امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

طرح شیر مدارس فقط در ۸ استان اجرا می‌شود

دبیر انجمن صنایع لبنی با اشاره به صادرات ۷۷۰ میلیون دلاری فرآورده های لبنی گفت: طرح شیر مدارس فقط در هشت استان در حال اجرا است.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی، رضا باکری امروز در نشستی خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر آخرین وضعیت اجرای طرح شیر مدارس در کشور گفت: این طرح حدود دو سال به دلیل عدم تأمین اعتبارات لازم اجرایی نشد و امسال نیز به همت قائم مقام وزیر صنعت و پیگیری‌هایی که مسئولان وزارت صمت انجام دادند، سرانجام بودجه آن در مجلس مصوب شد و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای شیر مدرسه در سال ۹۸ تخصیص یافت که سازمان برنامه و بودجه ۵۰ درصد آن را ابلاغ کرد.

وی اضافه کرد: به همین جهت اجرای طرح در هشت ۸ استان کم برخوردار تصویب شد که در تعدادی از این استان‌ها تا به امروز شیر دریافت شده و در بخشی دیگر نیز به دلیل تأخیر در تأمین اعتبار، هنوز طرح آغاز نشده است

باکری اضافه کرد: در این هشت استان ۲۱۸ میلیون پاکت شیر استریل طی سال تحصیلی جاری توزیع می‌شود و همان طور که عرض کردم بخشی از این کار انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم طرح به طور کامل در هشت استان انجام شود، گفت: محدودیت‌های درآمدی دولت باعث شده که اجرای طرح به هشت استان محدود شود وگرنه باید هر ۳۱ استان مشمول این طرح می‌شدند.

باکری درباره اینکه آیا سال آینده این طرح به سایر استان‌ها نیز تعمیم داده خواهد شد، گفت: امیدوار هستیم میزان اعتبارات برای طرح افزایش یابد و در ۳۱ استان طرح اجرا شود.

به گفته وی، در حال حاضر استان‌هایی از جمله سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، خراسان جنوبی و … از جمله استان‌هایی هستند که طرح در آنجا اجرا می‌شود.

در ادامه این نشست، حسین چمنی کارشناس صنعت لبنیات اضافه کرد: طرح شیر مدارس سالهاست مورد بی مهری مسئولان مربوطه قرار گرفته و در ۱۰ الی ۱۲ سال گذشته مصوبه مجلس مبنی بر اینکه تمام دانش آموزان باید ۷۰ نوبت شیر ۲۰۰ لیتری دریافت کنند، اجرا نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره راهکارهای افزایش سرانه مصرف شیر در کشور گفت: راهکار اول این است که باید نگرش ما و به ویژه مسئولان تغییر کند. متأسفانه در کشور ما نگرش‌ها بیمار و درمان محور است، در حالی که باید پیشگیری محور باشیم.

چمنی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ سال دیگر ۲۶ میلیون سالمند در کشور خواهیم داشت، گفت: این سالمندان با توجه به بیماری‌های مختلفی که دارند تمام بودجه مملکت را به خود اختصاص می‌دهند، بنابراین باید در جهت پیشگیری از این وضعیت حرکت کنیم و هدف طرح شیر مدرسه نیز پیشگیری است.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد کلسیم بدن از لبنیات تأمین می‌شود، افزود: ما باید مردم را آگاه کنیم که خودزنی نکنند و وقتی که لبنیات گران می‌شود، از خرید آن سر باز نزنند، چرا که هزینه‌های درمان بسیار بالاتر از هزینه‌ای است که برای خرید لبنیات صرف می‌شود.

چمنی همچنین با اشاره به اینکه میزان تولید شیر کشور از ۸ میلیون تن بیشتر نیست، گفت: ۱۰ درصد این رقم صادر می‌شود، پنج درصد به مصرف گوساله‌ها می‌رسد و پنج درصد نیز شامل ضایعات است، بنابراین سرانه مصرف حدود ۸۰ کیلوگرم است که با سرانه مطلوب جهانی که ۲۷۰ کیلوگرم به بالا است، فاصله وحشتناکی داریم.

صادرات ۷۷۰ میلیون دلاری لبنیات در سال

در ادامه این نشست، باکری با اشاره به اینکه سالانه حدود هفت میلیون تُن شیر توسط واحدهای لبنی تحویل گرفته می‌شود، گفت: حدود ۱۰ درصد این میزان (۴۵۰ هزار تن در سال) صادر می‌شود و ارزش آن به طور میانگین از ۷۰۰ تا ۷۷۰ میلیون دلار در سال است.

به گفته باکری، این زنجیره از نهاده‌های دامی، دامداری‌ها و صنعت گرفته تا بخش توزیع برای بیش از ۲ میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: قبل از هدفمندی یارانه‌ها، هزار و ۳۳۸ واحد لبنی در کشور فعال بود اما در حال حاضر تعداد واحدهای فعال به ۴۰۰ عدد رسیده، البته احتمال دارد که تعدادی نیز به صورت نیمه فعال درآمده باشند.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا