بانک و بیمهطلا و ارز

احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو قوت گرفت

تازه ترین تحلیل اینوستینگ نشان می دهد که فدرال رزرو آمریکا به ۵ دلیل نرخ بهره خود را در نشست ۱۳ و ۱۴ ژوئن افزایش خواهد داد و توجهی به آمارهای اشتغال که اخیرا از سوی وزارت کار اعلام شده، نخواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، وزارت کار آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است که اقتصاد این کشور طی ماه می تنها ۱۳۸ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده که این رقم بسیار کمتر از پیش بینی های اولیه بوده است. البته نرخ بیکاری آمریکا در این مدت به کمتر از ۴.۳ درصد رسیده که پایین ترین رقم در ۱۶ سال اخیر به شمار می رود.

همچنین بخوانید

تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده در آمریکا طی ماه های مارس و آوریل نیز در بازنگری جدید، ۶۶ هزار مورد کمتر شده است. این آمارها تصویر کلی نسبت به بهبود رشد اقتصادی آمریکا و روند اشتغال کامل را تغییر نمی دهد. این تحلیل نشان می دهد که آمارهای اشتغال بعید است که تصمیم فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نرخ بهره در نشست ژوئن را تغییر دهد.

۵ دلیل اصلی وجود دارد که فدرال رزرو آمریکا در نشست آتی نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد افزایش خواهد داد:

نخست اینکه فدرال رزرو یک تاجر روزانه نیست بلکه سیاستگذار است.

 فدرال رزرو بر روی یک روند تمرکز می کند. اشتغال در آمریکا طی سال های گذشته در روند باثباتی در محدوده ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار فرصت شغلی رشد کرده است.

دوم: قیمت های کالا احتمالا موجب نوسان بیشتر نرخ تورم در آمریکا خواهد شد. قیمت کالاها به خصوص طلا و فلزات با نوسانات زیادی روبرو بوده است. در حالی که عوامل مختلفی بر قیمت کالاها تاثیر گذار است، تورم یکی از جنبه هایی است که تاثیر مستقیم بر قیمت کالاها دارد. پس از پایان یافتن سیاست های انبساطی چین، سرمایه گذاران نگران روند آتی تورم شده اند. بسیاری از آنها بر این باورند که کاهش ارزش دلار موجب افزایش تورم خواهد شد. قیمت اکثر کالاها با دلار تعیین می شود و کاهش ارزش دلار به معنای افزایش قیمت کالاها و رشد تورم است. نگرانی ها نسبت به چالش های ترامپ برای اجرای وعده های اقتصادی و سیاست های مالی، روند نزولی دلار را تشدید کرده است.

سوم: نگرانی های سیاسی شاخص وی آی ایکس را به شدت کاهش داده است. واکنش های پیچیده به آمارهای اشتغال آمریکا به همراه اتفاقات سیاسی طی هفته جاری مثل انتخابات پارلمانی بریتانیا و جلسه شهادت جیمز کومی رئیس سابق اف بی آی در کمیته اطلاعاتی سنا، موجب شده است تا شاخص وی آی ایکس به پایین ترین سطح خود از سال ۱۹۹۳ میلادی برسد و شاخص سهام آمریکا با افزایش تازه ای روبرو شده است.

چهارم: فدرال رزرو آمارهای اشتغال بخش خصوصی را نادیده نمی گیرد. بخش خصوصی آمریکا نسبت به ماه آوریل فرصت های شغلی بسیار بیشتری ایجاد کرده است. بخش خصوصی آمریکا در ماه می بیش از ۲۵۳ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده که بسیار بیشتر از پیش بینی ۱۸۰ هزار فرصت شعلی مورد انتظار وال استریت بوده است. فدرال رزرو بی شک بهبود شرایط اشتغال در بخش خصوصی را نادیده نخواهد گرفت.

پنجم: چین در اقدامی پیشگیرانه در بازار ارز دخالت کرده است. بانک مرکزی چین هفته گذشته در نرخ برابری یوان در برابر سایر ارزهای معتبر بین المللی به خصوص دلار آمریکا دخالت کرده است. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اقدام بانک مرکزی چین در کاهش بیشتر ارزش یوان به این علت بوده است که فدرال رزرو طی دو هفته آینده نرخ بهره را افزایش خواهد داد.

منبع:اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا