انرژی

اعلام آمادگی دانشگاه امیرکبیر برای کمک به هوشمندسازی شبکه برق

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه کشورهای توسعه‌یافته بر روی کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی مصرف انرژی از طریق اسمارت گرید و شبکه هوشند برق حساب می‌کنند، گفت: سفارش به ما از وزارت نیرو در حوزه اجرا و عمل باید قوی‌تر باشد. 

به گزارش آرمان اقتصادی، سیداحمد معتمدی در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس حفاظت و اتوماسیون در سیستم‌های قدرت که امروز در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به اینکه این کنفرانس با ماهیت کاربردی خود به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه کمک می‌کند، گفت: کنار این‌ مورد، بحث آموزش، برگزاری نمایشگاه و کارگاه‌ها هم مطرح می‌شود و این موضوع مایه خرسندی است. 

وی با اشاره به اینکه در زمان دانشجویی‌اش موضوعات الکترونیک و قدرت از هم جدا نشده بودند و با مباحث قدرت هم آشنایی دارد، گفت: چند سال پیش مطالعات راهبردی فناوری‌های اسمارت گرید (smart grid) در شبکه هوشمند برق انجام شد؛ در حالی که کشورهای توسعه‌یافته بر روی کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی مصرف انرژی از طریق اسمارت گرید و شبکه هوشند برق حساب می‌کنند، تعجب می‌کنم که چرا در کشور از این حوزه غافل هستیم. سفارش ما از وزارت نیرو در حوزه اجرا و عمل باید قوی‌تر باشد.

همچنین بخوانید

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه برخلاف تصور رایج، اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه برق از طریق ایجاد تخصص‌های جدید، شغل‌های بیشتری ایجاد می‌کند، افزود: اتفاق مهم، قدرت مدیریتی شبکه برق است و دولت نمی‌تواند با یک اپراتور انرژی را مدیریت کند، بلکه چندین اپراتور باید با هم رقابت کنند. 

معتمدی خاطرنشان کرد: هوشمندسازی ارتباطات نیازمند ورود بخش خصوصی، و ورود این بخش نیز نیازمند زیرساخت‌های قانونی و فنی است؛ این در حالی‌ است که دانشگاه‌ها می‌توانند به هوشمندسازی و اتوماسیون کمک کنند. 

وی یادآور شد: البته این موضوع نیز در گروی آن است که هوشمندسازی شبکه برق جزو اولویت‌ها قرار گیرد و اراده‌ای در این حوزه به وجود آید. دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام آمادگی می‌کند که در حوزه نیروی انسانی و سایر حوزه‌ها سرمایه‌گذاری کرده و به تحقق هوشمندسازی شبکه برق کمک کند. 

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا