امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

دریافت مجوز جوجه ریزی با ثبت در سامانه سماصط

 

مدیر اداره طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از الزام ثبت نام تولید کنندگان برای کسب مجوز جوجه کشی در سامانه سماصط خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، احمد مینایی مدیر اداره طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگو با برنامه ارمغان طبیعت گفت: وزارت جهاد کشاورزی به منظورتوسعه برنامه تولید، اقدام به طراحی و ایجاد سامانه صنعت و طیور کشور نموده که تشکل های تولیدی و اتحادیه ها می بایست برای دریافت مجوز جوجه ریزی در این سامانه ثبت اطلاعات نمایند.

وی ادامه داد : این سامانه در راستای حمایت از تولید کنندگان در خصوص نوسانات بازار و جلوگیری از ضرر و زیان آنها، طراحی و راه اندازی شده و کلیه واحدهای تولیدی جوجه کشی اعم از مرغ های تخم گذار، مرغ مادر،مرغ گوشتی، بوقلمون، و شتر مرغ در مرحله اول و اردک، بلدرچین و شتر مرغ در مرحله دوم می توانند در این طرح شرکت نمایند.

مینایی با تشریح روشهای پروش کبک گفت: پرورش کبک در ۲ روش بستر و داخل قفس پرورش داده می شود.روش اول برای پرورش پرندگان گوشتی و روش دوم برای پرورش پرندگان تخمگذار مناسب می باشد.

وی افزود: در سیستم پرورش قفس هزینه های ثابت، بالاتر ونیاز به سرمایه گذاری بیشتر است وتولید کنندگانی که از نظر مالی توان کمتری دارند معمولا” از روش های بستری استفاده میکنند .
مدیر اداره طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص روشهای جوجه کشی و مقایسه اقتصادی این روش ها افزود: برخی از پرورش دهندگان مبادرت به خرید تخم های نطفه دار وانتقال آن به سالن جوجه کشی می نمایند که طی این عملیات چند درصد از تخم ها تلف خواهد شد . ولی به طور کلی ۹۰ درصد از تخم ها به جوجه تبدیل می شوند . از این رو برخی از تولیدکنندگان برای جلوگیری از ضررو زیان احتمالی به خرید جوجه های آماده مبادرت می نمایند.

مینایی روند تبدیل تخم کبک را به جوجه تشریح کرد و گفت: روند تبدیل تخم به جوجه ۲۴ روز به طول می¬انجامد . تخم ها پس از انتقال به سالن جوجه کشی به مدت ۲۰ روز در دستگاه ستر و ۴ روز در دستگاه هچر قرار میگیرند تا تبدیل به جوجه شوند.

وی در خصوص تفاوت پرورش کبکهای گوشتی و مولد گفت: در پرورش کبک های گوشتی معمولا” از کبک های نر به دلیل رشد بهتر و وزن بیشتر استفاده می گردد و برای این پرورش زمانی در حدود ۹۰ تا ۱۲۰ روز لازم است.

وی ادامه داد: پس از طی زمان لازم کبک ها وزنی بین ۴۰۰ تا ۶۱۰ گرم پیدا می کنند ولی لازم به ذکر است که کبک های ماده حدود ۱۰۰ گرم کم تر از کبک های نر وزن دارند.

مینایی در پایان با اشاره به ماشین های جوجه کشی و کارکرد آن ها گفت: برای جوجه کشی کبک ها از دو ماشین (ستر )و (هچر) استفاده میشود دستگاه ستر حدود ۳۸ درجه دما را به صورت اتوماتیک تنظیم کرده و ۶۵% رطوبت دارد. دستگاه هچر دمای ۳۲ درجه ای دارد و در حدود ۸۰% رطوبت را حفظ می نماید.

وی افزود : پس از انتقال تخم نطفه دار در داخل دستگاه ۳ تا ۲۴ بار در روز چرخش ۴۵ درجه ای خواهند داشت .

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا