صنعت، معدن، تجارتمعدن

امکان رفع نیازهاd فناورانه بخش معدن و صنایع معدنی فراهم می شود

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو گفت: با فعالیت سامانه ساطع، امکان رفع نیازهای فناورانه بخش معدن و صنایع معدنی فراهم می شود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی از عصر معدن، غلامرضا ملاطاهری با بیان این مطلب اظهار داشت: ایمیدرو برای نخستین سال با همه واحدهای معدن و صنایع‌ معدنی مکاتبه کرده تا نیازهای پژوهشی و فناورانه خود را اعلام کنند تا در مرحله بعد این موارد در سامانه ساطع وارد شود.

وی افزود: اکنون نیازسنجی‌ها انجام و اولویت‌ها مشخص شده است و امسال ایمیدرو به صورت تقاضا محور به این موضوع ورود کرده است. دانشگاه‌ها به این سامانه نیز دسترسی دارند و آنها نیازهای پژوهشی را ملاحظه کرده و پروپزال خود را بر اساس آن تعریف می‌کنند. در مرحله بعد، ما پروپزوال را انتخاب و با دانشگاه ها قرارداد منعقد می کنیم.

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه در حوزه پژوهشی مطابق با تبصره ۹ بند ط قانون بودجه ۹۷، ایمیدرو مکلف شده تا ۴۰ درصد از هزینه بودجه پژوهش را به حوزه فعالیت‌ با دانشگاه‌ها اختصاص دهد، گفت: به همین دلیل این ۴۰ درصد بودجه، ذخیره شده و بخشی از آن هزینه شده و مقداری نیز باقی مانده است که با مشخص شدن نیازها، دانشگاه‌ها می‌توانند وارد همکاری با ما شوند.

وی ادامه داد: ایمیدرو به طورکلی ۳مسیر برای تامین اعتبار برای طرح های پژوهشی دارد. یکی از این مسیرها ماده ۱۷ اساسنامه ایمیدرو است که طبق روال گذشته وجود داشته و پابرجاست. مسیر بعدی تبصره ۱۰ قانون رفع موانع تولید است که امسال اضافه شده تا از محل حقوق دولتی برای پروژه‌های اجرایی هزینه شود. مسیر جدید نیز تبصره ۹ بند ط است

ملاطاهری با بیان اینکه قانونگذار تلاش کافی برای تامین اعتبار پروژه‌های دانشگاهی داشته و همه مسیرها را برای پروژه‌های پژوهشی باز کرده و بودجه های خوبی در نظر گرفته است، تصریح کرد: در کنار این مهم، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان باید تلاش کنند تا با صنعت وارد همکاری شوند و نیازهای صنایع را احصا کنند و گره‌های صنعت را مشخص کنند.

وی افزود: شرایط تحریم که امکان جذب و وارد کردن تجهیزات مشکل شده، می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود. دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به صنعت مراجعه کنند و نیازهایشان را تامین کنند. همان گونه که اکنون نیاز برخی از شرکت‌ها از سوی شرکت‌های دانش بنیان داخلی در حال تامین شدن است و ارتباطات بین صنعت و دانشگاه از این طریق می‌تواند قوت بگیرد.

تولید تیکنرهای خمیری؛ دستاورد ملی

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با اشاره به تولید تیکنر خمیری در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی، گفت: این طرح به عنوان طرح پژوهشی برتر در سطح ملی انتخاب شد و اکنون بسیاری از سوی صنایع مختلف معدنی مشتری این محصول هستند.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا