بورسبورس کالا

مس صدرنشین ارزش معاملات هفتگی بورس کالا شد

بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۱۸ شهریور ۱۴۰۵، شاهد گردش قابل توجه محصولات صنعتی و معدنی بود. مس با ثبت ۱۴ هزار و ۸۹ میلیارد تومان ارزش معاملات، بیش‌ترین گردش مالی را به خود اختصاص داد و پس از آن شمش بلوم با ۱۱ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان و میلگرد با ۸ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان قرار گرفتند. در بخش حجم معاملات نیز سیمان با دادوستد بیش از یک میلیون و ۱۲۱ هزار تن، فاصله محسوسی با سایر محصولات داشت و در صدر جدول معاملات ایستاد.

ارزش معاملات

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، در هفته منتهی به ۱۸ شهریور، پس از ۳ محصول نخست جدول ارزش معاملات، آلومینیوم با ۴ هزار و ۵۵ میلیارد تومان، گندله سنگ‌آهن با ۴ هزار و ۳۹۸ میلیارد تومان، آهن اسفنجی با ۳ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان، سیمان با ۳ هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان و کنسانتره سنگ‌آهن با ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بیش‌ترین ارزش معاملات را به ثبت رساندند.

مس در صدر گردش مالی بورس کالا

مس در هفته گذشته با ثبت ۱۴ هزار و ۸۹ میلیارد تومان ارزش معاملات، عنوان ارزشمندترین محصول بازار فیزیکی بورس کالا را به دست آورد. فاصله مس با شمش بلوم، دومین محصول جدول، به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید و این فلز پایه با وجود حجم معامله ۵ هزار و ۵۸۰ تنی، بیش‌ترین گردش مالی بازار را رقم زد.

شمش بلوم با ۱۱ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان و میلگرد با ۸ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان در رتبه‌های دوم و سوم ایستادند. آلومینیوم با ۴ هزار و ۵۵ میلیارد تومان و گندله سنگ‌آهن با ۴ هزار و ۳۹۸ میلیارد تومان نیز در ادامه جدول قرار گرفتند.

آهن اسفنجی با ۳ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان، سیمان با ۳ هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان و کنسانتره سنگ‌آهن با ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز دیگر محصولاتی بودند که ارزش معاملات آنها از مرز ۳ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

ترکیب جدول ارزش معاملات نشان می‌دهد بخش مهمی از گردش مالی بازار فیزیکی در این هفته در اختیار فلزات پایه و محصولات زنجیره فولاد و معدن قرار داشت.

سیمان فاصله خود را با رقبا حفظ کرد

در بخش حجم معاملات، سیمان با یک میلیون و ۱۲۱ هزار و ۶۴۲ تن معامله، پرحجم‌ترین محصول هفته بود. حجم معاملات سیمان بیش از ۳.۵ برابر کنسانتره سنگ‌آهن، دومین محصول پرحجم بازار، بود.

کنسانتره سنگ‌آهن با ۳۱۴ هزار تن و گندله سنگ‌آهن با ۳۰۷ هزار تن در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. این دو محصول در مجموع ۶۲۱ هزار تن از معاملات هفته را به خود اختصاص دادند.

پس از محصولات معدنی، شمش بلوم با ۱۶۰ هزار و ۱۲۵ تن، میلگرد با ۱۰۴ هزار و ۲۶۷ تن و آهن اسفنجی با ۹۶ هزار و ۵۰۰ تن بیش‌ترین حجم معاملات را ثبت کردند.

به این ترتیب، در حالی که مس و شمش بلوم در صدر ارزش معاملات قرار داشتند، سیمان و محصولات سنگ‌آهن سهم بالاتری از حجم مبادلات بازار را در اختیار گرفتند.

مس صدرنشین ارزش معاملات هفتگی بورس کالا شد

فولاد هم‌چنان یکی از محورهای اصلی معاملات تالار فیزیکی

محصولات زنجیره فولاد در هفته منتهی به ۱۸ شهریور حضور پررنگی در جدول ارزش معاملات داشتند. شمش بلوم با ۱۱ هزار و ۵۶۲ میلیارد تومان و میلگرد با ۸ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان، دو محصول فولادی حاضر در جمع ۳ کالای نخست بازار از نظر ارزش معاملات بودند.

آهن اسفنجی نیز با ۳ هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان، تیرآهن با یک هزار و ۳۳۴ میلیارد تومان، سایر ورق‌ها شامل ورق‌های رنگی، گالوانیزه و قلع‌اندود با یک هزار و ۴۶۹ میلیارد تومان و ورق گرم با ۹۸۸ میلیارد تومان در ادامه جدول فولادی‌ها قرار گرفتند.

از نظر حجم نیز شمش بلوم با ۱۶۰ هزار و ۱۲۵ تن بیش‌ترین حجم معامله را در میان محصولات فولادی داشت. پس از آن میلگرد با ۱۰۴ هزار و ۲۶۷ تن و آهن اسفنجی با ۹۶ هزار و ۵۰۰ تن قرار گرفتند.

زنجیره سنگ‌آهن در جمع پرحجم‌ترین معاملات

محصولات زنجیره سنگ‌آهن در هفته گذشته علاوه بر ثبت ارزش قابل توجه، در جدول حجم معاملات نیز جایگاه بالایی داشتند. گندله سنگ‌آهن با ۴ هزار و ۳۹۸ میلیارد تومان و کنسانتره سنگ‌آهن با ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، مجموعا بیش از ۸ هزار میلیارد تومان ارزش معاملات را به ثبت رساندند.

در بخش حجم، ۳۱۴ هزار تن کنسانتره و ۳۰۷ هزار تن گندله سنگ‌آهن معامله شد. مجموع ۶۲۱ هزار تن معامله این ۲ محصول، آنها را در میان ۳ کالای پرحجم بازار قرار داد.

هم‌زمانی ارزش بالای معاملات با حجم قابل توجه دادوستد در این دو محصول، نشان‌دهنده سهم پررنگ زنجیره سنگ‌آهن در مبادلات بازار فیزیکی بورس کالا در هفته گذشته است.

مس فاصله خود را با فلزات پایه افزایش داد

در گروه فلزات پایه، مس با ۱۴ هزار و ۸۹ میلیارد تومان ارزش معاملات در صدر قرار گرفت و فاصله محسوسی با سایر محصولات این گروه داشت.

آلومینیوم با ۴ هزار و ۵۵ میلیارد تومان ارزش معاملات در رتبه دوم قرار گرفت و شمش روی با ۸۲۴ میلیارد تومان سومین محصول این گروه بود.

در بخش حجم معاملات نیز ۹ هزار و ۳۱۴ تن آلومینیوم، ۵ هزار و ۵۸۰ تن مس و یک هزار و ۲۷۶ تن شمش روی معامله شد. اختلاف میان حجم معامله مس و آلومینیوم در حالی رقم خورد که ارزش معاملات مس بیش از ۳.۵ برابر آلومینیوم بود.

بررسی معاملات سایر محصولات در بورس کالا

در میان سایر محصولات بازار فیزیکی، سولفور مولیبدن با یک هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان ارزش معاملات، بیش‌ترین گردش مالی را پس از کالاهای اصلی جدول به ثبت رساند. اکسید مولیبدن نیز ۷۲۴ میلیارد تومان ارزش معاملات داشت.

تیشو با ۲۶۲ میلیارد تومان ارزش معاملات در رده بعدی قرار گرفت. از نظر حجم معاملات نیز یک هزار و ۶۴ تن تیشو، ۲۲۰ تن سولفور مولیبدن و ۸۰ تن اکسید مولیبدن در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد.

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا