بورسبورس اوراق

عقب نشینی شاخص بورس با وجود ورود نقدینگی تازه‌نفس/نوبت به کوچکترهای بازار رسید

معاملات آخرین روز کاری هفته بورس تهران در حالی پیگیری شد که در بین سه شاخص اصلی بازار، تنها شاخص کل با افت مواجه شد ولی شاخص فرابورس رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرد. این در حالی بود که به جهت چرخش تمایل فعالان بازار به سهام گروه های کوچکتر از جمله خودرویی، سیمانی و غذایی، شاخص هم‌وزن با رشد بیش از دو درصدی مواجه شد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، در جریان معاملات امروز تالار شیشه ای، گروه های بزرگ بازار دیگر نقشی در رشد شاخص نداشتند. از سویی دیگر اما با کوچ سهامداران از نمادهای بزرگ و تاثیرگذار بر شاخص کل به نمادهای کوچکتر بازار، شاهد جهش پُرشتاب شاخص هم وزن بودیم.

گفتنی است گروه معاملات مثبت خودرو امروز بیشترین نقش را در رشد دو درصدی شاخص هم وزن داشت. در این گروه «خساپا» به دلیل رشد بیش از ۲۰ درصد قیمت در پنج روز کاری متوقف شد. از این رو شاهد افزایش تقاضا در دیگر لیدر گروه بودیم. پس از این بود که «خودرو» نیز صف خرید را تجربه کرد. گفتنی است اغلب نمادهای خودرویی روز پُررونق و داغی را سپری کردند. در مجموع در این گروه شاهد دادوستد ۹۸ میلیون سهم به ارزش ۱۹.۸ میلیارد تومان و بازدهی ۳.۲ درصدی بودیم.

دیگر گروه تاثیرگذار امروز بانکی ها بودند که همچون روز گذشته بیشترین حجم نقدینگی تازه وارد را به خود اختصاص دادند. نکته قابل توجه بازار امروز، ورود بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان نقدینگی جدید با وجود افت ملموس شاخص کل به بازار سهام بود که بیشترین میزان این ورود همچون روز گذشته به گروه بانکی اختصاص داشت. در این بین از ابتدای صبح شاهد تشکیل صف خرید بیش از ۳۰۰ میلیون سهمی در نماد «وتجارت» بودیم که همین امر سبب اقبال اهالی بازار به سایر نمادهای این گروه شد. از سوی دیگر اما در نماد «وبملت» پس از رالی صعودی هشت روزه، این نماد امروز را در محدوده های منفی سپری کرد. گفتنی است «وبملت» در هشت روز کاری گذشته، بیش از ۳۳ درصد بازدهی نصیب سهامدارانش کرده است. در مجموع امروز این گروه با جابجایی بیش از ۹۱۶ میلیون سهم به ارزش ۹۹.۲ میلیارد تومان دومین گروه پُرارزش بازار بودند اما به دلیل معاملات منفی و پُرحجم در نماد بانک ملت، میانگین بازدهی این گروه برای معاملات امروز به رقم ۰.۱۴ درصد رسید.

اما در گروه‌های مطرحی همچون فلزی-معدنی و پترو-پالایشی، معاملات نسبتا متعادل و بعضا در محدوده‌های منفی و بدون هیجان خاصی دنبال شد. در گروه فلزات اساسی فشار فروش محسوس و اکثر نمادها با افت قیمتی مواجه شدند که البته فشار عرضه در نمادهای فولادی بالاتر بود. اما نمادهای «وتوکا»، «فزرین»، «فسپا»، «فروس» و «فجر» با تقاضای مناسبی روبرو شدند. دراین گروه ۱۴۶ میلیون سهم به ارزش ۵۶ میلیارد تومان و بازدهی منفی ۱.۷۳ درصدی دادوستد شد.

اما شیمیایی ها امروز کاملا برخلاف روز گذشته خود عمل کردند و این گروه بازدهی منفی ۲.۲۲ درصدی مواجه شد. ۱۶۵ میلیون سهم به ارزش ۵۶ میلیارد تومان دادوستد شد. همچنین در این گروه امروز شاهد خروج ۱.۱ میلیارد تومان نقدینگی بودیم. اما جو کلی نامناسب گروه سبب افت قیمت در اغلب نمادهای بزرگ و شاخص ساز شد.

اما وضعیت در گروه های کوچک بازار کاملا متفاوت بود و شاهد معاملات مثبت و پُررونق در گروه های سیمانی، ساختمانی، قندی و غذایی بودیم. به عقیده کارشناسان، پس از رشد قیمتی در گروه دلاری و صادارتی، نوبت به افزایش قیمت در نمادهای کوچکتر و کم اهمیت تر فرارسیده است.

در مجموع امروز شاخص کل پس از یک رفت و برگشت به ارتفاع ۱۵۶ هزار، نهایتا با افت ۷۴۳ واحدی در پله ۱۵۷ هزار و ۳۲۸ واحد ایستاد. شاخص هم وزن اما با رشد ۵۴۷ واحدی خود را به رقم ۲۷ هزار و ۱۰۴ واحد رساند. همچنین امروز بیش از سه هزار و ۶۱۷ میلیارد ورقه بهادار به ارزش ۹۵۲ میلیارد تومان در بورس دادوستد شده که از این میزان ۸۳۸ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در بورس اختصاص داشت.

در بین صنایع مطرح، شیمیایی ها، فلزی ها و  بانکی ها بیشترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص دادند. در این بین نمادهای «فارس»، «پارسان» ،«تاپیکو» و «فولاد» بیبشترین تاثیر منفی را بر نماگر اصلی بازار داشتند. اما «رمپنا» و «مبین» تا حدی از ریزش بیشتر شاخص جلوگیری کردند. البته گفتنی است باتوجه به کند شدن روند عرضه در نمادهای بزرگ و تاثیرگذار در انتهای ساعت معاملاتی به نظر می‌‍‌‌رسد هیجان منفی حاکم بر بازار مقطعی و گذرا بوده است.

در فرابورس هم آیفکس برخلاف شاخص اصلی عمل کرد و با رشد بیش از ۲۱ واحدی خود را در ارتفاع یک هزار و ۸۵۸ واحد تثبیت نمود. در این بازار نیز ۸۰۱ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۶۳۴ میلیارد تومان دادوستد شد که از این میزان ۲۳۵ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت.

همچنین در بین نمادهای با اهمیت فرابورسی، «مارون» و «سمگا» بیشترین نقش را در تقویت آیفکس اعمال کردند. از سویی دیگر «ذوب»، «شراز» و «هرمز» از رشد بیشتر شاخص فرابورس جلوگیری کردند.

اقتصاد.آنلاین

منبع
اقتصادآنلاین - مریم علیزاده

همچنین بخوانید

یک دیدگاه

  1. ۱- حرف اینجانب از کودکی این بوده است که مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵ از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از ۹۵ از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بند یا سدی خاکی بگیرم تا این روزهای بارندگی در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را به پائیز و زمستان های طلایی و بهار و تابستان پرمحصول در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس تبدیل کنم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵ از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵ از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از ۹۵ از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاجه فصلی در شهر خنج شهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توانم به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل نمایم.
    ۲- حرف اینجانب از تاریخ ۱۳۷۰/۱۲/۲۲ تا تاریخ ۱۳۷۶/۰۷/۳۰ که کارمند اداره آب و فاضلاب شهری بخش خنج شهرستان لارستان شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس بوده ام یا از تاریخ ۱۳۷۶/۰۸/۰۱ تا تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۲ که کارمند شرکت آب و فاضلاب شهری کلان شهر شیراز بوده ام یا از تاریخ ۱۳۸۸/۱۲/۱۳ تا هم اکنون که کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهر صدرا شرکت آب و قاضلاب شهری کلان شهر صدرا هستم یا در آینده که دوست دارم تا کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهرستان خنج شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس باشم آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری برای شهرهای خنج و فیشور بوده است آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب روستایی برای روستاهای واقع دراطراف دریاچه کفه خنج بوده است چون با آب مناسبی که از تصفیه فاضلاب شهرها و روستاهای اطراف دریاچه کفه خنج به دست می آید می شود کمربند سبزی را به طول ۱۸ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتری دراطراف مساحت ۱۳۰ کیلومتری اطراف دریاجه کفه خنج احداث کرد و شهر خنج را به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.

دکمه بازگشت به بالا