بانکبانک و بیمه

بانکهای مرکزی جهان همچنان طلا می خرند


موسسه سرمایه گذاری کاپیتال اکونومیکس در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد که بانکهای مرکزی جهان در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز به خرید طلا ادامه خواهند داد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، به نقل از کیتکونیوز، در حالی که بانکهای مرکزی جهان در سالهای اخیر به خریدار خالص طلا تبدیل شده اند، موسسه سرمایه گذاری کاپیتال اکونومیکس پیش بینی کرد که روند خرید طلا در سال ۲۰۱۷ نیز ادامه خواهد یافت.

بر اساس این گزارش سیمونه گامبارینی تحلیلگر ارشد موسسه کاپیتال اکونومیکس در سخنانی ضمن اشاره به آمارهای اخیر شورای جهانی طلا تاکید کرد: میزان خرید رسمی طلا از سوی بانکهای مرکزی جهان طی سال گذشته با افت شدیدی روبرو شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: خرید رسمی طلا تا ماه نوامبر به کمتر از ۵۳ تن رسیده است، این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی به بیش از ۸۳۹ تن رسیده بود. البته در سال ۲۰۱۵ میلادی افزایش چشمگیر ذخایر طلای چین و انتشار آمارهای مربوط به ذخایر رسمی طلای این کشور تاثیر زیادی داشته است. چین طی سال ۲۰۱۵ میلادی به تنهایی ۶۰۴ تن طلا خریداری کرده است.

وی در ادامه گفت: اگر تاثیر چین را کنار بگذاریم، تقاضای طلا از سوی بخش رسمی ظاهرا همچنان ضعیف خواهد بود. بی شک روند خرید طلا توسط بخش رسمی در سال ۲۰۱۶ میلادی به شدت نزولی و کند بوده است.

موسسه کاپیتال اکونومیکس بر این باور است که بانکهای مرکزی کشورهای درحال توسعه و نوظهور همچنان به خرید طلا و متنوع کردن ذخایر ارزی خود در سال ۲۰۱۷ میلادی ادامه می دهند.

این تحلیلگر اقتصادی افزود: در حالی که یک سوم بدهی های دولتی جهان هنوز با نرخ بهره منفی روبرو است، بانکهای مرکزی جهان احتمالا برای بهینه کردن ذخایر ارزی خود به طلا روی خواهند آورد.

البته مهمترین چالش برای افزایش ذخایر طلای بانکهای مرکزی جهان، تقویت احتمالی ارزش دلار آمریکا خواهد بود. افزایش ارزش دلار موجب خواهد شد تا بانکهای مرکزی کشورهای نوظهور و در حال توسعه بخشی از ذخایر خود را بفروشند تا از پول ملی خود در برابر دلار محافظت کنند.

به نظر می رسد سیاست های پولی بانکهای مرکزی بزرگ جهان به خصوص اروپا آمریکا و ژاپن نیز تاثیر زیاد و مهمی بر نوسانات ذخایر طلای بانکهای مرکزی جهان خواهد داشت. پیش بینی می شود فدرال رزرو در سال جاری ۳ بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا