بانکبانک و بیمه

گره کور اتصال بانک‌های ایران به بانکداری جهان


دبیر کل اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مشکلات زیادی برای جلوگیری از اتصال کامل بانک های ایرانی به نظام بانکداری بین المللی وجود دارد، گفت: این مسائل عمدتاً مربوط به عدم رفع کامل تحریم ها و محیط نظارتی اجرای آنها است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (ECOIDEAL)، بهمن عشقی در نشست تجاری ایران و ایالت باواریا اظهار داشت: سفرهای متعدد مقامات دو کشور طی دو سال اخیر از جمله سفر نخست وزیر، وزرای امور خارجه اقتصاد انرژی، تغذیه و کشاورزی، محیط زیست و ترابری ایالتی و فدرال آلمان به تهران و نیز سفر وزرای امور خارجه، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل بانک مرکزی ایران به این کشور همگی نشان دهنده عزم و اراده هر دو کشور جهت برداشتن گام‌های مؤثر برای توسعه همکاری های سودمند دو جانبه است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با ارتباط خوبی که میان اتاق بازرگانی تهران و اتحادیه صنعت و اقتصاد ایالت باواریا بوجود آمده، امروز ما میزبان سومین هیئت تجاری از ایالت باواریا هستیم همچنین طی سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی دو هیئت تجاری متشکل از اعضای اتاق بازرگانی تهران را به این کشور اعزام کردیم و ملاقات ها و مذاکرات مفیدی میان مقامات و شرکت های ارز کشور صورت پذیرفت که ماحصل این ملاقات ها، افتتاح دفتر اتاق بازرگانی تهران در اتحادیه صنعت و اقتصاد باواریا در سال گذشته و نیز افتتاح دفتر اتحادیه صنعت و اقتصاد باواریا در ساختمان اتاق بازرگانی تهران بوده است.
عشقی تصریح کرد: مجموع حجم مبادلات تجاری دو کشور طی سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ میلادی سالانه به طور متوسط ۲.۴ میلیارد یورو بوده و پس از آن نیز به دنبال برقراری ارتباطات بیشتر از طریق تبادل هیئت های تجاری، از ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۶ میلادی صادرات بنگاه های ایالت باواریا به ایران ۳۳ درصد افزایش پیدا کرده که این میزان افزایش بیشترین رشد از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون نشان می‌دهد.
دبیر کل اتاق بازرگانی تهران افزود: این میزان رشد تجاری در یک دوره کمتر از یک سال به رغم وجود و برقراری برخی موانع خود نشان دهنده این واقعیت است که تجار و بازرگانان ایرانی با در نظر گرفتن ظرفیت های بالقوه تجاری ، فنی خود این آمادگی را دارند تا نسبت به احیا، برقراری و توسعه روابط تجاری پایدار با شرکای آلمانی خود در کوتاه ترین زمان اقدام و در جهت تغییر یا اصلاح مسیر تجاری با شرق و بازگشت به همکاری های دیرینه با اروپا مبادرت ورزند. علاوه بر این موضوع شایان ذکر است که در سایه همین تحولات تعدادی از شرکت‌های باواریا و نیز ایرانی، دفاتر نمایندگی خود را در تهران و مونیخ دایر کرده و مشغول فعالیت های خود هستند.
به گفته وی برخورداری ایالت باواریا از توان فنی پیشرفته در صنایع مهم و زیر بنایی، لزوم ارتباط مستمر دو کشور را جهت تکمیل طرح های در دست اجرا و راه اندازی سایر طرح های توسعه صنعتی در ایران را ایجاد می نماید، همچنین این ایالت می تواند با سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه حوزه‌های نفت و گاز ایران، بخشی از نیاز خود به منابع انرژی را برطرف کند، همچنین از سوی دیگر فرصت های زیادی برای شرکت های آلمانی جهت همکاری در زمینه سرمایه گذاری، انتقال فناوری، مهندسی، آموزش و ارائه خدمات در حوزه های نیروگاهی،انرژی های تجدید پذیر، حمل و نقل، کشاورزی و صنایع غذایی، مدیریت منابع آب و فاضلاب، بهداشت و درمان و ساختمان وجود دارد.
عشقی اذعان داشت: آمار و ارقام حاکی از آن است که اقتصاد ایران پس از یک دوره نسبتاً طولانی رکود اکنون با حصول تورم یک رقمی رشد اقتصادی ۶.۶ درصدی و کنترل نوسانات نرخ ارز در جهت رشد و توسعه اقتصادی پایدار قرار دارد و بروز سرمایه خارجی از سوی هر کشور دیگری می تواند به مثابه یک فعالیت برد-برد باشد.
دبیر کل اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مشکلات زیادی برای جلوگیری از اتصال کامل بانک‌های ایرانی به نظام بانکداری بین المللی وجود دارد، گفت: این مسائل عمدتاً مربوط به عدم رفع کامل تحریم و محیط نظارتی اجرای آنها است و انجام عملیات بزرگ مالی نیازمند بانک های با ظرفیت تأمین مالی کافی است که فقدان این مهم، مانع از تجارت و سرمایه گذاری در دوران پسابرجام شده است.
وی بیان کرد: از مدت ها پیش انطباق بانک های ایران با استانداردهای نظام بانکداری بین المللی آغاز شده و کماکان در حال انجام است، همچنین دسترسی به مکانیسم سوئیس برای بانک مرکزی ایران و تعداد زیادی از بانک‌های ایرانی برقرار شده و بیش از ۲۰۰ بانک کوچک و متوسط بین المللی، روابط کاری خود را با بانک های ایرانی آغاز کرده اند که نتبجه آن کاهش هزینه تبادلات و تصریح پرداخت‌ها بوده است.
عشقی افزود: ما انتظار داریم این روند انطباق به زودی طی شود و با حمایت کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بانک های بزرگ بین المللی وارد بازار ایران شود، همچنین برقراری تسهیلات لازم در زمینه اعطای رویداد به فعالان اقتصادی دو کشور نیز نقشی تاثیرگذار بر گسترش روابط اقتصادی و حجم مبادلات تجاری دو جانبه خواهد داشت.
دبیر کل اتاق بازرگانی تهران در پایان عنوان کرد: در راستای تصریح تحقق این اهداف وزارت اقتصاد و دارایی و دفتر صنعت و اقتصادی ایالت باواریا می توانند طرف خوبی برای رایزنی جهت رفع موانع رفت و آمد اعضای اتاق بازرگانی تهران باشند.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا