ظرفیت نیروگاه‌ها چقدر اضافه شد؟

در دولت سیزدهم، ۱۰۲۲۷ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شد و ۳۸۷ مگاوات نیز در دست بهره‌برداری قرار دارد.

به گزارش آرمان اقتصادی، بر اساس آخرین اعلام ظرفیت نیروگاه‌های کل کشور  از مرز ۹۳ هزار مگاوات عبور کرده، در دولت سیزدهم ۷۰۹۷ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی افزوده شده که این اقدام از طریق سنکرون ۴۷ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۷۴۸۴ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان عملی نیروگاه‌های گازی موجود به ظرفیت ۲۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.

در این دولت احداث نیروگاه‌های حرارتی به ظرفیت ۷۰۹۷ مگاوات، نیروگاه تجدیدپذیر ۳۷۲ مگاوات، نیروگاه برق‌آبی ۱۷۵ مگاوات، نیروگاه تولید پراکنده ۴۱۴ مگاوات و همچنیت ارتقاء و رفع محدودیت ۲۱۶۹ مگاوات رقم خورد که در مجموع ظرفیت ۱۰۲۲۷ مگاواتی را رقم زد. دو نیروگاه رودشور و ری نیز هر کدام به ظرفیت ۳۴۵ و ۴۲ مگاوات آماده بهره‌برداری است.

در حال حاضر ۶۲۹ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تامین ۹۴ درصد انرژی موردنیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند. واحدهای حرارتی سنکرون شده در دولت سیزدهم شامل ۳۳ واحد گاز در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی هنگام، ایران ال‌ان‌جی (سه واحد)، قشم پاسارگاد، آریان زنجان (۲ واحد)، مهتاب کویر (۲ واحد)، شهید باکری (۲ واحد)، تربت‌حیدریه (۲ واحد)، فولاد بوتیا، دوکوهه، فولاد مبارکه (۲ واحد)، آلومینیوم المهدی، فولاد غرب آسیا، سبزوار، گل‌گهر و واحدهای گازی کوچک میان‌رود، زاهدان (سه واحد)، صبای دهلران (چهار واحد)، پتروشیمی کردستان (سه واحد) و پتروشیمی کرمانشاه در مجموع به ظرفیت چهارهزار و ۶۷۳ مگاوات بوده است.

همچنین در این مدت ۱۴ واحد بخار در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی جهرم، هریس، ارومیه (دو واحد)، چابهار، بعثت پارس جنوبی (دو واحد)، غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، سبلان (دو واحد) و کربنات سدیم سمنان نیز با ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. این واحدهای بخار جدید بدون مصرف سوخت اضافی و از طریق حرارت اگزوز واحد گاز قبلی در حال فعالیت هستند و احداث این واحدها منجر به صرفه‌جویی سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف سوخت در طول سال شده است.

 در حال حاضر نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با مجموع ظرفیت ۳۵ هزار و ۷۹۵ مگاوات افزون بر ۳۸.۵ درصد ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند. نیروگاه‌های گازی با ظرفیت ۲۴ هزار و ۲۰۲ مگاوات سهم ۲۶ درصدی و نیروگاه‌های بخاری نیز با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات، بیش از ۱۷ درصد ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور را بر عهده دارند.

در این میان نیروگاه‌های برقابی نیز با ظرفیت ۱۲ هزار و ۱۴۴ مگاوات بیش از ۱۳ درصد ظرفیت نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند و نیروگاه‌های تولید پراکنده با ظرفیت ۲ هزار و ۴۸۵ مگاوات، نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت هزار و ۱۴۱ مگاوات، نیروگاه اتمی با ظرفیت هزار و ۲۰ مگاوات و واحدهای دیزلی نیز با ظرفیت ۴۰۸ مگاوات در مجموع سهم پنج‌درصدی از ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور را تشکیل می‌دهند.

 انتهای پیام

منبع

ایسنا

خروج از نسخه موبایل