انرژی

اقتصاد مقاومتی در پسابرجام زودتر عملیاتی می‌شود

وزیر نفت با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های بالا و پایین‌دستی نفت از قراردادی بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و یک شرکت اروپایی با ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری توسعه اقتصادی، زنگنه در همایش صنعت نفت دانش بنیان تبلور اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: قراردادی بین شرکت صنایع پتروشیمی و یک شرکت اروپایی برای ساخت واحد تبدیل متانول به پروپیلن منعقد شده است که ارزش اولیه آن ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: ایجاد شرکت‌های اکتشاف و تولید از موضوعات مطرح در قراردادهای جدید نفتی است که امروز عده‌ای با آن مخالفت می کنند، اما درست مانند ایجاد شرکت پتروپارس بعدها خواهند گفت که این طرح از سوی آنها ارائه شده و خودشان متولی‌اش بودند.

همچنین بخوانید

وزیر نفت با بیان این‌که صنعت نفت از همان ابتدای ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در جهت عملیاتی‌کردن آن حرکت کرده و آن را در دستور کار قرار داده است، افزود: وزارت نفت با جدیت برنامه‌های اقتصاد مقاومتی را در صنعت نفت پس از ابلاغ آن پیگیری کرده است.

وی با بیان این که بند ٢ این سیاست، دال بر پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان است، خاطرنشان کرد: دستیابی به جایگاه نخست دانش‌بنیان در منطقه موضوعی است که بر فعالیت‌های صنعت نفت حاکم است و آن را به صورت جدی پیگیری می کنیم.

زنگنه با اشاره به این‌که این همایش در ادامه اقدام‌های موثر صنعت نفت در این حوزه برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: لازم است در اینجا به نکته‌ای اشاره کنم؛ برخی تصور می کنند که اقتصاد مقاومتی با اجرای برجام و لغو تحریم‌ها کند می شود، در حالی که این موضوع برعکس است و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در پسابرجام بیشتر و زودتر عملیاتی خواهد شد.

زنگنه با تاکید بر لزوم بهینه‌سازی مصرف انرژی را حوزه حائز اهمیت دیگری در زمینه پایین‌دست اظهار کرد: با استفاده از منابع حاصل از جلوگیری از اتلاف انرژی می‌توان افزون بر بهینه‌سازی مصرف، به ایجاد ثروت نیز دست یافت.

وی با بیان این‌که موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دیده شده است، گفت: افزون بر پروژه‌هایی مانند برق‌رسانی به چاه‌های کشاورزی، نوسازی ناوگان اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و تاکسی‌ها‌، بهبود وضع موتورخانه‌ها و … که هم‌اکنون دنبال می‌شود دهها میلیارد دلار پروژه دیگر نیز در زمینه‌ی اصلاح الگوی مصرف قابلیت اجرا دارد.

وزیر نفت با بیان این که دانش‌بنیان کردن در واقع همان زندگی معقول و عملیاتی است، افزود: همه می گویند صادرات ما باید زیاد شود اما چرا ما در یک بازار وقتی وارد می شویم فقط چند صباحی در آن حضور داریم و بعد آن را به رقبا واگذار می کنیم؛ دلیل این است که نقش فناوری دانش بنیان را در صادرات دست کم می گیریم.

وی افزود: صادرات و بازاریابی یک کار دانش بنیان است که اگر بتوانیم به خوبی عمل کنیم در بلندمدت می توانیم با دیگران در این عرصه رقابت کنیم.

وزیر نفت ثبت کردن نام یک برند و جا انداختن آن و همچنین تبلیغات بازرگانی را نیز یک نوع فعالیت دانش بنیان عنوان کرد و با اشاره به این که در طی ١٠ سال اخیر بازرگانان نیز در صنعت نفت فعال شده اند که بدون تولید بشکه ای نفت درآمدهای قابل توجهی دارند، تصریح کرد: درآمد بازرگانان فعال در صنعت نفت از آنهایی که در این عرصه فعالیت می کنند و نفت تولید می کنند، بیشتر است.

زنگنه در ادامه با اشاره به توانمندی جذب پروژه ها به عنوان یک فعالیت دانش بنیان گفت: برخی شرکتها عنوان می کنند در اجرای پروژه ها همه کارها انجام شده و تنها جذب منابع مالی باقی مانده؛ در حالی که مهمترین بخش اجرای یک پروژه، تأمین منابع مالی آن است که شرکتها از آن غافل هستند و این جذب منابع مالی، یک کار دانش بنیان است.

وزیر نفت سپس به فعالیتهای صنعت نفت در دو بخش بالادستی و پایین دستی در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: کسب توانمندی فناورانه در افزایش بازیافت از مخازن، سازمان مناسب برای اجرای درست پروژه ها و تقویت و حمایت از ظرفیتهای داخلی برای ساخت تجهیزات پرمصرف در صنعت نفت مهمترین فعالیتهای بخش بالادستی است.

زنگنه در خصوص کسب توانمندی فناورانه در افزایش بازیافت از مخازن به امضای قرارداد با دانشگاه‌ها برای سپردن مطالعه میدان‌های نفتی به آنها اشاره کرد و گفت: نخستین بار در تاریخ صنعت نفت مطالعه مخازن بزرگ نفتی به دانشگاه‌ها سپرده شد و سپردن این مخازن در فضای کاملا حرفه‌ای انجام شد.

وی افزود: قرار شد با اجرایی شدن برجام، این دانشگاه‌ها در کنار شریک خارجی به مطالعه این مخازن بپردازند.

وزیر نفت ارزش قراردادهای امضا شده با دانشگاه‌ها را در بخش بالادستی بیش از هزار میلیارد تومان عنوان کرد و درباره سازمان مناسب برای اجرای پروژه ها نیز گفت: نمی توان در پروژه ای بدون داشتن یک سازمان مناسب موفق بود و داشتن پیمانکار عمومی سبب موفقیت یک پروژه می شود.

وزیر نفت تقویت و حمایت از ظرفیتهای داخلی را برای ساخت تجهیزات پرمصرف یکی دیگر از فعالیت‌های بخش بالادستی عنوان کرد و افزود: با برداشتن تحریمها و همکاری شرکت‌های داخلی با شرکت‌های خارجی، ساخت تجهیزات پرمصرف در صنعت نفت سرعت می گیرد و شرکت‌های سازنده نه تنها در بازار ایران بلکه در بازارهای منطقه نیز می توانند از این محصولات استفاده کنند.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا