بانک و بیمهطلا و ارز

ادامه سفته‌بازی در بازار ارز

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است.

بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

ادامه سفته‌بازی در بازار ارز

دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۳۱ تومانی به نرخ ۴۳۳۰ تومان معامله شد. در ۴ روز معاملاتی اخیر رشد ۱۲۵ تومانی نرخ دلار رقم خورد. پس از روند کم‌نوسان نرخ دلار در بازه محدود ۴۱۸۰ تا ۴۱۹۵ تومان در هفته آخر آذر و هفته اول دی، از روز شنبه رشد تقاضای سفته‌بازی با چاشنی برخی تجمعات تشدید نوسانات نرخ دلار را به دنبال داشت. به گزارش دنیای اقتصاد، با وجود فشار عرضه از سوی صرافی بانک‌ها، نرخ دلار در میانه معاملات روز یکشنبه مقاومت سطح ۴۳۰۰ تومانی را شکست؛ موضوعی که روز دوشنبه نیز تکرار شد. اما روز گذشته، تداوم فضای هیجانی در بازار ارز دلار را به سقف ۴۳۳۰ تومانی رساند. با فشار عرضه دلار از سوی صرافی بانک‌ها، از ابتدای هفته حرکت تقاضای سفته‌بازی به سمت سایر ارزها به ویژه یورو رشد حدود ۴۵۰ تومانی یورو را در ۴ روز معاملاتی اخیر رقم زد.

رشد با احتیاط سکه در اوج

دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۴ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۴۹۴ هزار تومان معامله شد. طلای جهانی نزدیک به بالاترین سطح از سپتامبر ۱۳۱۲ دلار قرار گرفت. شاخص دلار پس از ثبت بیشترین افت در سال ۲۰۱۷ از سال ۲۰۰۳، در اولین روز معاملات به کف ۴‌ماهه رسید. اما همچنان چشم‌انداز رشد نرخ بهره و تقویت رشد اقتصادی فشار را بر طلا حفظ کرده است. در بازار ارز نیز با وجود اینکه پیش‌تر شاهد مقاومت سطح ۴۳۰۰ تومانی با فشار عرضه صرافی بانک‌ها بودیم، روز گذشته نرخ دلار در سطح ۴۳۳۰ تومان معامله شد. پس از کم‌واکنشی سکه در روزهای ابتدایی هفته، روز دوشنبه سکه با جهش ۳۴ هزار تومانی همراه شد. اما روز گذشته با احتمال فروکش هیجانات بازار ارز و مقاومت سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، روند صعودی سکه محدود شد.

طلا نزدیک سقف سپتامبر

دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۱۰ دلار معامله شد. اونس طلای جهانی در اولین روز معاملات ۲۰۱۸، به بالاترین سطح از سپتامبر (۱۳۱۲ دلار) معامله شد. چشم‌انداز تقویت رشد اقتصادی اروپا و عبور از سطح تکنیکال ۲/ ۱ واحدی (در آخرین روز معاملات ۲۰۱۷) رشد یورو نزدیک به سقف ۳‌ساله را رقم زد. بنابراین شاخص دلار به کف ۴‌ماهه رسید و عامل حمایت از طلا شد. رشد یورو افت بازارهای سهام اروپا را رقم زد. اما بازارهای سهام چین با حمایت سهام مربوط به ساخت و ساز با روند صعودی همراه شد. چشم‌انداز تداوم رشد اقتصادی و خروج بانک‌های مرکزی از سیاست‌های انبساطی (افزایش نرخ بهره) فشار را بر طلا (که نرخ بهره به آن تعلق نمی‌گیرد) حفظ کرده است. اما برخی کارشناسان معتقدند ۳ بار افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در طلا پیش‌خور شده است.

کم‌نوسانی اوراق تسهیلات مسکن

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با رشد یک درصدی به قیمت ۷۳ هزار و ۵۷۷ تومان معامله شدند. با وجود روند کم‌نوسان «تسه»ها در روزهای ابتدایی دی، نزدیک میانگین آذر (سطح ۷۴ هزار تومانی) اما در ادامه کاهش تقاضا قیمت اوراق تسهیلات مسکن را تا کف ۷۱ هزار تومانی، کمترین سطح از اردیبهشت رساند. با این وجود رشد تدریجی تقاضا و شناسایی کف «تسه»ها را از کف مزبور با رشد همراه کرد. در شرایط کنونی با توجه به رابطه مستقیم قیمت و نرخ سود، نرخ سود واقعی وام در سطح ۶/ ۲۱ درصدی قرار گرفته است. گزارش معاملات مسکن در آذر نشان می‌دهد معاملات تهران در محدوده قیمتی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان، با سهم ۱۱ درصدی در صدر بیشترین معاملات قرار گرفتند. امری که به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان و رشد تقاضا برای واحدهای کوچک‌تر که قابلیت نقدشوندگی بیشتری دارند اشاره دارد.

شروع مثبت نفت در سال ۲۰۱۸

دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۴/ ۶۰ دلار معامله شد. برای اولین بار از سال ۲۰۱۴، هر دو نفت برنت و WTI  در اولین روز معاملات سال جدید بالاتر از ۶۰ دلار معامله شدند. همچنان خوش‌بینی‌ها به عوامل بنیادین با تمدید توافق اوپک و غیراوپک تا پایان ۲۰۱۸ در کنار چشم‌انداز رشد تقاضا عامل حمایت از قیمت نفت است. علاوه بر این اظهارات اخیر ترامپ در مورد ایران با احتمال بازگشت ریسک برجام، تا حدی از قیمت نفت حمایت کرد. چشم‌انداز تقویت رشد اقتصادی و کاهش ۲۰ درصدی موجودی نفت تجاری آمریکا از سقف تاریخی آن (۹/ ۴۳۱ میلیون بشکه) در مارس تا‌کنون خوش‌بینی‌ها به بازگشت بازار نفت به تعادل را تقویت کرده است. خوش‌بینی‌ها اثرات بازگشت عرضه خط لوله Forties (۴۵۰ هزار بشکه در روز) در روز ۳۰ دسامبر را تا حدی خنثی کرده است.

منبع

اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا