ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

ایجاد شبکه مشورتی برای هماهنگ‌سازی مواضع کشورهای عضو در جلسات کوپوس و ITU

رئیس سازمان فضایی ایران در شانزدهمین نشست اجلاس سران اپسکو پیشنهاد ایجاد شبکه مشورتی برای هماهنگ‌سازی مواضع و اقدامات اعضا در جلسات کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلح‌آمیز از فضا (کوپوس) و اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) را ارائه کرد.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، دکتر سالاریه، امروز سه‌شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، بیانیه جمهوری اسلامی ایران را در شانزدهمین نشست اجلاس سران سازمان همکاری‌های فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) قرائت کرد.

در این بیانیه دکتر سالاریه ضمن تشکر از دبیرخانه اپسکو و دولت پاکستان در برگزاری و میزبانی این نشست و ابراز خرسندی از برگزاری حضوری این جلسه بعد از سه سال برگزاری مجازی بدلیل شرایط کرونا، از اعضا و دبیرخانه اپسکو خواست شبکه‌ای مشورتی برای هماهنگ‌سازی مواضع و اقدامات اعضا در جلسات کوپوس و مجمع بین‌المللی مخابرات در خصوص موضوعات مهمی مانند پایداری بلندمدت فعالیت‌های فضایی، بهره‌برداری از منابع فضایی و استفاده بهینه و عادلانه از نقاط مداری زمین آهنگ ایجاد شود.

وی تاکید کرد: تمهیداتی در نظر گرفته شود تا سایر اعضای اپسکو بیش از پیش از مزایا و منافع تفاهم‌نامه‌های همکاری اپسکو با سایر نهادها و موسسات چینی و بین‌المللی بهره‌مند شوند.

سالاریه، ضمن ارائه گزارشی از روند پیشرفت پروژه‌های مشترک با اپسکو، خاطر نشان کرد: سازمان فضایی ایران به عنوان نقطه تماس اپسکو طی سه سال گذشته در راهبری و پیگیری پروژه‌های ذیل خود علیرغم شرایط فراگیری کووید ۱۹، متعهدانه در تلاش بوده است و تا به ثمر رسیدن این پروژه‌ها همچنان پیگیر و بصورت مسئولانه تلاش خواهد کرد.

به نقل از روابط عمومی سازمان فضایی، شانزدهمین نشست اجلاس شورای سران و همایش توسعه رهبری اپسکو به میزبانی کمیته امور هوا و فضای ماورای جو پاکستان در اسلام آباد با حضور نمایندگان وزارتی کشورهای عضو اپسکو در حال برگزاری است که پیش از برگزاری اجلاس، هم‌اندیشی بین المللی با موضوع “توسعه رهبری اپسکو” با حضور اندیشمندان برجسته و متخصصین حوزه فضایی برگزار شده و نماینده سازمان فضایی ایران در ارائه‌ خود به موضوع “همکاری فضایی منطقه‌ای در دوره پسا کرونا” پرداخت. محورهای اصلی هم‌اندیشی مذکور به موضوعات “عصر نوین فضا و توسعه”، “موضوعات مرتبط با حکمرانی فضایی معاصر” اختصاص داشته است.

موضوعاتی ازجمله ارائه بیانیه‌های رسمی کشورهای عضو، بررسی آخرین وضعیت پیشرفت پروژه‌ها و فعالیت‌های مشارکتی اپسکو در سال ۲۰۲۲، استماع گزارش‌های دبیرکل و پنج دپارتمان اپسکو، تصویب پروژه‌های جدید، تصویب گزارش مالی و حسابرسی سال‌ های ۲۰۱۹-۲۰۲۲ و بودجه ۲۰۲۳-۲۰۲۵ در دستور کار شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) قرار دارد.

از جمله پروژه‌های جدیدی که در این اجلاس مطرح خواهد شد، پروژه “برآورد رطوبت خاک با استفاده از داده‌های سنجش از دور” است که توسط سازمان فضایی ایران پیشنهاد و پس از تصویب اجرا خواهد شد. همچنین طی اجلاس مذکور، اپسکو چند تفاهم‌نامه و توافقنامه مشترک را با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی معتبر کشور چین در حوزه علوم و فناوری فضایی منعقد خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا