شاخص کل بورس به میانه کانال ۹۵ هزار واحدی رسید/ ردپای نقدینگی در بازار سرمایه

معامله‌گران بورس تهران، امروز شاهد ثبت رکورد جدید ۹۵۶۰۰ واحدی برای شاخص کل بورس تهران بودند که هم‌زمان با ورود نقدینگی به بازار سهام، شاهد حضور حقیقی‌ها به‌ویژه در میان شرکت‌های بازار دوم این بورس بود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز یکشنبه ۲۶ آذر ماه ۹۶ با افزایش ۹۹۴ واحدی روی رقم ۹۵ هزار و ۶۰۰ واحد ایستاد.

شاخص کل هم ‌وزن اما با افزایش ۱۱ واحدی عدد ۱۷ هزار و ۸۳۵ واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش ۹۲۰ واحدی به رقم ۱۰۳ هزار و ۱۱۹ واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش ۶۲۷ واحدی به رقم ۶۸ هزار و ۲۰۶ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۲۵۳۵ واحدی عدد ۲۰۲ هزار و ۲ واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با افزایش ۸ واحدی روی رقم یک هزار و ۶۴ واحد ایستاد.

بر اساس این گزارش امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس با ۳۰۰ واحد، ملی صنایع مس ایران با ۱۶۲ واحد و پالایش نفت اصفهان با ۱۳۰ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی با ۲۱ واحد، آسان پرداخت پرشین با ۱۷ واحد و توسعه معادن و فلزات با ۱۵ واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی به بیش از ۳۳۹ میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد و ۲۶۱ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۸۴ هزار و ۱۱۱ نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت‌های معادن منگنز ایران، پالایش نفت اصفهان، اوراق مشارکت لیزینگ رایان سایپا، پالایش نفت شیراز، اوراق مشارکت میدکو، توسعه حمل‌ونقل ریلی پارسیان، از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های داروسازی سبحان انکولوژی، داروسازی تولید دارو ایران گچ و بیمه سرمد متوقف شدند.

امروز در بازار بورس ۲ تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد ۶۹.۵ میلیون سهم فولاد کاوه جنوب کیش به ارزش کمتر از ۱۸ میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

در سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران اما ۴۶ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد تومان کدبه‌کد شد. کمتر از ۲۵ میلیون سهم بیمه اتکایی ایرانیان به ارزش بیش از ۲.۵ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت.

همچنین ۲۰ میلیون سهم بانک ملت به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان کد به کد شد. در نفت ایرانول نیز کمتر از ۲۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان با معاملات انتقالی میان سهامداران عمده همراه شد. همچنین ۱۱.۵ میلیون سهم کارت اعتباری ایران کیش به ارزش ۳.۵ میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

همین وضعیت در سیمان فارس خوزستان با کدبه‌کد شدن ۱۰ میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان تکرار شد. همچنین ۷ میلیون سهم پتروشیمی شازند به ارزش بیش از ۱.۵ میلیارد تومان به کدهای انتقالی سهامدار عمده جابه‌جا شد.

بیش از ۶ میلیون سهم سبحان دارو اما به ارزش بیش از ۳.۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی همراه بود، در تولید و صادرات ریشمک نیز بیش از ۵.۵ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت و بیش از ۵ میلیون سهم سرمایه‌گذاری مسکن الوند به ارزش ۱.۵ میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

درعین‌ حال کمتر از ۵ میلیون سهم البرز دارو به ارزش بیش از ۳.۵ میلیارد تومان با معاملات انتقالی از سوی سهامدار عمده همراه شد و در نفت پارس نیز بیش از ۴ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲ میلیارد تومان کدبه‌کد شد.

در نهایت ۲.۵ میلیون سهم نفت پاسارگاد به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون تومان با معاملات درون‌گروهی سهامدار عمده همراه بود و یک میلیون سهم پتروشیمی زاگرس نیز به ارزش ۳ میلیارد تومان به کدهای انتقالی سهامدار عمده جابه‌جا شد.

بر اساس این گزارش امروز بورس تهران در صورتی شاهد ثبت رکورد جدید دیگری باری شاخص کل و بازده نقدی بورس تهران بود که با لمس نقدینگی جدید در بازار و تحرکت دوباره حقوقی‌ها در سهم‌های شاخص‌سازی همچون هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، معدنی و صنعتی گل‌گهر، سرمایه‌گذاری غدیر، پتروشیمی جم و فولاد مبارکه شاهد حضور پررنگ معامله‌گران اغلب حقیقی به‌ویژه در میان شرکت‌های حاضر در بازار دوم بورس بود.

بازاری که در آن شرکت‌های برخوردار از سهام شناوری پایین و یا سهم‌های با سرمایه پایین‌تر از شرکت‌های بازار اولی حضور دارند.

روی آوردن مدیران برخی صندوق‌های سرمایه‌گذاری به بازار سهام و گرایش بخشی از نقدینگی این صندوق‌ها به سمت تالار شیشه‌ای اگرچه باعث ایجاد بارقه‌های امید برای اغلب معامله‌گران شده، اما حجم معاملات سهام و تعداد دفعات، هنوز با آنچه که مورد انتظار فعالان بازار به‌عنوان دوران رونق تعریف می‌شود، فاصله دارد. بااین‌همه انتظار برای ایجاد رونق نسبی در فضای کسب‌وکار طی سال ۱۳۹۷ و پیش‌بینی رشد سودآوری شرکت‌ها اصلی‌ترین مبنای تحلیل در بازار سهام است.

گروه فلزات اساسی،‌ دوقلوهای سنگ آهنی و تک سهم‌های پتروشیمی و پالایشی اگرچه اصلی‌ترین گروه‌های تأثیرگذار در ثبت رکوردهای جدید برای شاخص کل بورس تهران عنوان می‌شوند، اما وضعیت بازارهای جهانی در پایان سال میلادی ۲۰۱۷ و انتظار برای کاهشی بودن روند قیمت‌های کالایی در بازارهای جهانی نشان می‌دهد که نمی‌توان انتظارات خارق‌العاده‌ای از رشد قیمت‌ها با توجه به قدرت پایین خرید در بازار داخلی را داشت.

منبع
فارس
خروج از نسخه موبایل