انرژی

تامین ۱۰ هزار میلیارد تومانی نیاز صنعت برق به زودی

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: برای اخذ ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز صنعت برق به منظور تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها و همچنین ایجاد نیروگاه‌ها، به دنبال جذب حمایت‌های مجلس و دولت هستیم و پیش‌بینی می‌شود که این اعتبار به زودی تخصیص یابد.

همایون حائری امروز در سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی برق در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر برنامه وزارت نیرو برای حل و فصل نیاز مالی صنعت برق، اظهار کرد: این مساله یکی از مواردی است که وزیر نیرو به شخصه پیگیر تحقق آن است. در همین راستا نیز روش‌های مختلفی را برای تامین این منبع در نظر گرفته‌ایم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: مذاکرات خوبی با مجلس شورای اسلامی و دولت انجام شده که حمایت‌های آنها را در بر داشته است و پیش‌بینی می‌کنیم که به زودی این تامین اعتبار صورت گیرد.

حائری همچنین در خصوص میزان هدررفت انرژی در صنعت برق گفت: در سال ۱۳۹۳ میزان هدررفت شبکه توزیع برق ۱۵ درصد بود که با اقدامات انجام شده اکنون این عدد به ۱۰.۴ درصد کاهش یافته است و به طور کلی باید گفت که تلفات شبکه توزیع و بخش تلفات که عددی معادل ۲.۸ درصد است، تلفات ۱۴.۲ درصدی را در دو حوزه توزیع و انتقال برای صنعت برق رقم زده است.

وی در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای تک‌رقمی شدن تلفات شبکه برق، اظهار کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته تا سال آینده میزان تلفات برق در شبکه تک‌رقمی خواهد شد. البته امسال نیز در یک فصل از سال میزان تلفات تک‌رقمی شد، اما دوباره به حالت قبل بازگشت.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر این مساله که اقدامات بسیار خوبی در این راستا صورت گرفته است، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که حتی زودتر از سال آینده نیز میزان تلفات شبکه برق تک‌رقمی شود، اما باید به این مساله توجه کرد که کم شدن تلفات برق بیش از این میزان اقتصادی هست یا خیر؟

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای بهینه‌سازی و بهسازی شبکه توزیع برق، تصریح کرد: با توجه به این‌که برخی از شبکه‌های توزیع که قدمت بالایی دارند فرسوده هستند برنامه‌هایی را برای بهینه‌سازی آنها در نظر گرفته‌ایم، اما باید به این مساله نیز توجه کرد که تغییر و یا تعویض تجهیزات نیازمند اعتبارات خاصی است که باید در سامانه دیده شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: علاوه بر این برای این کار باید از اعتبارات بخش خصوصی نیز استفاده شود که خوشبختانه تاکنون نیز این حوزه حمایت‌های خوبی را به صنعت برق داشته است.

وی همچنین در سخنان خود در این کنفرانس، اقتصاد کشور را متکی بر مواد اولیه دانست و گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه را بدون تبدیل به محصول نهایی، به فروش می رسانیم، بهترین صادراتی که می‌تواند منافع ملی را محقق سازد، برق است.

او با بیان اینکه در صنعت برق مواد اولیه را تبدیل به برق و سپس صادر می کنیم؛ اظهار کرد: به همین دلیل درآمدهای حاصل از صادرات برق، از ارزشمندترین درآمدهاست.

حائری با تاکید به این مساله که در ابرچالش ها، با نزدیک شدن به محدودیت ها، باید مسیرمان را تغییر دهیم زیرا در مسیر قبلی حرکت کردن، نمی تواند مساله ما را حل کند، ابراز کرد: برای تغییر در این مسیرها ۱۰ شاخص در نظر گرفته ایم، که نخستین تغییر «تغییر آرایش بخش برق» است.

وی خاطرنشان کرد: شاخص بعدی در فضای جدید، درصد انرژی تولیدشده بدون استفاده از سوخت فسیلی است؛ این شاخص از کسر بخش های نیروگاهی بخار، آبی و اتمی، بر کل انرژی های مصرفی به دست می آید. «میزان حمایت موثر از بخش خصوصی و جلب مشارکت آنها و میزان استفاده از توانایی ها و دارایی های موجود» از دیگر شاخص های تغییر نگاه در صنعت برق است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا