انرژی

محصولات پتروشیمی ایرانی در بازار اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی

عضو انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی گفت: طی سال‌های اخیر پتانسیل بالایی را در حوزه بازاریابی محصولات پتروشیمی به ویژه اوره و آمونیاک به دست آورده‌ایم و اکنون، محصولات صنعت پتروشیمی در بازارهای اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی دیده می شود.

به گزارش آرمان اقتصادی، سیدمحمدرضا میری لواسانی – مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس – در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت توسعه بازاریابی در حوزه پتروشیمی اظهار کرد: برند اوره پتروشیمی ایران در بازارهای صادراتی شناخته شده است و باتوجه به اینکه تمامی واحدهای پتروشیمی در کشور اوره با کیفیت و مناسب تولید می‌کنند، توانسته این در این حوزه بازار خوبی را به دست آوریم.

همچنین بخوانید

وی  درباره برنامه‌های توسعه‌ای اظهار کرد: دو پروژه توسعه‌ای در دستور کار است. یکی پروژه همت که با مجوز وزارت نفت، کلید خواهد خورد که به دلیل جمع‌آوری co۲ منطقه و مازاد آمونیاکی که داریم، پروژه مهمی است که می‌تواند ظرفیت تولید در پتروشیمی پردیس را به میزان یک میلیون تن افزایش دهد. این پروژه زیست‌محیطی است.

عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن اوره به برزیل صادر می‌شود، گفت: قرارداد مهندسی و تولید ساخت چند ده هزار قطعه مورد نیاز شرکت‌های داخلی توسط این پتروشیمی در حال انجام است و از این طریق آنتی کیک که به کمک آن، میزان ماندگاری اوره در زمین از سه ساعت به سه ماه افزایش پیدا می‌کند و به وسیله این دستاورد کود اوره دیگر کلوخه نمی‌شود، ساخته می شود.

میری لواسانی با بیان اینکه در سال مالی ۱۴۰۲ بیش از دو میلیون و ۹۹۳ تن اوره در پتروشیمی پردیس تولید شده که نسبت به سال مالی ماقبل با ۲ درصد کاهش مواجه شده ایم، اظهار کرد: دلیل آن نیز قطعی ۹۷ روزه گاز ورودی به شرکت است، این میزان قطعی گاز، ۱۷ روز بیشتر از سال مالی ۱۴۰۱ است، در بخش تولید آمونیاک نیز به همین دلیل کاهش دو درصدی میزان تولید داشته ایم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ما ۷۰۴ هزار تن اوره به بخش کشاورزی داخلی اختصاص داده ایم و دو میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۵۱ تن صادرات داشته‌ایم، این در حالی است که در سال مالی ۱۴۰۱، پردیس یک میلیون و ۴۸ هزار و ۹۴۲ تن فروش داخلی و دو میلیون و ۱۱۸ هزار و ۹۸۰ تن فروش صادراتی اوره داشته است، یعنی به عبارتی افزایش ۸ درصدی صادرات را تجربه کرده‌ایم. همچنین فروش صادراتی آمونیاک نیز ۸ درصد رشد داشته و از ۲۵۲ هزار تن در سال مالی ۱۴۰۱ به بیش از ۲۷۱ هزار تن در سال مالی ۱۴۰۲ افزایش یافته است.

عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی گفت: در دوره تابستان سعی کردیم با افزایش راندمان تا ۱۰۴ درصد، بخشی از کاهش تولید را جبران کنیم ولی متاسفانه با وجود اینکه از ۱۰ اردیبهشت تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ بدون توقف با راندمان بالای ۱۰۲ درصد فعالیت کرده‌ایم، ولی نتوانستیم کاهش تولید ناشی از قطعی گاز زمستانه را جبران کنیم.

به گفته میری لواسانی در دو ماه و نیم تابستان امسال، تناژ محصول کمتری به بخش حمایتی داخلی اختصاص یافت و به همین دلیل دولت پذیرفت که بدهی سنوات سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۱ که ۱۸ هزار میلیارد تومان است را در سامانه دولت به ثبت برساند.

وی در خصوص دلایل عدم تحقق بودجه پیش بینی شده شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال مالی ۱۴۰۲ قیمت اوره در بازار جهانی با کاهش ۳۷.۸ درصدی مواجه شد و آمونیاک نیز ۴۰ درصد کاهش قیمت داشت، افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ گاز سوخت و افزایش نرخ گاز خوراک از دیگر دلایل عدم تحقق بودجه پیش بینی شده سال مالی بود، با این وجود نرخ تسعیر ارز در شش ماهه دوم سال مالی یک مقدار به صورت های ریالی ما کمک کرد.

عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی چالش های عمده پیش رو را تاثیر پذیری بسیار بالا از قیمت جهانی، محدودیت و قطع بخشی از گاز ورودی در فصل زمستان، افزایش نرخ گاز خوراک از ۵۰ هزار  به  ۷۰ هزار ریال، افزایش نرخ  گاز سوخت از ۲۰ هزار به ۴۰ هزار ریال، محدودیت ۲۰ روزه ذخیره سازی اوره  و عدم ایفای تعهدات وزارت جهاد کشاورزی به شرکت عنوان و اظهار کرد: راه‌اندازی سامانه یکپارچه بازرگانی، تاسیس شرکت اکتشاف و تولید جهت فعالیت در حوزه بالادستی نفت و گاز، موافقت با ساخت انبار ۳۰ هزار تنی در مجتمع از جمله راهکارهای مدیریتی برای کاهش چالش های شرکت پتروشیمی پردیس است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا