اقتصاد کلان

روحانی: افزایش نرخ ارز دلایل روانی و تبلیغاتی دارد/سازمان تامین اجتماعی و همه نهادها باید بنگاه های اقتصادی را واگذار کنند

در نشست خبری رئیس جمهوری عنوان شد:

رئیس جمهوری با بیان اینکه افزایش نرخ ارز دلایل روانی و تبلیغاتی دارد گفت: اگر نرخ ارز امروز بالاتر از قبل است حتما دلایل تجاری و اقتصادی نمی تواند داشته باشد؛ به دلیل این که ما در تامین ارز و مخارج ارزی ترازمان مثبت است و درامد ارزی ما بیش از مخارج ارزی است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نشست خبری در پاسخ به این سوال که ‘مخالفان دولت می گویند گرانی ارز اقدام خود دولت برای تامین کسری بودجه است آیا این درست است و آیا بازار ارز به ثبات می رسد؟’ که رئیس جمهوری پاسخ داد: راجع به مساله ارز که نرخ ارز را هم در سوالتان و هم در پاسخ متعادل نمی بینیم و باید به تعادل برسیم. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از قبل است حتما دلایل تجاری و اقتصادی نمی تواند داشته باشد؛ به دلیل این که ما در تامین ارز و مخارج ارزی ترازمان مثبت است و درامد ارزی ما بیش از مخارج ارزی است.
روحانی با بیان اینکه این امر دلایل اقتصادی نمی تواند داشته باشد خاطرنشان کرد: به دلیل این که برخی از مردم می گویند دولت خود می خواهد ارز را گران کند این در صورتی است که دولت حداقل کسر بودجه داشته باشد ؛ ما امسال کسر بودجه نداریم، همان بودجه که در ماه های اولیه دولت تصویب کردیم همان رقم محقق می شود.
رئیس جمهوری افزود: امسال از سال های خوب ما است. در سال های قبل در دی و بهمن مشکلاتی برای تامین نیازها داشتیم، امسال این طور نیست . قاعدتا دلایل روانی و تبلیغاتی دارد.
وی با تاکید بر اینکه آینده ما از امروز حتی در زمینه ارزی بهتر خواهد بود گفت: قبلا درآمد ارزی، درآمد خودمان بود امروز تاکنون ۳۰ میلیارد دلار فاینانس خارجی در اختیار ماست که برای همه این ارقام ۱۲ الی ۱۳ میلیارد دلار تصمیم گیری می شود.
روحانی تصریح کرد: شرایط آینده ما بهتر است. تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شده است که برخی را رییس بانک مرکزی اعلام کرده یا می کند و برخی دیگر بعد اعلام می شود.
رئیس دولت دوازدهم گفت: توصیه من به مردم این است که در این مسیر پرریسک به خاطر منافع خود قدم بر ندارند؛ راه های دیگر بهتری است تا از مایملک خود استفاده کنند واین مسیر، مسیر با ثباتی نخواهد بود.
وی تاکید کرد: خواهش می کنم مردم به راهنمایی ها و توصیه های مسوولان اقتصادی و بانک مرکزی توجه کنند.
در ادامه، خبرنگار ایلنا در مورد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرسید که رییس جمهوری گفت: دولت توصیه های بسیار مهمی قبل از بحث بدهکاری به سازمان دارد. اعلام کردم سازمان تامین اجتماعی باید از بنگاه های اقتصادی دست بردارد.
وی تاکید کرد: هر مقدار به آن بدهیم با این شرایطی که سازمان تامین اجتماعی دارد نمی تواند مسیر درست را بپیماید. به وزیر کار تاکید کردم شرط من از آمدن ایشان به وزارت این بوده است که تمام بنگاه های اقتصادی را واگذار کند.
رئیس جمهوری گفت: البته قدم های خوبی در این چند ماه برداشته شده است. سرعت این کار باید بیشتر شود نه سازمان تامین اجتماعی بلکه همه بخش های دولتی باید بنگاه های اقتصادی را واگذار کنند و این تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
وی افزود: چه مقامات دولتی و چه نهادهای غیر دولتی، نیروهای مسلح و دیگران، همه باید بنگاه های اقتصادی خود را واگذار کنند؛ این به نفع خودشان و مردم خواهد بود.

همچنین بخوانید
منبع
ایرنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا