۶۵۰همت برای تامین کالاهای اساسی نیاز است/ خرید ۱۱.۷میلیون تن گندم

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اکنون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم خریداری شد، گفت: سالانه به ۶۵۰ همت اعتبار مالی برای تأمین کالاهای اساسی نیاز است تا خودکفایی ۹۰ درصدی در این بخش محقق شود.

به گزارش آرمان اقتصادی، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی با تشریح برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت چهاردهم اظهار کرد: برنامه هفتم پیشرفت در حوزه کشاورزی متفاوت از برنامه‌های پیشین بوده و با فاصله گرفتن از آمال و آرزوها سعی دارد عملیاتی تر شود.

وی با بیان اینکه در این برنامه دولت مکلف شده است تا برآورد ارقام ریالی و نحوه تأمین منابع لازم برای رسیدن به اهداف مندرج در برنامه را تدوین و ارائه کند، افزود: در حوزه تکالیف بخش کشاورزی، برآورد اولیه وزارتخانه نشان می‌دهد که اجرای این اهداف به حدود ۱۰۷۰ همت اعتبار و منابع مالی نیاز دارد تا اهدافی چون خودکفایی ۹۰ درصدی در کالاهای اساسی، ۴۰ درصدی در دانه‌های روغنی یا ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در سطح کشور عملیاتی شود.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: سالانه به حدود ۶۵۰ همت اعتبار مالی برای تأمین کالاهای اساسی نیاز است تا خودکفایی ۹۰ درصدی در این بخش محقق شود.

نوری قزلجه با یادآوری اینکه منابع دیده شده در قانون بودجه ۱۴۰۳ برای تحقق یک پنجم از برنامه هفتم کافی نیست، افزود: حتماً باید دنبال یک روش‌های جدید برای تأمین مالی و تزریق منابع به بخش باشیم تا بتوانیم به آن اهداف نزدیک شویم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با منابع و شرایط موجود امکان تحقق ۵۰ تا ۶۰ درصد اهداف مندرج در بخش کشاورزی برنامه هفتم وجود دارد، مهمترین مانع در این مسیر را تأمین اعتبار و بودجه دانست و گفت: بخشی از این اهداف باید از طریق افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی و استفاده از روش‌های دانش بنیان و یافته‌های تحقیقاتی در تولیدات محصولات کشاورزی پیگیری شود.

نوری قزلجه با بیان اینکه امنیت غذایی کشور جز وظایف وزارت جهاد کشاورزی است، درباره اینکه اراضی دیم چه میزان می‌توانند در تحقق خودکفایی نقش آفرین باشند، گفت: اراضی دیم یکی از پتانسیل‌های کشاورزی کشور است که باید بهره‌ورزی این اراضی مورد توجه قرار گیرد تا افزایش تولید در واحد سطح را از طریق تغذیه مناسب، تأمین به موقع کود و سم مناسب آنها و اصلاح بذور و ارقامی که بتوانند بهره‌وری بالایی داشته باشند، داشته باشیم.

وی به موضوع تغییرات اقلیمی، گرم شدن و کاهش بارندگی‌ها در کشور اشاره کرد که صنعت کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تأمین نهاده‌های تولید نیازمند سیاست‌گذاری صحیح است

وزیر جهاد کشاورزی به تأمین نهاده‌های اولیه تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در این بخش نیز تأمین منابع مهم است اما بسیاری از کارها به یک مدیریت هماهنگ و سیاست گذاری نیاز دارد.

نوری قزلجه با اشاره به مشکل کشاورزان در تأمین برق چاه‌های کشاورزی افزود: این کار نیازمند یک همکاری بین بخشی است تا کشاورزان در سال زراعی جدید با این مشکل مواجه نشوند و بتوانند میزان برق مصرفی را خود مدیریت کنند.

وی به تأمین سوخت مورد نیاز کشاورزان نیز اشاره کرد که نیازمند همکاری با وزارت نفت است و در این زمینه گفت: باید در داخل دولت هم یک وفاق برای حل مشکلات اینچنینی به وجود آید.

وزیر جهاد کشاورزی درباره تأخیر در قیمت گذاری نرخ گندم گفت: در بحث اعلام نشدن قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم، حق با کشاورزان است؛ چند روز دیگر کشت پاییزی آغاز می‌شود و طبق قانون باید پیش از سال زراعی جدید نرخ خرید تضمینی اعلام شود تا کشاورز بتواند برنامه‌ریزی کند.

نوری قزلجه افزود: در بحث قیمت خرید تضمینی شیر نیز عددی مشخص شده اما اعلام نشده است که به زودی حل می‌شود.

۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن خرید گندم انجام شد

وزیر جهاد کشاورزی درباره پرداخت پول گندم کاران اظهار کرد: از زمانی که دولت چهاردهم شکل گرفته، این بحث را دنبال کرده و به دنبال تأمین منابع آن بوده است و با توجهی که مقام معظم رهبری به این موضوع داشتند، این مساله حل شد و گندم‌های تحویلی تا پایان مردادماه، قبل از پایان شهریور تسویه می‌شوند.

نوری قزلجه ادامه داد: اکنون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم خریداری شده است که امیدواریم از ۱۲ میلیون تن عبور کند و بقیه مطالبات در مهرماه پرداخت خواهد شد.

وی درباره کلزاکاران با اشاره به واگذاری امور این بخش به بخش خصوصی، ابراز امیدواری کرد که این مشکلات در سال‌های بعد با پیگیری امور پیش نیاید.

نوری با بیان اینکه در بحث تأمین نهاده و کود شیمیایی تغییرات قیمتی به وجود آمد، هزینه‌ای را به کشاورزان اضافه کرد که باید در بحث قیمت گذاری لحاظ شود، افزود: در تأمین کود و بذر مقداری تأخیر صورت گرفته است و به همین دلیل در نخستین جلسه حضور در وزارتخانه موضوع کشت پاییزه در دستور کار قرار گرفت و سازمان‌ها و شرکت‌های متولی مأمور شدند که به زودی این کسری‌ها را جبران کنند.

در اختلاف بین مردم و منابع طبیعی، حق با مردم است

وزیر جهاد کشاورزی درباره دغدغه‌های اصلی کشاورزان با سازمان منابع طبیعی بر سر مالکیت زمین‌ها و مراتع گفت: از ۱۸ میلیون هکتار زمین زراعی کشور به صورت تقریبی ۳ میلیون هکتار مشمول این اختلاف است و تجربه نشان داده بالای ۹۰ درصد حق با مردم است اما اقداماتی که از دهه ۴۰ در سازمان منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع صورت گرفته یا با بی دقتی بوده و یا افراطی با موضوع برخورد شده است.

وی افزود: باید آنچه حق مردم است، به آن‌ها پس دهیم و اسناد را در اختیارشان قرار بدهیم، تا دو سال آینده، اقدامات با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد که این مشکل را برای همیشه از کشور حل کنیم.

نوری قزلجه سنددار شدن اراضی کشاورزی را مورد تاکید قرار داد که مانع از خرد شدن اراضی می‌شود.

تنظیم بازار مسؤولیت این وزارتخانه است

وزیر جهاد کشاورزی درباره تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز اظهار کرد: نباید از تنظیم بازار غافل شویم؛ سفره و معیشت مردم و در دسترس بودن غذا بسیار مهم است و باید تنظیم گری داشته باشیم.

وی استفاده از سامانه‌های هوشمند برای توزیع مواد غذایی که برای آنها یارانه اختصاص می‌یابد را یکی از روش‌های تنظیم بازار برشمرد و تا این قبیل کالاها با همکاری وزارت رفاه به دست نیازمندان برسد.

وی بر تنوع بخشی به بازارهای صادراتی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر این بازارها تنوع چندانی ندارد و با تغییر سیاست در چند کشور می‌تواند دچار مشکلات جدی شود.

نوری قزلجه حذف واسطه‌ها برای دسترسی آسان مصرف کننده به کالاهای کشاورز تاکید کرد و افزود: باید فاصله قیمتی از مزرعه تا سفره کاهش یابد و به یک سود عادلانه برای تولیدکننده برسد.

ضرورت اصلاح ساختار جهاد کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری اینکه ۲۴ دستگاه در حوزه امور روستایی و عشایری مسئولیت دارند، گفت: اقتصاد روستا یک اقتصاد کشاورزی است و کشاورزی ما روستا پایه است و حتماً باید توجه داشته باشیم و وقتی مردم در روستا زندگی کنند و به تولیدات کشاورزی و دامپروری خودشان ادامه دهند آن موقع کشاورزی ما رشد خواهد کرد.

نوری قزلجه با بیان اینکه مخالف ایجاد زنجیره‌ها و مجموعه‌های بزرگ کشت و صنعت نیستم، افزود: رشد این مجموعه‌ها نباید ما را از روستا و روستاییان و نقش آنها در توسعه کشاورزی غافل کند.

وی با بیان اینکه بهتر است در روستاها یک متولی برای امور کشاورزی تعیین و کارها متمرکز شود، ادامه داد: این روش می‌تواند به ارتقای جایگاه روستا و روستاییان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، کشاورزی و اقتصادی کمک کند.

نوری قزلجه بر اصلاح ساختار وزارت جهاد کشاورزی با توجه به مأموریت و شرایط جدید کاری این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: افزایش بهره وری، دانش بنیان کردن بخش کشاورزی، ترویج و آموزش و توسعه روستایی از مباحث مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی بر اصلاح الگوی کشت با توجه به شرایط تغییرات اقلیمی در کشور تاکید کرد و با بیان اینکه این موضوع در شرایط کنونی از ضمانت اجرایی محکمی برخوردار نیست، گفت: اکنون برای همراهی کشاورزان تسهیلات تشویقی مثل اعطای کود و سم و بذر انجام می‌شود اما نیازمند ضمانت اجرا در این بخش هستیم.

نوری قزلجه افزود: در سال زراعی جدید همه مشوق‌ها در راستای استقرار الگوی کشت است که اتفاق خواهد افتاد و باید رصدخانه کشاورزی را تقویت و از امکانات به روز و مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته و ماهواره پایه استفاده کنیم.

منبع

مهر

خروج از نسخه موبایل