صنعت، معدن، تجارت

بیشتر مشکلات کشور ناشی از سوءمدیریت است

دبیر مجمع کارآفرینان کشور گفت: سرمایه گذاری خارجی باید منجر به ارز آوری و انتقال تکنولوژی شود و همچنین جلوی خروج ارز از کشور را نیز بگیرد.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، حمیدرضا غزنوی امروز در نشست خبری اظهار داشت: واحدهای تولیدی در ایران، واحدهای متوسط و کوچک هستند، در حالی که ما از طریق پیشران‌های اقتصادی می‌توانیم کشور را توسعه دهیم؛ در کشورهای صنعتی دنیا از طریق پیشران‌های اقتصادی، کارها را جلو می بریم.

دبیر مجمع کارآفرینان کشور با بیان اینکه فرماندهان ارشد جنگ اقتصادی، کارآفرینان بزرگ هستند، گفت: دولت جدید باید حقوق مالکیت، تدوین استراتژی صنعتی، تدوین سیاست گذاری صنعتی و استراتژی سرمایه گذاری خارجی، خلق ارزش‌های جدید، طراحی صنعتی به منظور جذب فارغ التحصیلان و اعمال سیاست‌های تشویقی برای تحقق ساخت داخل را در دستور کار قرار دهد.

دبیر مجمع کارآفرینان کشور تصریح کرد: در مورد تعامل با کشورهای خارجی باید در نظر داشته باشیم که اگر توافقی صورت می‌گیرد به نفع تولید باشد.

وی تأکید کرد: سرمایه گذاری خارجی باید منجر به ارز آوری و انتقال تکنولوژی شود و همچنین جلوی خروج ارز از کشور را نیز بگیرد.

بیشتر مشکلات کشور ناشی از سوءمدیریت است

در ادامه رضایی عضو هیئت مدیره مجمع کارآفرینان کشور اظهار داشت: با بیان اینکه کشور روزهای حساسی را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: اگرچه آثار تحریم در دراز مدت ظاهر شد اما بیشتر مشکلات کشور ناشی از سو مدیریت هاست. اگر مدیران گذشته هوشمندانه عمل می‌کردند و برنامه استراتژیک در صنایع داشتند، امروز نه تنها در تأمین نیازهای داخل مشکل نداشتیم بلکه صادرات خوبی هم نصیب کشور می‌شد.

وی گفت: ۷۰۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای اطراف ایران است. اگر در صنعت قطعه سازی برنامه داشتیم، میزان صادرات در این حوزه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار می‌شد اما متأسفانه مشکلات ارزی، مواد اولیه، جابجایی‌ها و انتخاب نابجای مدیران اجازه پیشرفت را نداد.

رضایی افزود: ۱۶ درصد اقتصاد کشور در دست بخش خصوصی است که به دلیل ناامن بودن محیط کسب و کار، بخش خصوصی در مضیغه قرار گرفته است.

رئیس کمیته ملی کارافرینی تصریح کرد: در نامه‌ای به رئیس جمهور، مواردی را ذکر کردیم که لازم است دولت جدید با استفاده از نظرات کارشناسان و بخش خصوصی به مشکلات واقعی اقتصاد بپردازد.

وی ادامه داد: در این نامه مسائلی همچون بهبود محیط کسب و کار و اصلاح تصدی گری، هدایت منابع به سمت بخش مولد کشور، به روز رسانی صنایع، تمرکز بر توسعه توان رقابت پذیری صنایع، عدم دخالت دولت در قیمت گذاری، حمایت از نشان تجاری ایران و ترویج کارآفرینی و مصرف کالای ایرانی، چابک سازی خصوصی سازی واقعی، نظام و شایسته سالاری، احترام به حقوق مالکیت، افزایش پیمان نامه و تفاهم نامه‌های منطقه‌ای، اصلاح سهامداری صنعت خودرو، توجه به اسناد بالادستی و غیره مورد تأکید قرار گرفته است.

تصمیمات نادرست اثرات تحریم را در زندگی مردم بیشتر کرد

همچنین محمدرضا احسان فرد عضو مجمع کارآفرینان کشور در این نشست اظهار داشت: بستن حصار در کشور نمی‌تواند ما را به اهدافمان برساند. امروز رقابت تنگاتنگی در دنیا وجود دارد و بسیاری از کشورهایی که روزی از ما عقب بودند امروز از ما پیشی گرفتند.

وی با بیان اینکه اسناد چشم انداز محقق نشده است، گفت: در تعیین اهدافمان باید واقع نگر باشیم و امکانات را در نظر بگیریم.

وی افزود: روزی که تحریم شروع شد می‌توانستیم با تصمیمات درست مانع بروز بحران شویم. متأسفانه تصمیمات نادرست اقتصادی و سیاسی در رابطه با تحریم در زندگی مردم تأثیر خود را نشان داد.

احسان فرد تصریح کرد: هیچ فعال اقتصادی بدون ارتباط با بانک‌های دنیا نمی‌تواند فعالیت کند. امروز فعالان اقتصادی ده‌ها درصد هزینه بیشتری برای جابجایی پول باید متقبل شوند که این موضوع در افزایش قیمت تمام شده کالاها و هزینه‌های مترتب خود را نشان می‌دهد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا