امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

معافیت‌مالیاتی بخش‌خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری می‌کند

عضو انجمن علوم خاک گفت: افراد به دلیل ریسک بالا در بخش کشاورزی تمایلی به سرمایه گذاری ندارند اما دولت با فراهم کردن شرایط می‌تواند بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه گذاری کند.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی، کامبیز بازرگان، عضو هیأت مدیره انجمن علوم خاک ایران درباره الزامات بخش کشاورزی به مهر گفت: نخستین موضوع قانونی شدن شغل کشاورزی در کشور است اینکه کشاورزی به عنوان یک شغل در نظر گرفته شود. همچنین توجه به منزلت و معیشت آنها موضوع دیگر است.

وی در ادامه سخنان خود افزود: سرمایه گذاری از دیگر موضوع‌های بسیار اساسی در حوزه کشاورزی است. در حال حاضر سرمایه گذاری در این حوزه هم از سوی دولت و هم بخش خصوصی پایین است. افراد به دلیل ریسک بالا در بخش کشاورزی تمایلی به سرمایه گذاری ندارد. اما دولت با آماده کردن دیدگاه‌ها و فراهم کردن شرایط می‌تواند بخش خصوصی را هم ترغیب به سرمایه گذاری کند.

بازرگان اضافه کرد: با ابزارهای مشوقی که دولت دارد مانند معافیت‌های مالیاتی می‌تواند افراد بخش خصوصی و کارخانه دارها را ترغیب به سرمایه گذاری در احیا قنوات یا هزینه در حوزه آبخیزداری کند. همچنین سرمایه گذاری که برای احیا خاک و جلوگیری از فرسایش خاک انجام می‌گیرد، می‌تواند مشمول معافیت‌های مالیاتی باشد.

عضو انجمن علوم خاک ایران با تاکید بر اینکه این مسائل باید به طور روشن در قوانین دیده شود، گفت: در طول سال‌های زیادی این مسائل اولویت نبوده و کفه ترازو، این کفه سایر بخش‌ها بوده که نسبت به حوزه کشاورزی سنگین‌تر بوده است. مثلاً اگر در اراضی موضوع راه، مسکن، معدن و … مطرح است، کشاورزی اولویت نیست.

ضرورت تغییر برخی قوانین

بازرگان عنوان کرد: آنچه امروز در قانون جهش مسکن می‌بینیم همین حقیقت را رقم می‌زند. به موازات این معتقدم قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی قطعاً باید خیلی زود تغییر کند.

وی گفت: این قانون در واقع در همان ابتدا بر حفظ اراضی زراعی و باغی خارج از محدود شهر و روستاها تعریف کرده در حالی که در داخل این محدوده‌ها هم اراضی باغی و زراعی هر جا باشد باید حفظ شود.

این کارشناس حوزه خاک اظهار کرد: اراضی که قابلیت کشاورزی دارند به دلیل امنیت غذایی باید قوانین بسیار سختگیرانه داشته باشد. فکر می‌کنم در تایوان است که حکم تغییر کاربری اراضی کشاورزی کلاس یک اعدام است. در کشورهایی که محدودیت خاک حاصلخیز وجود دارد برخوردها جدی است.

عضو هیأت مدیره انجمن علوم خاک ایران به گلایه بیان کرد: در کشور نیز عدم تغییر اراضی کشاورزی تاکید می‌شود اما متأسفانه در عمل می‌بینیم تغییر کاربری اتفاق می‌افتد. بنابراین قوانین حفظ کاربری باید تغییر کند و جدی تر و سختگیرانه تر شود.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا