ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

ساخت نانوکاتالیست مؤثر در تولید نیروی رانش در ماهواره‌ها

عکس تزیینی است
"طرح ساخت نانوکاتالیست بر پایه مونولیت و فوم" متعلق به متخصصان پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت اختراع شد.

به گزارش آرمان اقتصادی، دکتر هادی رضائی، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن اعلام این خبر گفت: هدف از اختراع نانوکاتالیست بر پایه مونولیت و فوم، معرفی پایه‌های کاتالیستی سرامیک سلولی پوشش داده شده با ایریدیم برای رفع مشکل خردشدگی، ارتقای استحکام در برابر شکست و در عین حال داشتن عملکرد کاتالیستی مطلوب بوده که با دستیابی به این کاتالیست یک حلقه از زنجیره فناوری تراسترهای تک پیشرانه هیدرازینی تکمیل می‌شود.

وی توضیح داد: امروزه، در بسیاری از ماهواره‌ها برای انجام ماموریت‌های مختلف، از سیستم پیشرانش تک پیشرانه کاتالیستی استفاده می‌شود. در این سیستم‌ها، پیشرانه با عبور از یک بستر کاتالیستی تجزیه شده و باعث تولید گاز داغ می‌شود که این گاز داغ با عبور از نازل تراستر، تولید نیروی رانش کرده و در این فرآیند، کاتالیستی که بیشترین فعالیت، مقاومت مکانیکی و طول عمر را داشته باشد، همواره مد نظر بوده است.

همچنین بخوانید

دکتر رضایی تشریح کرد: گرادیان دما و فشار بالای ایجادشده‌ گونه‌های گازی در طی فرایند تجزیه کاتالیستی، منتهی به تخریب کاتالیست و مسدود شدن مسیر و افت فشار ناخواسته در طول بستر می‌شود، از این رو در طرح “ساخت نانوکاتالیست بر پایه مونولیت و فوم” سعی شده با استفاده از ساختارهای یکپارچه کاتالیستی با سطح خارجی در دسترس بیشتر نظیر مونولیت و فوم، از طریق فراهم کردن مسیری برای نفوذ واکنش‌دهنده‌ها به درون حفره‌ها و خروج فرآورده‌ها از درون آن‌ها این مشکل را برطرف کنیم که این امر، با سنتز ساختار مناسب اصلاح شده و الحاق حفره‌هایی درون پایه با اندازه‌های مختلف امکان‌پذیر شده است.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه خاطرنشان کرد: دانسیته کم، مقاومت زیاد در برابر شکنندگی و مقاومت سایشی بالای این کاتالیست‌ها سبب می‌شود که پاسخ سریع‌تری به تغییرات دمایی بدهند و در نتیجه زمان و انرژی مورد نیاز برای تکمیل واکنش تجزیه کاهش یابد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا