بانکبانک و بیمه

در موسسه کاسپین حساب باز نکنید


نماینده زنجان خواستار توقف سپرده‌گذاری مردم در موسسه کاسپین شد و گفت که ۱۶ هزار میلیارد تومان سپرده مردم در این موسسه و هشت موسسه منحله دیگر در انتظار تعیین تکلیف بانک مرکزی است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (ECOIDEAL)، علی وقف‌چی در نشست خبری خود در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس با اشاره به اعتراضات سپرده‌گذاران کاسپین و تجمع آنها مقابل مجلس، گفت: ما چهار ماه پیش ملاقاتی با آقای سیف، رئیس کل بانک مرکزی داشتیم و نماینده سپرده‌گذاران معترض کاسپین را به این نشست دعوت کردیم. متأسفانه بدون حضور نماینده به هیچ کس اجازه ملاقات داده نمی‌شود. نهایتاً در این نشست آقای سیف گفت که ما مجوز فعالیت به کاسپین نداده‌ایم در حالی که نماینده سپرده‌گذاران سندی را نشان داد که بر اساس آن بانک مرکزی در تاریخ ۲۷ اسفند به این مجموعه مجوز فعالیت داده است. آقای سیف گفتند که مجوز تأسیس شعبه نداده‌ایم؛ در حالی که در مجوز فعالیت نیامده بود که اجازه تأسیس شعبه وجود ندارد و آقای سیف معتقد بود دادگستری باید در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کرد و هشدار بدهد که مردم سپرده‌گذاری نکنند.
وقف‌چی با بیان اینکه به گفته رئیس هیأت مدیره کاسپین این موسسه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سپرده‌گذار دارد، ادامه داد: مردم به مجوز بانک مرکزی که در همه شعب این موسسه وجود دارد اعتماد می‌کنند و به این نوع موسسات پول واریز می‌کنند. ضمن اینکه در سایت بانک مرکزی هم مجوزدار بودن کاسپین اعلام شده است. در سند دیگری پلیس اطلاعات و امنیت عمومی نیروی انتظامی بر اساس نامه‌ای اعلام کرده که می‌توانید به جای هشت موسسه منحله فرشتگان، امید جلین گرگان، حسنات اصفهان، کشاورزان مازندران، دامداران کرمانشاه، بده توس مشهد، الزهرا مشهد و پیوند مشهد تابلوی کاسپین را الصاق کنید و در صورتجلسه‌ای انحلال این هشت موسسه و تجمیع آن در کاسپین اعلام شده است.
نماینده مردم زنجان در مجلس با تأکید بر لزوم اطلاع‌رسانی به مردم درباره وضعیت موسسه کاسپین خاطرنشان کرد: تا زمانی که این موضوع از طریق بانک مرکزی تعیین تکلیف نشده و از این وضع نابسامان بیرون نیامده‌ایم سپرده‌گذاران باید سپرده‌گذاری در این موسسات را متوقف کنند تا وضعیت به طور شفاف از طریق بانک مرکزی اعلام شود در غیر این صورت تعهدی نسبت به سپرده‌گذاری جدید در این موسسات وجود ندارد.
به نوشته ایسنا، وقف‌چی با تأکید بر لزوم پیگیری وضعیت موسسه کاسپین از طریق مجاری قانونی، اضافه کرد: قوه قضائیه در جریان و پیگیر این موضوع است، نکته مهم این است که ۱۶ هزار میلیارد تومان سپرده مردم در کاسپین و هشت موسسه منحله در انتظار تعیین تکلیف بانک مرکزی است. ما همچنین اطلاعات لازم را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه می‌کنیم و انتظار داریم کمیسیون اقتصادی با قاطعیت و جدیت موضوع را پیگیری کند و بانک مرکزی هم برای تعیین تکلیف این وضعیت تصریح کند تا سرمایه مردم سرگردان نشود؛ چرا که اگر اعتماد مردم از بانک مرکزی سلب شود دیگر کسی در بانک‌ها و موسسات اعتباری سرمایه‌گذاری نخواهد کرد و این امر مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد خواهد کرد.



همچنین بخوانید

یک دیدگاه

  1. بانک مرکزی فرار به جلو و سفسطه و مغلطه اکیدا ممنون!!!!

    چند سؤال از بانک مرکزی
    -چرا در زمان صدور مجوز و طی ۹ ماه فعالیت اطلاع‌رسانی رسمی و شفاف از طریق بانک مرکزی و رسانه‌های عمومی، مقوله با اهمیت مشروط بودن مجوز و ممنوعیت نصب تابلو و اخذ سپرده به نام کاسپین، در مجوزبانک مرکزی به کاسپین ذکر نشده است؟! و به فرض غیر‌مجاز بودن نصب تابلوی کاسپین در صدها شعبه در سراسر ایران، پس وظیفه نظارتی بانک مرکزی و صدها بازرس و معاونت نظارتی‌اش چیست؟

    -از سوی دیگر به فرض آنکه یک مقام قضایی در یکی از استان‌ها، دستور ناصوابی بابت نصب تابلوهای کاسپین در تعاونی‌های منحل شده قبلی و ادغامی جدید داده، چرا بانک مرکزی اطلاع‌رسانی به موقع نکرده و مانع از آسیب به مردم نشده است و به صورت کاملاً خنثی صرفاً تماشا‌‌کننده این ماجرا بوده است( هر چند که دستور قاضی موصوف، سلب مسئولیت دولت و بانک مرکزی را نمی‌کند؟)
    – اصولاً چرا بانک مرکزی به چند تعاونی اعتباری مثلاً بحران‌زده و زیان‌ده مجوز داده است؟ در صورتی که این تعاونی‌های اعتباری باید ورشکسته و متوقف اعلام و تسویه می‌شدند و مطابق قانون تجارت در تمام اوراق خود، در حال تسویه بودن را ذکر می‌کردند؛ نه اینکه در قالب جدید کاسپین به آنها مجوز اعطا و حدود ۹ ماه پس از تاریخ مجوز سپرده جدید اخذ کنند. محرز است که همان هشت تعاونی اعتبار، کسری و زیان، مؤسسه کاسپین را تشکیل داده‌اند و بالطبع، بحران خود را به آن یعنی به سپرده‌گذاران جدید که با مشاهده مجوز سپرده‌گذاری کرده‌اند، منتقل می‌کنند و بنابراین صرفاً تغییر نامی داده شده و ماهیت آن تغییری نمی‌کند؟
    -اگر بانک مرکزی نمی‌دانسته که تعاونی‌های منحله، بحران مالی و زیان دارند، چرا قبل از حسابرسی، مجوز ادغام را صادر کرده است؟ شأن ذاتی بانک مرکزی به عنوان تنها و بالاترین نهاد حاکمیتی ناظر و صادر‌کننده مجوز چیست؟ بدیهی است که بدهی و زیان تعاونی‌های اعتباری همانند فرشتگان منحله که از جمله ارکان اصلی مؤسسه جدید کاسپین است، طی حدود ۱۸ سال فعالیت ایجاد شده است و نه بعد از صدور مجوز و طی حدود ۹ ماه اخیر!!
    مرور موادی از مقررات ناظر بر تأسیس و شیوه فعالیت«‌مؤسسه‌های اعتباری غیر‌بانکی‌» این مسئولیت انکار‌نشدنی دولت و بانک مرکزی را یادآوری می‌کند. از جمله می‌توان به صلاحیت تخصصی اعضای اصلی و علی‌البدل هیئت مدیره، مدیرعامل و قائم‌مقام آن اشاره کرد که باید به تأیید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برسد یا اساسنامه تأسیس مؤسسات و بانک‌ها باید به تأیید شورای پول و اعتبار است

دکمه بازگشت به بالا