی همچون بدنه، بال‌ها، زیر شاخه و موتور تشکیل می‌شود. هر یک از این اجزا نیز دارای قطعات کوچکتری هستند که با قرار گرفتن در کنار یکدیگر هواپیما را تشکیل می‌دهند. هر چقدر این قطعات کیفیت بهتری داشته باشند، هواپیمای ساخته شده امنیت بیشتری داشته و مسافران با خیال راحت می‌توانند از آن برای سفرهای هوایی خود استفاده کنند. به‌عنوان مثال A380 یکی از بهترین هواپیماهای مسافربری دنیا است که در ۲۰ فرودگاه دنیا وجود دارد. بدون شک اگر مسافری بداند که هواپیمای سفر از قشم او از نوع A380 است حتی یک لحظه هم در رزرو بلیط پروازهای قشم ایر درنگ نمی‌کند.

  • مونتاژ قطعات: پس از تهیه قطعات مورد نیاز ساخت هواپیما نوبت به مونتاژ آن‌ها می‌رسد. این مرحله به قدری پر اهمیت است که پس از اتصال قطعات به یکدیگر، کل بدنه هواپیما بررسی می‌شود تا نقص فنی نداشته باشد.

  • موارد سازنده: از گذشته تاکنون از مواد مختلفی برای ساخت هواپیما استفاده شده است. هر چقدر مواد سازنده قطعات هواپیما با کیفیت‌تر باشد به همان اندازه روند تولید هواپیما آسان‌تر خواهد شد. امروزه از موادی همچون کامپوزیت، تیتانیوم و الیاف مصنوعی برای ساخت هواپیمای مسافربری استفاده می‌شود.

  • دانش مهندسان: همانطور که می‌دانید بدون داشتن مهارت و تجربه کافی امکان ساخت هواپیما وجود نخواهد داشت. وجود مهندسان کاربلد که تمام مراحل طراحی، مونتاژ و تایید نهایی را انجام دهند نقش موثری در تولید هواپیما دارد. به عبارتی بدون وجود مهندسان کاربلد امیدی برای ساخت هواپیمای مسافربری وجود نخواهد داشت.

کشورهای پیشرو در تولید هواپیمای مسافربری

تولید هواپیمای مسافربری یکی از صنایع مهم و پولساز دنیا است که سختی‌های زیادی دارد. تنها ۱۹ کشور در دنیا وجود دارند که دارای کارخانه هواپیما سازی هستند. در این بخش کشورهای پیشرو در تولید هواپیمای مسافربری را به شما معرفی خواهیم کرد.

آمریکا

ایالات متحده آمریکا، غول تکنولوژی دنیا است که کارخانه‌های هواپیماسازی زیادی در آن وجود دارند. از میان کارخانه‌های هواپیماسازی آمریکا دو کارخانه بوئینگ (Boeing) و گلف‌استریم ایروسپیس (Gulfstream Aerospace) سهم پر رنگ‌تری در این زمینه دارند. این دو شرکت قدرتمند هواپیماهای مسافربری زیادی به دنیا عرضه کرده‌اند و جزو بهترین‌ها هستند.

فرانسه

فرانسه یکی دیگر از کشورهای فعال در زمینه تولید هواپیما است. از شرکت‌های هواپیمایی این کشور می‌توان به ایرباس (Airbus)، داسو اویاسیون (Dassault Aviation)، سافران (Safran) و ام‌بی‌دی‌ای (MBDA) اشاره کرد. شرکت‌های فرانسوی حفظ کیفیت را در دستور کار خود قرار داده‌اند و هواپیماهایی محکم و مجهزی را به بازار عرضه می‌کنند. این موضوع باعث شده است که هواپیماهای مسافربری ساخت فرانسه خواهان زیادی در سراسر دنیا داشته باشند.

هلند

هلند با در اختیار داشتن دو کارخانه هواپیماسازی ایرباس و فوکو در لیست بهترین کشورهای تولیدکننده هواپیما قرار دارد. شرکت ایرباس یکی از مجهزترین شرکت‌های سازنده هواپیما در دنیا است که طی سال‌های اخیر بیشترین نرخ فروش هواپیمای مسافربری را در اختیار داشته است. محصولات تولیدی این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار بوده و رقابت تنگاتنگی با محصولات شرکت بوئینگ دارند.

چشم‌انداز صنعت هواپیماسازی در ایران

جایگاه ایران در صنعت تولید هواپیمای مسافربری

کشور ایران در گذشته تمام تجهیزات هواپیمایی خود را از کشورهای خارجی دریافت می‌کرد و برای تعمیر هواپیماها وابسته کشورهای دیگر بود. اما پس از اعمال تحریم‌های متعدد علیه ایران، شرکت‌های دانش بنیان شروع به فعالیت کرده و هم اکنون قادر هستند که لوازم یدکی مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری هواپیما را تولید کنند.

کشور ایران به قدری در این زمینه موفق عمل کرده است که برخی از کشورهای همسایه درگیر تحریم برای تامین قطعات مورد نیاز خود به ایران سفر می‌کنند. صنعت هواپیمایی ایران از سال ۱۳۱۵ شروع به کار کرده است و تاکنون توانسته است که چند هواپیمای آموزشی، پهباد و هواپیمای مسافربری ایران ۱۴۰ را تولید کند. این موضوع نشان می‌دهد که ایران پیشرفت قابل توجهی در صنعت هواپیمایی داشته است ولی هنوز نتوانسته هواپیمای مسافربری سنگین و پیشرفته تولید کند.

انتظار می‌رود که در آینده نزدیک، شرکت‌های هواپیمایی ایران بتوانند هواپیماهای پیشرفته و ایمن برای مسافربری تولید کنند. در صورتی که کشور ایران موفق به ساخت هواپیمای بومی شود، شما به‌راحتی می‌توانید نسبت به رزرو بلیط پروازهای قشم ایر اقدام نموده و سفرهای خارجی دلچسبی را تجربه کنید.

در منطقه خاورمیانه، ایران تنها کشوری است که صنعت حمل و نقل هوایی را به‌صورت بومی اداره میکند. کشور ایران از لحاظ صنعت هواپیمایی پیشرفت قابل توجهی داشته است و دو مشکل نرخ تکلیفی و تحریم‌های مربوط به این صنعت را پشت سر گذاشته است. با ساخت دو هواپیمای سیمرغ و ایران ۱۴۰ توسط مهندسان ایرانی انتظار می‌رود که صنعت هواپیماسازی کشور روند رو به رشد خود را ادامه دهد.

همچنین عزم راسخ شرکت‌های دانش بنیان و برنامه‌ریزی‌های انجام شده به ما این امید را می‌دهد که صنعت هواپیماسازی ایران قادر خواهد بود که هواپیماهای مسافربری بومی و پیشرفته‌ای را به بازار عرضه کند.

 

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا