بانکبانک و بیمه

حذف یکباره USSDها اختلال ایجاد می کند


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از نگاه بانک مرکزی برای توسعه امنیت در نظام پرداخت حمایت می کنیم اما امیدواریم این نگاه به کدهای دستوری (USSD) محدود نشود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (ecoideal)، محمدجواد آذری جهرمی روز شنبه در حاشیه مراسم روز ملی فناوری فضایی در جمع خبرنگاران افزود: اقدام بانک مرکزی برای متوقف کردن کدهای دستوری، در جهت افزایش امنیت است اما باید مراقب آسیب هایی که ممکن است متوجه مردم شود، باشیم.

وی با اشاره به تلاش برای تعویق این اقدام تا زمان رسیدگی به همه جوانب آن، گفت: امروز در رگولاتوری جلسه‌ای با حضور مقام‌های بانک مرکزی برگزار شد تا اقدام های لازم اندیشیده شود، در عین حال که این متوقف سازی به نفع همه کاربران خواهد بود.
آذری جهرمی خواستار توجه بیشتر به حاشیه‌های اجرای این برنامه شد و ابراز امیدواری کرد، این اقدام بانک مرکزی فقط مشمول کدهای دستوری (USSD) نشود بلکه شامل دستگاه های خود پرداز هم شده تا امنیت آنها افزایش داده شود.
وزیر ارتباطات به ۴۲ میلیارد ریال کلاهبرداری سالانه از طریق دستگاه های خودپرداز اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی باید برای امنیت آنها نیز تلاش کند.
عضو هیات دولت با تاکید بر اینکه نگاه بانک مرکزی برای توسعه امنیت در نظام پرداخت بسیار اقدام بجا و مناسب است، افزود: این موضوع جزو درخواست های خود ما هم بوده و شایسته قدردانی است.
آذری جهرمی ادامه داد: بخش زیادی از تراکنش های خرید شارژ در نزد کاربران شبکه‌های موبایل که بخشی از اقتصاد را تشکیل می‌دهد، از طریق این کدهای دستوری است؛ البته حذف یکباره آن از دید ما یک تصمیمی است که اجرای یکباره اش ایجاد اختلال در نظام اپراتورها می‌کند.
وی گفت: ضمن حمایت از اقدام بانک مرکزی درخواست داریم همه جوانب بررسی شود و بعد اجرا شود. 
کدهای دستوری (USSD) یک روش ارسال پیام به شمار می رود که پیغام های آن همواره بین یک «* و #» قرار دارند و بدین ترتیب از شماره‌های تلفن تمیز داده می‌شوند.
یکی از مزیت های مهم این کدهای دستوری کاربری آن بدون استفاده کردن از اینترنت است؛ این ویژگی موجب شده تا محبوبیت زیادی بین مردم ایران پیدا کند. این کدها برای استفاده های مختلفی چون نقل و انتقالات مالی، پیگیری حساب، خرید شارژ و پرداخت قبوض استفاده می شوند.
بانک مرکزی چندی پیش در بخشنامه ای اعلام کرد که حذف مبادلات مالی از کدهای دستوری قرار است از ۱۵ بهمن ماه اجرایی شود.
ناصر حکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی روز جمعه اعلام کرد: این کار برای حرکت به سمت مسیرهای امن تر تراکنش‌ها و ایمن سازی نقل و انتقال های مالی مردم است.

همچنین بخوانید

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا