امور زیربناییراه و ساختمان

برای اکتشاف میادین نفت و گاز نباید محتاج کشورهایی باشیم که یک بشکه نفت هم ندارند/ آغاز ساخت دکل حفاری تعمیراتی در ایران

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: در حال حاضر برای اکتشاف میدان‌ها و استخراج نفت محتاج کشورهایی هستیم که حتی یک بشکه نفت هم ندارند و این شرایط در شأن ایران نیست.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی،، محمد مخبر در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری فناورانه در راستای حمایت از تولید داخل در حوزه‌های انرژی، دامداری و کشاورزی با بیان اینکه تمام عملکردها و فعالیت‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ناشی از اعتماد مردم به این مجموعه است، گفت: روزانه حداقل ۱۰۰ طرح تولیدی کوچک و خانگی توسط مردم و با حمایت ستاد راه‌اندازی می‌شود که باعث مدیریت دارایی‌های مردم خواهد شد.

وی با اشاره به نقش ستاد در اشتغال‌زایی در کشور گفت: روزانه حداقل برای ۳۰۰ نفر اشتغال‌زایی به صورت مستقیم انجام می‌دهیم و این اقدامات به ایجاد فرصت شغلی منجر نمی‌شود بلکه ما به دنبال ایجاد شغل مستقیم هستیم و برای مردم به طور مستقیم اشتغال ایجاد می‌کنیم. بازرسان ستاد به تمام مناطق تحت پوشش این طرح اعزام می‌شوند تا راستی‌آزمایی‌های واقعی از میزان اشتغال‌زایی انجام شود.

رئیس ستاد اجرای فرمان حضرت امام با بیان اینکه در حال حاضر شبکه تسهیل‌گری ایجاد شغل توسط ستاد متشکل از ۴۰۰ نفر است، اظهار داشت: تا پایان سال ۲۰۰۰ نفر بدون آنکه هیچ رابطه استخدامی با ستاد اجرای فرمان حضرت امام داشته باشند به این شبکه ملحق می‌شوند تا استعدادهای مردمی در دورافتاده‌ترین نقاط را شناسایی کنند.

مخبر ادامه داد: ستاد در شش رشته فعالیت دارد که برای توسعه و ارتقای فعالیت‌های این شش رشته در کشور برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده‌ایم که مهمترین آنها بحث امنیت دارویی و غذایی است.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای که امروز با جهاد دانشگاهی منعقد شد، گفت: یکی از بحث‌های این تفاهم‌نامه ایجاد امنیت دارویی است.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با بیان اینکه ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: برای تولید این ۹۷ درصد نیاز به ۷۰۰ میلیون دلار واردات است که به دنبال آن هستیم تا با بومی‌سازی این مواد مورد نیاز جلوی واردات ۷۰۰ میلیون دلاری را بگیریم.

مخبر تاکید کرد: این برنامه در طول سه سال به انجام می‌رسد و وابستگی ما در اقلام وارداتی مورد نیاز تولید دارو قطع می‌شود.

وی افزود: همچنین در بحث امنیت غذایی وابستگی بسیار شدیدی وجود دارد به طوری که ۹۰ درصد نهاده‌های دامی از خارج از کشور تامین می‌شود و ۹۰ درصد کره هم از کشورهای خارجی تامین می‌شود.

مخبر تاکید کرد: در همکاری با جهاد دانشگاهی به دنبال کاهش این واردات هستیم و با تولید ۵۰۰ هزار تن مواد غذایی جلوی این واردات را می‌گیریم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با اشاره به حمایت ستاد از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: با پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید ۵۰۰ محصول که برای اولین بار در ایران تولید می‌شود، برنامه‌ریزی کرده‌ایم که این ۵۰۰ محصول از محصولات استراتژیک محسوب می‌شوند.

مخبر تاکید کرد: به دنبال تولید داخلی ۱۰۰۰ قلم محصول هستیم که با تولید آن جلوی واردات ۲ میلیارد دلاری در کشور گرفته می‌شود.

وی گفت: این برنامه سه ساله است و خوشبختانه در شش ماه اول برنامه از زمان‌بندی‌های تعریف شده جلوتر هستیم. ارزش تفاهم‌نامه امروز ۱۱۵ میلیارد تومان است که این رقم به تدریج بالاتر می‌شود.

مخبر با اشاره به دیگر مفاد این تفاهم‌نامه گفت: طراحی و ساخت پمپ‌های درون‌چاهی و دکل‌های حفاری از مهمترین موضوعات همکاری‌های ما با جهاد دانشگاهی است که با اجرای آن در واردات دکل‌های حفاری و کمک گرفتن از کشورهای خارجی در این حوزه بی‌نیاز می‌شویم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام گفت: غصه‌ام می‌گیرد که می‌بینم ما کشوری هستیم که ۱۰۰ سال از استخراج نفت آن می‌گذرد اما هنوز محتاج کشورهایی هستیم که نفت ندارند. چه جوابی باید به مردم بدهیم؟

وی گفت: بسیاری از چاه‌های نفتی و گازی به نیمه دوم عمر خود رسیده‌اند و برای حفظ تولیدات آنها نیز به دکل‌های حفاری تعمیراتی است و در این حوزه نباید به کشورهای خارجی وابسته باشیم.

مخبر ادامه داد: در حال حاضر برای اکتشاف میدان‌ها و استخراج نفت محتاج کشورهایی هستیم که حتی یک بشکه نفت هم ندارند و این شرایط در شأن ایران نیست.

وی ادامه داد: از دیگر همکاری‌های ما با جهاد دانشگاهی در بخش دام است که انتقال ۵۰۰۰ جنین از گاوهای ممتاز را دنبال می‌کنیم و در این زمینه ۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهد شد که با اجرای این پروژه، در بحث واردات کره و واردات فرآورده‌های پروتئینی از خروج ارز جلوگیری می‌کنیم.

منبع

ایلنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا