صنعت، معدن، تجارت

مقاومت در مقابل کسب و کارهای نوین محکوم به شکست است

کارشناس تجارت الکترونیک گفت: مقاومت کسب و کارهای سنتی در برابر موج کسب و کارهای نوین و مبتنی بر تکنولوژی بی‌فایده است.

به گزارش آرمان اقتصادی، علی فاضلی رییس اتاق اصناف ایران چندی پیش در یکی از اظهار نظرهای خود در رسانه ها با اشاره به اینکه نمی توان جلوی پیشرفت کار کسب و کارهای مجازی را گرفت، در برابر نگرانی مشاغل سنتی از تشکیل اتحادیه جدید گفت: باید در راستای ارائه خدمات نوین حرکت کنند

فرشاد وکیل‌زاده کارشناس تجارت الکترونیک در گفت و گو با آرمان اقتصادی با تایید اظهارات فاضلی اظهار داشت: موضوع مقاومت کسب و کارهای سنتی، موضوع خاص ایران نیست و این مسئله در تمام کشورهایی که این دوران را سپری کرده اند، اتفاق افتاده و به همین علت است که به این کسب و کارها، کسب و کارهای اختلال‌گر  (Disruptive Companies) می گویند.

همچنین بخوانید

وی ادامه داد: البته این اختلال به معنی نوآوری و خلاقیتی است که به همراه فناوری و پلتفرم های جدید کسب و کار، منجر به رشد و بهره وری بالاتر می شود اما برای کسب و کارهای سنتی مشکل ایجاد می کند.

این کارشناس تجارت الکترونیک تنها راهکار موجود برای کسب و کارهای سنتی را درک صحیح و شناخت کامل از این تحول ساختاری و حرکت آگاهانه در جهت آن دانست و تاکید کرد: هر گونه مقاومت در برابر این حرکت محکوم به شکست است.

 وکیل زاده در توضیح این موضوع خاطر نشان کرد: حرکت به سمت فناوری به معنی راه اندازی یک وب سایت و یا یک اپلیکیشن موبایل نیست و متاسفانه بسیاری از دوستان با چنین برداشتی ساده انگارانه زیان های زیادی را تجربه کرده اند و در نهایت از بازار خارج شده اند. طراحی استراتژی کسب و کار و پلتفرم هایی که بتوان بر اساس آن نیازهای آینده را پاسخ داد، مهمترین بخش کسب و کارهای مجازی هستند، پس از آن نیروی انسانی ماهر از اصلی ترین پیش نیازها برای پیاده سازی و اداره این کسب و کارها است، پس اینکه فکر کنیم حرکت به سمت فناوری صرفا با راه اندازی یک وب سایت صورت می گیرد، واقعا اشتباه است.

وی در ادامه به نقش دولت در حمایت از کسب و کارهای مجازی اشاره کرد و گفت: حمایت صرفا به معنای برگزاری چندین جلسه حتی در سطح وزرا یا فعالان این صنف نیست. حمایت نیازمند عزم جدی و راسخ و حرکت به این سمت در کنار فعالان این حوزه می باشد. البته اینکه در سطح وزرا شاهد همین حمایت هستیم بسیار حائز اهمیت و خوب است.

این متخصص حوزه تجارت الکترونیک توضیح داد: در حال حاضر پول، قدرت و ارتباطات نزد کسب و کارهای سنتی و بازاریان است و آن ها فعالیت های این بخش را تهدیدی برای خود می دانند و سعی می کنند از تمامی ابزارهای ممکن برای مقابله با این بخش استفاده نمایند. اما نگاهی به تجربه کشورهای دیگر نشان می دهد که این مقاومت بی نتیجه خواهد بود و لذا توصیه من به دوستان تغییر رویکرد است.

وی افزایش رقابت و بهره وری در کنار افزایش کیفیت خدمات و کاهش قیمت ها را نتیجه ورود کسب و کارهای اینترنتی به بازار عنوان کرد و یاددآور شد: مصرف کنندگان برنده نهایی این جریان هستند. در این پروسه میلیون ها نفر از هموطنان عزیز ما منتفع خواهند بود و بخش اندکی از جامعه هم به دلیل عدم توانایی در رقابت، از بازار حذف می شوند.

منبع:مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا