امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

سازمان منابع طبیعی باید تبدیل به یک وزارتخانه شود

رییس سازمان ملی حفاظت محیط زیست کشور گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور باید از زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی خارج شده و تبدیل به یک وزارتخانه شود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، ششمین جشنواره ملی جنگلبانان و جان نثاران منابع طبیعی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رئیس سازمان ملی حفاظت از محیط زیست و جمعی از مسئولان دولتی در محل این سازمان برگزار شد. گفتنی است نخستین مراسم این جشنواره سال ۹۶ همزمان با روز جهانی محافظان جنگل ۹ مرداد برگزار شد. امسال ششمین دوره جشنواره ملی جنگلبان ۲۷ دی برگزار شد زیرا ۶۰ سال پیش در چنین روزی کانون ملی جنگل‌ها تشکیل شد.

همچنین بخوانید

در این مراسم سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه جشنواره ملی جنگلبانان و جان نثاران منابع طبیعی با شعار «من هم جنگلبان هستم» کار خود را آغاز کرد زیرا جنگلبانان با جان خود از میراث نسل آینده محافظت می‌کنند، گفت: امروز در جهان برای حفظ منابع طبیعی برنامه‌های بلندمدت تدوین شده تا تولید کربن کاهش یابد. متأسفانه ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر جز تولیدکنندگان کربن در جهان بوده که هرچه جلوتر برویم برای ادامه حیات کره زمین توجه به این موضوع ضروری‌تر خواهد بود. وی افزود: کاهش آسیب کربن فقط با کاشت درخت شدنی است؛ بنابراین به دستور رئیس جمهوری پویش کاشت یک میلیارد نهال در دستور کار قرار گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: ظرفیت تولید نهال کشور سالانه ۴۰۰ میلیون نهال بوده و از سال آینده سالانه ۲۵۰ میلیون نهال تولید و در پایان ۴ سال پروژه کاشت یک میلیارد نهال نهایی خواهد شد. این عدد در ادامه راه می‌تواند به تعداد بیشتری ختم شود.

تمام انسان‌ها جنگلبان هستند

مسلم شفیع پور، نماینده ولی فقیه سازمان منابع طبیعی هم به روایتی در حوزه کاشت درخت اشاره کرد و گفت: امام صادق علیه السلام روایت می‌کنند نسبت به اشیا اطراف توجه داشته باشید. پروردگار هر شیء را بر اساس تدبیری خلق کرده است.

وی افزود: خدواند می‌فرماید برای هر انسان که بدنیا می‌آید یک درخت آفریده می‌شود. بنابراین یکی از وظایف انسان کاشت درخت و مراقبت از آن است تا رشد کند و بالنده شود.

او اظهار کرد: با توجه به تأکیدی که در روایات نسبت به درخت و درختکاری شده باید گفت تمام انسان‌ها باید جنگلبان باشند.

کاشت نهال در دستور کار کشورها

در ادامه عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سخن پرداخت و گفت: اگر اسناد ملی مطالعه شود در هیچ دوره‌ای منابع طبیعی خصوصی نبوده است. متولیان امر به لحاظ قانونی و شرعی در این باره وظیفه سنگینی برعهده دارند. در حال حاضر ۱۲ هزار و ۷۸۰ جنگلبان در کشور وجود دارد که در ۴۲۰ شهرستان از منابع طبیعی کشور فعالیت داشته و جنگل‌ها حفاظت می‌کنند.

وی یادآور شد: ۳۷ تن از جامعهجنگلبانان کشور جان خود را در راه محافظت از منابع طبیعی از دست داده اند که از این تعداد ۲۲ تن از نیروهای سازمان منابع طبیعی و ۱۵ نفر از نیروهای مردمی بوده اند.

نوبخت با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی برای مشارکت تاکید بر مردمی شدن فعالیت‌ها دارد، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده در برنامه هفتم و هشتم تاکید بر توسعه آبخیزداری شده و سازمان منابع طبیعی در این باره از مشارکت مردم بهره مند خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به راه اندازی سامانه‌ای در حوزه منابع طبیعی ادامه داد: با راه اندازی این سامانه ماهواره‌ها تصاویر منابع طبیعی و پوشش‌های مختلف در استان‌های کشور را به نهادهای متولی ارسال کرده و در صورت تغییرات پوششی در این باره هشدار داده می‌شود. وی اضافه کرد: همچنین از دیگر بخش‌های این سامانه اعطای مجوز به شکل الکترونیکی است.

نوبخت با اشاره به حفاظت بیولوژیک هم به کاشت یک میلیارد نهال در کشور پرداخت و گفت: با دستور رئیس جمهوری و پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی قرار است سازمان منابع طبیعی در قالب برنامه‌ای ۴ ساله این پروژه را عملیاتی کند.

وی گفت: نخست وزیر اتیوپی کاشت ۱۰ میلیارد درخت را در دستور کار قرار داده ترکیه با راه اندازی کمپین تنفس برای آینده، تا امروز ۴.۵ میلیارد نهال کاشته و قرار است این عدد تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۶ میلیارد نهال برسد که همگی نشان از اهمیت موضوع دارد. عربستان ابتکار عربستان سبز را دنبال می‌کند و قرار است ۱۰ میلیارد درخت در داخل مرزهای خود و ۴۰ میلیارد نهال را خارج از مرزهای خود بکارد. چین هم کاشت ۷۰ میلیارد اصله درخت را پیگیری می‌کند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه این سازمان کاشت یک میلیارد نهال را با کمک مردم و حمایت رسانه‌ای آغاز کرده و به پایان می‌رساند، یادآور شد: ۱۰ درصد منابع طبیعی با تمام ذخایر نفت و گاز کشور به لحاظ ارزش گذاری برابری می‌کند. با توجه به این موضوع ضرورت دارد حفاظت از منابع طبیعی در دستور کار تمام نهادهای دولتی و غیردولتی باشد.

پیشنهاد یک وزارتخانه

در ادامه علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این جشنواره با بیان اینکه کار جنگلبانان و محیط بانان در یک راستا قرار دارد پس باید در یک لباس از محیط زیست و جنگل‌ها حفاظت کنند، گفت: در این باره با شورای عالی اداری مذاکره شده و پیشنهاد داده ایم برای نجات کشور باید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از مجموعه کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی خارج شود.

وی افزود: کشور با مشکلات متعددی در حوزه زیست بوم رو به روست بنابراین ضرورت دارد جنگلبانان و محیط بانان که از یک پیکره هستند و از پایداری منابع طبیعی حفاظت می‌کنند در یک مجموعه قرار داشته باشند.

معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: د قوانین و برنامه‌ها باید بازنگری شود و اعتقاد من بر این است که منابع طبیعی باید تبدیل به یک وزارتخانه شود. تغییرات اقلیمی تمام محاسبات جهانی در حوزه اقلیم را بهم زده و در برنامه‌های آمایش سرزمین باید اصلاحاتی انجام شود که این جز وظایف منابع طبیعی است.

سلاجقه در پایان گفت: هر کشوری که در حوزه منابع طبیعی پیشرفته‌تر باشد در فهرست متمدن‌ترین سرزمین قرار می‌گیرد. بنابراین لازم است سیاست‌های کلان کشوری در این باره بازنگری جدی شوند.

گفتنی است در جشنواره امسال از ۱۷ جنگلبان نمونه از بین ۲۵۰ شرکت کننده تقدیر شد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا