بانکبانک و بیمه

افزایش سپرده‌های کوتاه مدت بانکی

در پایان مهر ماه امسال نسبت به اسفند ۹۶، سپرده‌های کوتاه مدت با ۱۱۳ هزار میلیارد تومان رشد به ۵۰۶ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان و حجم سپرده‌های بلندمدت با ۸۵۹۰ میلیارد تومان کاهش به ۸۳۱ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان رسید.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (armaneghtesadi.ir)، سپرده‌های بانکی به دو بخش سپرده‌های دیداری و غیردیداری تقسیم می‌شود که سپرده‌های دیداری شامل سپرده‌های جاری، خالص چک‌‌ها و سایر می‌شود. میزان سپرده‌های دیداری در پایان مهر ماه امسال ۱۹۶ هزار و ۷۹۰ میلیارد تومان است.

براساس آخرین آمار بانک مرکزی، سپرده‌های غیردیداری هم شامل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز، صندوق پس انداز مسکن، سایر، سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و سرمایه‌گذاری بلندمدت و سپرده‌های متفرقه است. حجم این نوع سپرده‌ها ۱۴۵۱ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان است. از این رقم، ۵۰۶ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان سپرده کوتاه مدت و ۸۳۱ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان سپرده بلند مدت است.
به عبارت دیگر سپرده‌های بانکی نشان می‌دهد، در ۷ ماهه امسال حجم سپرده‌های کوتاه مدت ۱۱۳ هزار و ۶۰ میلیارد تومان افزایش یافته، اما میزان سپرده‌های بلندمدت ۸۵۹۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.
با این تغییر سهم سپرده‌های کوتاه مدت از سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار از ۳۱.۸ درصد به ۳۷.۸ درصد افزایش و سهم سپرده‌های بلندمدت از ۶۸.۱ درصد به ۶۲.۱ درصد رسیده است.
ترکیب سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت در پایان سال گذشته به‌گونه دیگری بود، به طوری که میزان سپرده‌های کوتاه‌مدت ۳۹۳ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان و حجم سپرده‌های بلند مدت ۸۴۰ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان بود. 
به نوشته فارس، به نظر می‌رسد، تلاطمات بازار ارز و بازار سایر دارایی‌ها و افزایش نرخ سود سپرده کوتاه مدت در بانک‌ها از دلایل این تغییر است.
 

   * ارقام به میلیارد تومان

همچنین بخوانید
دوره سپرده کوتاه مدت سپرده بلند مدت سهم سپرده کوتاه مدت از سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سهم سپرده‌های بلند مدت از سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار
مهر ۹۷ ۵۰۶،۶۱۰ ۸۳۱،۷۷۰ ۳۷.۸ درصد ۶۲.۱ درصد
اسفند ۹۶

۳۹۳،۵۵۰

۸۴۰،۳۶۰ ۳۱.۸ درصد ۶۸.۱ درصد
مهر ۹۶ ۴۶۴،۹۹۰ ۶۸۷،۲۸۰ ۴۰.۳ درصد ۵۹.۶ درصد
اسفند ۹۵ ۵۲۸،۶۲۰ ۴۸۳،۶۹۰ ۵۲.۲ درصد ۴۷.۷ درصد
مهر ۹۵ ۴۳۳،۰۸۰ ۴۹۰،۲۹۰ ۴۶.۹ درصد ۵۳.۰۹ درصد

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا