بانک و بیمهطلا و ارز

ارز ۴۲۰۰تومانی سیاست شکست خورده است/ نرخ دلار باید سالانه ۱۰درصد رشد کند

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی را سیاست شکست خورده دانست و گفت: خوشبختانه دولت و بانک مرکزی در پایان سال به این نتیجه رسید که ارز ۴۲۰۰تومانی مثمر ثمر نبوده، گرچه بخش خصوصی از همان ابتدا مخالف این سیاست بود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، عدنان موسی‌پور ین به افزایش رانت در پس سیاست ارز دولتی اشاره کرد و افزود: متاسفانه ارز ۴۲۰۰تومانی به جامعه هدف نرسید و تنها دلالان در این میان منتفع شدند.

وی ادامه این سیاست در سال آینده را اقدامی اشتباه دانست و اضافه کرد: اگر بتوانند بر روند تخصیص و توزیع کالا با این نرخ نظارت کنند که فشار از دوش اقشار ضعیف جامعه برداشته شود، سیاست خوبی است اما نظارت بر این موضوع بسیار مشکل است.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: با توجه به این که هیچ کالایی با این نرخ به دست مردم نرسیده، سال آینده نیز نباید این نرخ حتی به کالاهای اساسی اختصاص یابد.

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران با بیان این که تعداد تصمیمات اشتباه در حوزه اقتصادی ضربه سنگینی به بخش‌های تولید و تجارت وارد کرده، خاطرنشان کرد: اگرچه این سیاست رسما برای کنترل بازار ارز و جلوگیری از جهش نرخ درنظر گرفته شده بود اما حتی به این مقصد نیز نرسید، بنابراین توصیه فعالان اقتصادی این است که دلار ۴۲۰۰تومانی در سال آینده حذف شود.

موسی‌پور با بیان این که نرخ دلار باید سالانه تا حدود ۱۰درصد افزایش می‌یافت، اظهار کرد: زمانی که دلار ۳۸۰۰تومان بود، به وزیر اقتصاد پیشنهاد کردم که اجازه دهند نرخ به صورت مدیریت شده حدود ۱۰درصد سالانه گران شود، با این حساب نرخ دلار سالانه تا ۵۰۰تومان باید افزایش پیدا می‌کرد و آن زمان به حدود ۴۳۰۰ تومان می‌رسید اما متاسفانه دولت مانع از این روند طبیعی افزایش نرخ شد و در نتیجه شاهد دلار ۱۹هزار تومانی شدیم.

 

منبع
اقتصادآنلاین - فاطمه اکبرخانی؛

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا