بورسبورس اوراق

انتشار اوراق تبعی صندوق‌های توسعه و تثبیت بازده میان‌مدت سرمایه‌گذاران را تضمین می‌کند

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تجربه حمایت‌های دولتی در بازارهای مالی جهان، تداوم و تقویت نقش صندوق‌های توسعه و تثبیت بازار سرمایه را در شرایط هیجانی ضروری دانست و تأکید کرد: با توجه به کاهش نسبت قیمت به درآمد بازار و بهبود ارزندگی سهام، در صورت نبود ریسک‌های سیستماتیک، چشم‌انداز سودآوری شرکت‌ها و بازده میان‌مدت بازار مثبت ارزیابی می‌شود.

ابراهیمیان

کامل ابراهیمیان، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) با اشاره به تأثیر فضای روانی و هیجانی بر بازارهای مالی جهان اعلام کرد: در بسیاری از کشورهای شرق آسیا و همچنین بازارهای توسعه‌یافته مانند آمریکا و اروپا، در مقاطع بحرانی نهادهای بالادستی و وزارتخانه‌های اقتصادی با ابزارهای حمایتی به کمک بازار سهام می‌آیند و بازار سرمایه ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او افزود: در فضای پس از جنگ ۱۲ روزه و تشدید هیجانات منفی، صندوق‌های توسعه و تثبیت بازار سرمایه با انتشار اوراق تبعی و با همکاری سایر نهادهای بزرگ و با هدایت سازمان بورس و وزارت امور اقتصادی و دارایی، به خرید سهام از سرمایه‌گذاران اقدام کردند که این اقدام نقش مهمی در کنترل فشار فروش و بهبود نقدشوندگی بازار داشت.

ابراهیمیان با بیان اینکه نقدشوندگی، رکن اصلی بازار سهام است، تاکید کرد: با توجه به محدود بودن دامنه نوسان در بورس، در شرایط هیجانی فشار فروش تشدید می‌شود و حضور فعال صندوق‌های حمایتی می‌تواند به تعادل بازار کمک کند.

به گفته او، انتشار اوراق تبعی نیز علاوه بر تأمین مالی صندوق‌های توسعه و تثبیت، نوعی تضمین بازده میان‌مدت برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند و به‌عنوان بازوی مکمل سیاست‌های حمایتی عمل می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت ارزندگی بازار گفت: نسبت قیمت به درآمد (P/E TTM) بازار از حدود ۹ واحد به ۶.۶ واحد کاهش یافته است؛ به‌طور سنتی بازار سهام در محدوده ۶ واحد با تقاضای خرید و در سطوح بالاتر از ۸ واحد با فشار فروش مواجه می‌شود که نشان‌دهنده قرار گرفتن بازار در محدوده ارزنده است.

او ادامه داد: مجموع سود شرکت‌های بورس در سال ۱۴۰۴ بیش از ۲ هزار میلیارد تومان (همت) برآورد می‌شود که حدود هزار همت آن سود انباشته در دل شرکت‌هاست. در صورتی که ریسک‌های سیستماتیک جدیدی چه در قالب سیاست‌های داخلی مانند قیمت‌گذاری دستوری و تغییرات ناگهانی مقررات و چه در قالب تنش‌های خارجی به بازار تحمیل نشود، پیش‌بینی می‌شود سود خالص شرکت‌ها در سال آینده به حدود ۳ هزار همت برسد. بر این اساس، P/E آینده‌نگر بازار می‌تواند به کمتر از ۴ واحد کاهش یابد.

او تأکید کرد: با تداوم حمایت‌های هدفمند، تقویت ابزارهای مکمل و پرهیز از ایجاد شوک‌های سیاستی، بازار سهام می‌تواند در میان‌مدت بازده مناسبی نسبت به بازارهای رقیب برای سرمایه‌گذاران فراهم کند.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا