بانکبانک و بیمه

عمده مطالبات بانکی مربوط به طرح های سرمایه گذاری!

یک کارشناس پولی و بانکی گفت: عمده مطالبات معوق بانک ها مربوط به طرح های سرمایه گذاری اعم از خرد و کلان در سطح کشور است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، عبدالخالق سجادی در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد افزود: حجم بالای از این مبالغ از طریق بانک های تجاری پرداخت شده است.

وی اظهارداشت: مدیریت نظارت بر طرح های سرمایه گذاری از سوی بانک ها درست نبوده در نتیجه منجر به بروز پدیده مطالبات معوق شده است.

این کارشناس پولی و بانکی گفت: فعالیت های مربوط به سرمایه گذاری و پرداخت تسهیلات در شقوق مختلف نیاز به تخصص های لازم دارد.

وی افزود: برای سرمایه گذاری ها در حوزه های مختلف طرح یابی و کارآفرین یابی از سوی بانک ها ضرورت دارد.

سجادی اظهارداشت: یکی از بزرگترین ضعف های ساختار بانکی ایران پس از انقلاب انحلال بانک های توسعه ایی و واگذاری کارها به بانک های تجاری بوده است.

وی گفت: بانک های تجاری در یک دوره ۱۰ تا ۲۰ ساله به دلیل کم تجربه گی و ناتوانی بر طرح های سرمایه گذاری بالاخره دوران را سپری و در نهایت مبالغ زیادی از منابع مورد پرداختی به عنوان مطالبات معوق در جامعه برجا مانده است.

این کارشناس پولی و بانکی افزود: برای برون رفت از این وضعیت باید طرح های سرمایه گذاری راکد بانک های تجاری در قالب مدل واگذاری و تقسیط به بانک های توسعه ایی یا به افراد کاردان و کار آفرین واگذار شود.

وی اذعان داشت: وظیفه اصلی بانک های تجاری ایجاد ضریب فزآینده پولی و اعتبارات اسنادی برای اقشار مختلف جامعه است که متاسفانه در این حوزه بسیار ضعیف عمل شده است.

سجادی در ادامه یادآورشد: این بانک ها باید به سمت وظایف اصلی خود یعنی صدور ضمانت نامه ها، ایجاد تعهدات اسنادی و نظایر این حرکت کنند.

برنامه «چالش» کاری از گروه صنعت و بازرگانی شبکه تخصصی رادیو اقتصاد است که از شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۵ به مدت ۷۵ دقیقه به تهیه کنندگی « سید وحید موسوی، حمیده سلطانی» با هدف تضارب آرا و نظرهای متفاوت و گاهی اوقات متضاد میان کارشناسان و مسئولان نهادها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف با موضوعات مختلف کسب و کار، کشاورزی، صنعت، بازرگانی، اقتصادی و جامعه بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا