صنعت، معدن، تجارتمعدن

برنامه ریزی برای استخراج ۴۰۰ میلیون تن ماده معدنی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به کاهش چشمگیر خام و فروشی و تمرکز بر صادرات مواد معدنی طی ۳ سال گذشته گفت: برنامه برداشت ۴۰۰ میلیون تنی مواد معدنی، تامین ماشین آلات ، برنامه ریزی در معادن زیرزمینی و توجه به زیرساخت ها به ویژه حمل و نقل در شمار برنامه های کلان ایمیدرو قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدی کرباسیان در نشستی خبری که در محل ایمیدرو برگزار شد اعلام کرد: معدن و صنایع معدنی یکی از اولویت های دولت و مجلس است و نقش فعالان رسانه در معرفی ظرفیت های این حوزه، مسئولان را بر آن داشت تا جایگاه معدن ارتقا یابد.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت به این بخش افزود: طی جلساتی که با مسئولان ذیربط و بخش خصوصی داشتیم، نقشه راه معدن را در ۷۶ بند به مجلس ارایه کردیم که منظور کردن زنجیره معدن و صنایع معدنی به صورت یکپارچه از نکات این نقشه راه خواهد بود.

همچنین بخوانید

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ۴۰۰ میلیون تن برداشت مواد معدنی طی سال های آتی جزو برنامه های ما خواهد بود که این امر نیاز به تامین ماشین آلات دارد و در جهت تحقق آن همکاری بین دولت و بخش خصوصی در جریان است.

کرباسیان در بخش دیگری با اشاره به نقش ایجاد ارزش افزوده در این بخش همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: در رابطه با راه اندازی معادن کوچک و روستایی رقمی بالغ بر ۱.۵میلیارد دلار دولت و مجلس با هدف محرومیت زدایی نقاط محروم اختصاص داده که نحوه توزیع این بودجه از طریق صندوق بیمه معدن انجام می شود.

وی با بیان اینکه همکاری های ایمیدرو و سازمان زمین شناسی وارد مرحله جدیدی خواهد شد، اشاره ای به وضعیت صادرات محصولات معدنی داشت و در این باره اظهار کرد: تا سال ۹۲ صادرکننده عمده سنگ آهن بودیم اما در سال های اخیر با فرآوری آن میزان صادرات فولاد را افزایش دادیم که به نوعی کاهش چشمگیر خام فروشی رقم خورد.

صادرات آهن اسفنجی

رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: در ۸ ماه نخست امسال ۵۲۷ هزارتن صادرات آهن اسفنجی داشتیم و در زنجیره فولاد میزان صادرات ۵ میلیون ۸۰۰ هزار تن بود که که پیش بینی ما رسیدن به صادرات ۸ میلیون تنی در این بخش است.

کرباسیان گفت: هم اکنون ۵درصد از تولید ناخالص داخلی از طریق معدن و صنایع معدنی حاصل می شود. این در حالی است که ۲۲ درصد از آمار کل صادرات کشور دراین حوزه انجام می شود که این موضوع نشان دهنده نقش توسعه ای بخش معدن و صنایع معدنی است.

وی با اشاره به طرح های در نوبت راه اندازی گفت: کارخانه های آهن اسفنجی نی ریز، سبزوار و گندله سازی اپال پارسیان در نوبت راه اندازی قرار داردو

کرباسیان افزود: طی سال آینده نیز آلومینیوم جنوب که ظرفیت تولید آن ۳۰۰ هزار تن است، افتتاح می شود. همچنین پروژه آلومینیوم جاجرم با ظرفیت تولید ۴۰ هزارتن شمش تا نیمه اول سال آینده آماده افتتاح است.

فراخوان محدوده های معدنی

کرباسیان ضمن اعلام اینکه ایمیدرو ظرف چندسال گذشته ۴۵ هزار شغل ایجاده کرده است افزود: از ۲۵۰ هزارکیلومترمربع عملیات اکتشافی؛ ۴۵ هزار کیلومتر در ۱۵ محدوده امیدبخش طی ۲ هفته آینده به بخش خصوصی واگذار می شود. همچنین ۱۳ محدوده دیگر برای اکتشاف تا پایان سال به فراخوان می رود.

وی با اشاره به جدیدترین و با ظرفیت ترین منطقه معدنی در یزد گفت: ذخیره جدیدی از سنگ آهن با حفاری۲۰۰۰ و ۱۶۰۰ متری در یکی از مناطق معدنی یزد کشف شده است که برابر با کل ذخایر سنگ آهن کشور است.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا