برقراری روابط ارزی ایران با ۲۴۸ بانک دنیا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امسال و به دنبال توافق برجام، تعداد بانکهای خارجی که با ایران اسلامی روابط ارزی برقرار کردند ۲۴۸ بانک است و در این مدت حدود ۶۵۰ روابط کارگزاری بین بانکهای ایران انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی،محمود واعظی در این دیدار با نماینده ولیفقیه در استان ایلام با بیان اینکه از برنامههای مهم دولت توجه بیشتر به روستاها و مناطق مرزی در حوزه ارتباطات است، گفت: توجه بیشتر به روستاها و مناطق مرزی و تکمیل زیرساختهای ارتباطی استان ایلام از برنامههای دولت است که با وجود مشکلات در این حوزه گامهای خوبی برداشته شده است.
واعظی اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجام شده در دولت یازدهم پیشبینی میشود تا شهریور سال آینده وضعیت زیرساختهای ارتباطی استان ایلام به حد مطلوب برسد. البته یکی از سیاستها ما توجه و عنایت بیشتر به استانهای مرزی و حاشیه کشور است.
وی افزود: اگر به وضعیت اقتصادی استانهای مرزی توسعه نیافته توجه نشود شکاف طبقاتی و اقتصادی بیشتر میشود، البته دولت یازدهم بدلیل تحریمها با مشکلات و چالشهای زیادی مواجه است اما در چند ماه گذشته تا حدودی مشکلات کمتر، صادرات بیشتر و شاخصهای اقتصادی نیز بهبود یافته است.
واعظی یادآور شد: همه تلاش دولت در سال گذشته کاهش تورم و رسیدن به نرخ تک رقمی تورم بود، البته باید در نظر داشت اگر تنها تورم را مهار کنیم اما رونق اقتصادی در کشور نباشد مشکلات رفع نمیشوند. به همین دلیل بعد از برداشتن تحریمها با تلاش مضاعف شاخصها در بخش کشاورزی، صنعت و صادرات رشد مثبت داشته است.
وی تاکید کرد: یکی از دغدغههای دولت مشکل اشتغال است و تلاش زیادی در جهت مهار بیکاری انباشته شده در کشور میشود و با توجه به این مشکلات سال گذشته ۷۱۲ هزار شغل خالص ایجاد شد که اگر این رقم را به سالی یک میلیون شغل افزایش دهیم تا چند سال آینده بیکاری در کشور مهار میشود.
وی افزود: موضوع مهم دیگر مقوله معیشت مردم به خصوص قشر پایین جامعه است که دولت هدفگذاری کرده برای ارتقا و بهبود معیشت مردم و امیدواریم به این هدف مهم دست پیدا کنیم.
به گفته واعظی، بالاترین میزان صادرات نفت پس از انقلاب اسلامی تاکنون با حدود دو میلیون و ۹۵۰ هزار بشکه ماه گذشته و در این دولت انجام شد در شرایطی که اکنون هیچ محدودیتی برای انتقال منابع ارزی حاصل از فروش نفت به داخل کشور هم نداریم.
وی سپس به سفر نخست خود در سال گذشته به این استان اشاره کرد و یادآور شد: وضعیت زیرساختهای ارتباطات این استان خیلی ضعیف است. البته در دو – سه سال اخیر اقدامهای مناسبی برای توسعه این حوزه انجام شده اما باز هم نیاز به توجه بیشتر دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نگاه امروز ما به مقوله ارتباطات اقتصادی است و این به معنای آن نیست که مردم تنها از تلفن، اینترنت یا موبایل استفاده کنند بلکه رویکرد ما اینکه از زیرساختها آی سی تی به عنوان فضای توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال هم استفاده شود.
وی تاکید کرد: در این زمینه باید بتوانیم بخشهای گوناگون مانند کشاورزی، صنعت و بازرگانی و همه حوزههای اقتصادی را توسعه دهیم.
واعظی با بیان اینکه شبکه انتقال استان و هر آنچه از گذشته بوده در این دولت ۲.۵ برابری شده است، افزود: پهنای باند اینترنت این استان حدود ۱۸ برابر رشد داشته و تعداد شهرهایی که امروز اینترنت پرسرعت نسل سه و چهار آنها به بهرهبرداری میرسد نیز به ۱۴ شهر خواهد رسید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: برای ۲۴۰ روستای استان ایلام هم زمینه ارتباط اینترنتی فراهم کردیم که در این سفر این طرحها نیز به بهرهبرداری میرسد.